Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

σωτηρία πριν τον θάνατο, αγιότης και 666

 σωτηρία πριν τον θάνατο, αγιότης και 666

διατυπώνοντας την ερμηνεία ότι "άλλο σωτηρία πριν τον θάνατο, αγιότης και άλλο σωτηρία μετά θάνατον, Παράδεισος-Βασιλεία των Ουρανων και ότι μετά θάνατον δεν πανε μόνο οι από εδω άγιοι στην Βασιλεία των Ουρανων", μπορουμε να δουμε τις προεκτάσεις σε διάφορα θέματα.

ένα από αυτά ειναι και το 666. 

ας πουμε πως αύριο μας λένε πως ειναι υποχρεωτικό το τσιπάκι μέσα στο σωμα μας, το 666. αυτό σημαίνει πως, όποιος ειναι έτοιμος, θα αρνηθει το σφράγισμα και ο Θεός θα τον ταΐζει και δεν θα έχει την ανάγκη να αγοράζει ή να πουλάει πράγματα.

όποιος τα καταφέρει-και θα ειναι λίγοι-, με την βοήθεια πάντα του Θεου, και δεν σφραγιστει, δεν θα στέλνει τους άλλους στην αιώνια Κόλαση. θα τους φτάνει η εδω κόλαση, αφου το τσιπάκι θα τους δημιουργει ψυχοσωματικά προβλήματα. δεν θα πανε, όσοι πανε, στην Κόλαση μετά θάνατον, επειδή σφραγίστηκαν. δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν, δεν ήθελαν, φοβόντουσαν κλπ..

οπότε, οι συζητήσεις περί το 666 χρειάζονται μόνο για να μας κρατουν σε εγρήγορση και όχι για να δίνουμε πιστοποιητικά Ορθοδοξίας. το τί θα κάνει ο καθένας μας ειναι δική του δουλειά.

έτσι δεν έγινε και με τον κορώνα ιό; όσοι δεν εμβολιάσθηκαν, σήμερα ειναι ήσυχοι και βλέπουν κάποια ανησυχία σε όσους εμβολιάσθηκαν...

προσωπικά έζησα ένα θαυμα την περίοδο του κορώνα ιου. ούτε ένας αστυνομικός -επί 16 μηνες που διήρκεσε η άδειά μου στο χωριό μου- δεν με πλησίασε να μου πει "πάτερ, γιατί δεν φορας μάσκα; ή φόρα μάσκα ή πάρε πρόστιμο". και κάθε μέρα ανέβαινα στο αυτοκίνητο και γύριζα σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων πουλωντας τα βιβλία μου...

επομένως, δόξα τω Θεω, πήραμε μία γεύση από τα εσχατολογικά ζητήματα και ξέρουμε τί θέση θα πάρουμε, αν γίνουν στις μέρες μας:“Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἤ ἀνθρώποις”. μέχρι τότε, όμως, δεν θα παρακινουμε σε άωρες θέσεις και κινήσεις τους συνανθρώπους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...