Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Πρόσφυγες και Σκοπιανό
Συζητωντας με βουλγαρόφωνους Έλληνες της Μακεδονίας (σήμερα, όχι πριν 90 χρόνια που έλεγαν στους πρόσφυγες- Θρακιώτες, Πόντιους-Μικρασιάτες- "να βούλιαζε το καράβι που σας έφερνε") διαπιστώνεις την Σκοπιανή προπαγάνδα, ότι, δηλαδή,  αυτοί, οι σλαβόφωνοι ειναι οι καθαροί Μακεδόνες και ότι οι προσφυγες "αλλοιώνουν" τον πληθυσμό της Μακεδονίας!!!
σε τέτοιες συζητήσεις υπενθυμίζουμε στους βουλγαρόφωνους (βουλγαρόφωνοι και όχι σλαβόφωνοι ειναι το ακριβές) ότι θα τους "δικάσουν" οι ελληνόφωνοι Μακεδόνες των Γρεβενων, της Κοζάνης, της Κατερίνης, της Χαλκιδικης και η πλειοψηφία των κατοίκων των αστικων περιοχων, οι οποιοι ειναι η συνέχεια των αρχαίων Μακεδόνων και όχι αυτοί, οι βουλγαρόφωνοι.
εδω ταιριάζει και ο σχολιασμός σε γραπτό του Μυριβήλη:

μας λέει ο Μυριβήλης (σε παρένθεση τα σχόλιά μου): Αυτοί εδώ οι χω­ριάτες, που τη γλώσσα τους την κατα­λαβαίνουν περίφημα κι οι Βουργάροι κι οι Σέρβοι (άρα ειναι σλάβικη ή σλαβοβουλγάρικη), αντιπαθούνε τους πρώ­τους γιατί τους πήρανε τα παιδιά τους στο στρατό (το "αντιπαθουν" ειναι πολύ πιό ήπιο από το "μισουν"). Μισούν τους δεύτερους που τους κακομεταχειρίζουνται για Βουργάρους (άρα θυμουνται την ελληνική καταγωγή τους αλλά μπλέξανε λόγω αλλαγης γλωσσας). Και κοιτάνε με αρκετά συμπαθητική περιέργεια εμάς τους πε­ραστικούς Ρωμιούς επειδή είμαστε οι γνήσιοι πνευματικοί υπήκοοι του Πατρίκ, δηλαδή του «Ορθοδόξου Πα­τριάρχη της Πόλης» (άρα, επιθυμουν την ένωση με την Ελλάδα λόγω του ότι το Πατριαρχειο μιλάει ελληνικά).

Έπειτα οι τάφοι των παλιώ τους προεστών έχουνε πάνω στις πέτρες σκαλισμένα ελληνικά γράμματα. Τα ίδια γράμματα που ’ναι γραμμένα πάνου στα σκεβρωμένα κονίσματά τους, και στα παλιά εκκλησια­στικά βιβλία των εκκλησιώ τους.(εδω φαίνεται καθαρά ότι ειναι Έλληνες που έχασαν την γλωσσα τους!!!)
(μέχρι τώρα δεν δημοσίευσε το σχόλιό μου ο 'νεκρός" :https://o-nekros.blogspot.com/2018/11/blog-post.html?spref=fb&fbclid=IwAR0IAxyVDq2Vpm7iK_5vYU05Epw7PEgThi4jEDw9mYfVzzzJeb4K54qOyZw )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...