Τρίτη 20 Απριλίου 2021

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ.

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ.


…«Οι μεταλλάξεις, ευτυχώς για εμάς, είναι σχετικά σπάνιες. Συμβαίνουν περίπου μία σε κάθε δέκα εκατομμύρια αναδιπλασιασμούς του μορίου του DNA (107, δηλαδή  το 1 ακολουθούμενο από επτά μηδενικά). Η πιθανότητα του να συμβούν δύο σχετιζόμενες μεταξύ τους μεταλλάξεις στην σειρά είναι το γινόμενο των επί μέρους πιθανοτήτων : 107 X 107 = 1014. Δηλαδή το 1 ακολουθούμενο από 14 μηδενικά, δηλαδή εκατό τρισεκατομμύρια. Δύο μεταλλάξεις σε μία μύγα δεν θα προκαλούσαν τίποτε περισσότερο από μία αλλαγή, ίσως, στο ζάρωμα των φτερών της. Η πιθανότητα να έχουμε τρεις στην σειρά σχετιζόμενες μεταλλάξεις είναι ένα δισεκατομμύριο τρισεκατομμύρια (1021)! Ξαφνικά ούτε ο ωκεανός δεν φθάνει για να χωρέσει τόσες μύγες! Τι γίνεται με τέσσερις μεταλλάξεις; 1028 !!! Ούτε όλη η γη δεν φθάνει για να χωρέσει τόσους μικροοργανισμούς! Και μιλάμε μόνο για τέσσερις μεταλλάξεις. Χρειάζονται πολύ περισσότερες για να μετατρέψουν ένα ψάρι σε ένα φιλόσοφο! Για να “αλλάξει” το γενετικό υλικό από ένα είδος σε ένα άλλο είδος χρειάζονται αρκετά εκατομμύρια μεταλλάξεις στην σειρά !!Σε αυτό το σημείο οι νέο-Δαρβινιστές είπαν ότι ναι μεν οι πιθανότητες είναι ελάχιστες αλλά έχουμε (κατ’ αυτούς) όλο τον απαιτούμενο χρόνο, 5 δισεκατομμύρια χρόνια (  σημ. μας . . . 4,5 δισεκατομ. έτη, θεωρείται ότι είναι περίπου η ηλικία της Γης ). Αλλά 5 δισεκατομμύρια χρόνια είναι 1017 δευτερόλεπτα και όλο το σύμπαν περιέχει 1080 άτομα! Έτσι λοιπόν όλο το σύμπαν δεν είναι τόσο μεγάλο η τόσο παλαιό για να χωρέσει την πιθανότητα της “εξέλιξης” ενός αλόγου, την οποία ο Huxley, υποστηρικτής της θεωρίας της εξέλιξης υπολόγισε σε 10 3.000.000   !!!

Βλέπουμε λοιπόν ότι η επιστήμη των μαθηματικών αποκλείει κάθε πιθανότητα οι μεταλλάξεις να δημιούργησαν “εξελικτικές αλλαγές”. Το πρόβλημα λοιπόν που τίθεται, είναι αυτονόητο . . .Το φαινόμενο της μετάλλαξης είναι σπάνιο, και αυτό όταν συμβαίνει προκαλεί μάλλον ανησυχία για προβλήματα ενάντια στην ζωή, παρά χαρά και αισιοδοξία για την συνέχισή της . . .Θυμίζουμε ότι σε φαινόμενα μετάλλαξης οφείλονται περισσότερες από 1500 γενετικές ανωμαλίες. Γι αυτόν τον λόγο ακριβώς, δεν χαίρεται κανείς με τα χημικά στοιχεία στις τροφές ή στο περιβάλλον που μας επηρεάζουν, κανείς δεν χαίρεται αν για κάποιον λόγο εκτίθεται σε ακτινοβολία που οφείλεται π.χ. σε διαρροή ενός πυρηνικού αντιδραστήρα, ή από την ακτινοβολία που έρχεται από το διάστημα λόγω της τρύπας του όζοντος. Επίσης αυτός είναι ο λόγος που όλοι βγαίνουν έξω από τον θάλαμο όταν κάνετε μια ακτινογραφία. Κανένας ακτινολόγος, έστω και αν είναι υπέρ της θεωρίας της εξέλιξης, δεν θα έμενε χαρούμενος με τους εξεταζόμενους μέσα στο ακτινολογικό, ώστε να συμβάλει στην διαδικασία της εξέλιξης . . . Έστω όμως ότι μέσα στην σπανιότητα των μεταλλάξεων, υπάρχουν και οι ευεργετικές, οι οποίες μπορεί όντως να παράγουν όχι απλά στοιχεία που ευνοούν στην επιβίωση, αλλά και αρκετή πληροφορία ώστε να δημιουργούνται τελικά ΝΕΑ ΕΙΔΗ . . . Αν όντως υπάρχει κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι θα είναι ακόμα σπανιότερο από το οποιοδήποτε άλλο φαινόμενο της μετάλλαξης, ώστε αντί να καταστρέφει την δομή που ευνοεί την ζωή, να προσθέτει πληροφορία, και αντί να σκοτώνει (όπως συνηθίζει να κάνει η μετάλλαξη) να δίνει ζωή . . . Αν για παράδειγμα δεχτούμε τον υπολογισμό του εξελικτικού Huxley, η πιθανότητα ευνοϊκής εξέλιξης του αλόγου, απαιτεί έναν αριθμό της τάξης του 10 3.000.000   δηλαδή το 1 με 3.000.000 μηδενικά μετά απ αυτό. Η Γη όμως υπάρχει εδώ και περίπου 5 δισεκατομ. έτη,δηλαδή περίπου 1017 δευτερόλεπτα, δηλαδή, το 1 με 17 μηδενικά. Το δε σύμπαν υπάρχει εδώ και 13 δισεκατομ. έτη. Δηλαδή περίπου 3πλάσιο διάστημα από την Γη, Δηλαδή πολύ λιγότερο από  1018  δευτερόλεπτα (1 με 18 μηδενικά μετά απ αυτό). Ποιες είναι λοιπόν αντικειμενικά (σύμφωνα με τα μαθηματικά) οι πιθανότητες που είχε το άλογο ή οποιοδήποτε άλλο είδος να εξελιχτεί ; ΑΝ ΠΟΥΜΕ ΜΗΔΕΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ !!! 

Μήπως να αναπτύχθηκε αλλού στο σύμπαν η ζωή και να ήρθε εδώ ; Αυτό ασφαλώς δεν αποτελεί λύση του προβλήματος, αλλά μετάθεσή του στο παρελθόν . . .Για τον λόγο αυτό, δώσαμε παραπάνω και την ηλικία του σύμπαντος σε δευτερόλεπτα. Έστω ότι κάθε 1 δευτερόλεπτο είχαμε όχι απλά μια μετάλλαξη, αλλά μια ωφέλιμη μετάλλαξη !!! Το σύμπαν υπάρχει για λιγότερο από 1018  δευτερόλεπτα. Το άλογο χρειάζεται 10 3.000.000  για να εξελιχτεί. Θέλετε να εξετάσουμε πόσα δευτερόλεπτα θέλει ένα οργανικό μόριο έως να γίνει ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ;;;;;Τα συμπεράσματα δικά σας . . .

http://www.romfaia.gr/THEMATA%20STO%20ARXEIO/AGIA%20GRAFH%20KAI%20EPISTHMH/THEORIA%20THS%20EXELIXHS/THEORIA%20THS%20EXELIXHS.htm


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...