Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

κορωνοϊός και Μοναχισμός

τώρα με τον κορωνοϊό ακουμε να μας συμβουλεύουν να μην βγαίνουμε από το σπίτι, μας, να μήν πηγαίνουμε όπου ειναι συγκεντρωμένοι πολλοί άνθρωποι, να αποφεύγουμε τα ταξίδια κλπ.
και η Εκκλησία μας μας λέει κάτι ανάλογο και μάλιστα τώρα που διανύουμε την αγία και μεγάλη Τεσσαρακοστή! νηστεία, προσευχή, Μυστηριακή ζωή.
για να τα κάνει αυτά κάποιος σωστά, πρέπει να μοιάσει λίγο των Μοναχων. οι Μοναχοί περνουν ένα μέρος του 24ώρου στο Καθολικό, στον Ναό, όπου προσεύχονται όλοι μαζί, ένα μέρος στα διακονήματα και το τρίτο στο κελλί τους, όπου προσεύχονται κατ' ιδίαν.
όταν κάποιος Μοναχός προοδεύσει στα πνευματικά, με την άδεια του Ηγουμένου, του Γέροντά του, μπορει να πάει μόνος του σε ένα καλύβι, σέ ένα σπίτι μέσα στο δάσος, σε ένα κάθισμα και όπως αλλιως τα λένε. εκει, μόνος μόνω Θεω θα ζει την πνευματική ζωή χωρίς πολλά πάρε δωσε με τους ανθρώπους αλλά με τους αγίους και με τον Θεό.
αλλά και οι λαϊκοί Χριστιανοί πρέπει να ζουν ανάλογα. σπίτι, εργασία και εκκλησία. ο Μέγας Βασίλειος όταν ηταν σπουδαστής, όταν έβγαινε από το σπίτι του πήγαινε στο Πανεπιστήμιο ή στον Ναό.
και φυσικά στον Ναό δεν κολλαμε κορωνοϊό. αλοίμονο αν περνα κάτι τέτοιο από το μαυαλό μας ή αν ακουμε τις ανοησίες των "επιστημόνων" και άλλων "έξυπνων" συνανθρώπων μας. στην Εκκλησία κάνουμε πνευματικό εμβόλιο, το οποιο μας προστατεύει από τις μολύνσεις της ψυχης αλλά και του σώματος.
ο Χριστός ειναι ο ιατρός των ψυχων και των σωμάτων ημων.

και ο Ναυπάκτου:https://www.youtube.com/watch?v=7jM4_HhbT14&feature=emb_title

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...