Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

ο Θεός θα κρίνη και θα καταδικάση τους πόρνους και τους μοιχούς.(Εβρ. 13,4 )

ο πατέρας: 

«Ήταν δυο αγαπημένα παιδιά. Ο γιος μου ήταν χαρούμενος που ήταν με την Κλαίρη. Έφυγαν αγκαλιασμένοι. Την αγκάλιασε ακόμη και την τελευταία στιγμή. Συναντηθήκαμε με τον πρωθυπουργό, ο οποίος μας εξέφρασα τα συλλυπητήρια και την συμπαράσταση του», είπε ο πατέρας του 17χρονου.

«Ζήστε την κάθε στιγμή. Αυτό είναι το μήνυμα μας. Δεν γυρνάει πίσω ο χρόνος. Αγκαλιάστε όλοι τα παιδιά τους. Να τα αγαπάτε». Η μητερα της Κλαίρης που χάθηκε τόσο άδικα μαζί με τον Άρη το μεσημέρι της Παρασκευής στην Σάμο...


σε παλαιότερες εποχές οι ιεροκήρυκες, οι θεολόγοι, οι ιερεις, οι Δεσποτάδες αλλιως θα μας τα έλεγαν...

π.χ.

Η επιθυμία του Θεού είναι να είμαστε σεξουαλικά αγνοί. Η Αγία Γραφή αναφέρει: " Επειδή τούτο είναι το θέλημα του Θεού, ο αγιασμός σας, να απέχετε από την πορνεία·” (Επιστολή προς Θεσσαλονικείς Α΄ 4: 3). Το εδάφιο Έξοδος 20. 14 λέει, "μη μοιχεύσεις."

Στην Παλαιά Διαθήκη η λέξη «πορνεία» χρησιμοποιείται για να μεταφράσει την εβραϊκή λέξη «Ζανά» που αναφέρεται σε όλους τους τύπους σεξουαλικής ανηθικότητας.

Εδώ έχουμε μια κυριολεκτική χρήση του «Ζανά» μιλώντας για παραβίαση του νόμου του Θεού σχετικά με το σεξ:

Δευτ.κβ:20,21 Εάν όμως το πράγμα τούτο ήναι αληθινόν, και δεν ευρεθή παρθένος η κόρη, τότε θέλουσιν εκφέρει την νέαν εις την θύραν του οίκου του πατρός αυτής, και οι άνθρωποι της πόλεως αυτής θέλουσι λιθοβολίσει αυτήν με λίθους, και θέλει αποθάνει διότι έπραξεν αφροσύνην εν τω Ισραήλ, πορνεύουσα («Ζανά») τον οίκον του πατρός αυτής· και θέλεις εξαφανίσει το κακόν εκ μέσου σου.

Αν μια γυναίκα που ισχυριζόταν ότι ήταν παρθένα και έκανε σεξ με άλλον άντρα κατά τη διάρκεια της περιόδου αρραβώνων της, έπρεπε να θανατωθεί.

στην Καινή Διαθήκη χρησιμοποιείται η λέξη «πορνεία» ή παραλλαγές αυτής της λέξης όπως «πόρνος», «πορνεύω» και «εκπορνεύω». Αυτή η λέξη είναι συνώνυμη της εβραϊκής λέξης «Ζανά» και χρησιμοποιήθηκε έτσι ακριβώς στην Ελληνική μετάφραση των εβραϊκών γραφών (Εβδομήκοντα).
Εδώ έχουμε τη χρήση της λέξης «πορνεία» σαν προτροπή προς τους Χριστιανούς να μην διαπράττουν σεξουαλική ανηθικότητα:

Α’ Κορ.ς:18 Φεύγετε την πορνείαν. Παν αμάρτημα, το οποίον ήθελε πράξει ο άνθρωπος, είναι εκτός του σώματος· ο πορνεύων όμως αμαρτάνει εις το ίδιον αυτού σώμα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...