Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

η θρησκεία είναι το όπιο του λαου και η αριστερά όργανο της ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ

ο δημοσιογράφος λέει πως ο Μάρξ και η παρέα του παίρνει λεφτά, πολλά λεφτά. εννοειται από τους τραπεζίτες, από τους εβραίους:

- Ο κόσμος όμως το βλέπει διαφορετικά: μιλά για εντολές και μεγάλα χρηματικά ποσά.

και φυσικά, ο Μάρξ στην συνέντευξη το αρνειται λέγοντας πως ο λαός τους πληρώνει:

«Το να μιλά κανείς για μυστικές οδηγίες προερχόμενες από το Λονδίνο, λες και εκπορεύονται από κάποιο κέντρο παπικών συνωμοσιών, δείχνει λαθεμένη αντίληψη για την ίδια τη φύση της Διεθνούς. Αυτό που υπαινίσσεστε απαιτεί ένα συγκεντρωτικό μηχανισμό διακυβέρνησης στα σπλάχνα της Διεθνούς. ...».(σ.σ. και φυσικά έτσι ειναι, όπως τα λέει, άσχετα αν το αρνειται)

http://historyreport.gr

και εδω: Ερ: Ο κόσμος όμως τα βλέπει διαφορετικά. Οι άνθρωποι κάνουν λόγο για μυστικές οδηγίες από το Λονδίνο και ακόμη και για χρηματική υποστήριξη.https://kokkini.org


Στο κείμενο που δημοσίευσε στα Γερμανογαλλικά Χρονικά του 1844 ο Μαρξ διατυπώνει την περίφημη φράση ότι ”..η θρησκεία είναι το όπιο του λαου”....και ο Φόιερμπαχ: Ας κάνουμε την πολιτική θρησκεία μας…



τα ανωτέρω δεν ειναι λάθος. ο Μάρξ ηταν άθεος-υλιστής και οι παρατηρήσεις του τον οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι για τους απλούς ανθρώπους η θρησκεία λειτουργει ως αναισθητικό - όπως στις εγχειρίσεις το όπιο, το ναρκωτικό, που δίνει ο αναισθησιολόγος - για να αντέξουν τις δυσκολίες της ζωης.
ως Ορθόδοξοι δεν λέμε ότι η θρησκεία ειναι ανθρώπινο δημιούργημα; γιατί, τότε αντιδρουμε σε αυτό που ειπε ο Μάρξ;
ως Ορθόδοξοι δεν λέμε πως η Εκκλησία δεν ειναι θρησκεία αλλά δημιούργημα του Θεου, φανέρωση του Θεου στον Κόσμο;
επομένως, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί ξεφεύγουμε από τα "πυρά" του Μάρξ και υπενθυμίζουμε στους αριστερούς πως η ιδεολογία τους ειναι για αυτούς θρησκεία, όπως προτρέπει ανωτέρω ο Φόιερμπαχ! 
και μάλιστα η θρησκεία τους ειναι για τα σκουπίδια, αφου τους εμποδίζει να δουν την αλήθεια, να ζουν αυθεντικά, να γνωρίζουν τον αληθινό Θεό, τον Χριστό, της Εκκλησίας, μας, με τον Οποιο θα ζουμε παρέα στην αιωνιότητα. και μάλιστα ως Ορθόδοξοι μπορουμε και να προγευόμεθα αυτήν την χαρά της "συγκατοίκησης" από αυτήν εδω την ζωή.
ουκ επ' άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος αλλά και με τον Λόγο του Θεου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...