Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Σκοπιανοί και παγκόσμια κοινότητα

Σκοπιανοί και παγκόσμια κοινότητα
το αιμα των Σκοπιανων ειναι σε μεγάλο ποσοστό ελληνικό αλλά η γλωσσα τους βουλγάρικη με επιρροές σερβικές.
έτσι, βρηκαν την ευκαιρία να κάνουν δικό τους κράτος αντιπαθώντας τους Σέρβους και τους Βούλγαρους και τους Έλληνες. κανονικά θα έπρεπε να ενωθουν ένα κομμάτι με τους Σέρβους, ένα κομμάτι με τους Βούλγαρους και οι νότιοι, αν το ήθελαν, με τους Έλληνες. άλλωστε στα σύνορα με τους Σκοπιανούς έχουμε πολλούς ομόγλωσσους με αυτούς Έλληνες.
βέβαια, όσοι συνορεύουν με τους Βούλγαρους συμπαθουν τους Βούλγαρους, όσοι συνορεύουν με τους Σέρβους συμπαθουν τους Σέρβους. τους Έλληνες δεν τους πολυσυμπαθουν, διότι τους υπενθυμίζουν την καταγωγή τους, η οποία χάθηκε ή ανακατεύτηκε με των Βουλγάρων. ειναι όπως οι Γενίτσαροι, οι οποιοι ειχαν ελληνικό αιμα αλλά η παιδεία τους και η θρησκεία τους ηταν τούρκικη. εδω έχουμε την ίδια θρησκεια, το ίδιο σχεδόν αιμα αλλά διαφορετική γλωσσα.
η παγκόσμια κοινότητα τους δίνει δίκιο διότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα υπέρ τους.
οι Ιρλανδοί μιλανε αγγλικά αλλά δεν ειναι Άγγλοι. θυμουνται την Κελτική καταγωγή τους και η θρησκεια τους ειναι παπική ενω των Άγγλων προτεσταντική.
έτσι και οι Σκοπιανοί. μιλανε βουλγάρικα αλλά θυμουνται το αιμα τους που ειναι και ελληνικό, οπότε δηλώνουν Μακεδόνες. βέβαια, από την στιγμή που υπάρχουν Έλληνες στην Μακεδονία από την αρχή της ιστορία μέχρι σήμερα, αυτοί έχουν το δικαίωμα να ονομάζονται Μακεδόνες και όχι αλλόγλωσσοι άνθρωποι, που εμφανίστηκαν τον 7ο μ.Χ. αι. στην περιοχή.
στο Βέλγιο μιλανε γαλλικά αλλά λένε πως δεν ειναι Γάλλοι! η άλλη κοινότητα μιλάει φλαμανδικά, δηλαδή ολλανδικά αλλά αρνουνται την καταγωγή τους και αυτοί.
ανάλογα παραδείγματα υπάρχουν στην Ουκρανία, την Αυστρία, την Ελβετία κ.α.
οι ισπανόφωνοι της λατινικης Αμερικης μπορει να μην έχουν όλοι αιμα ισπανικό αλλά ειναι προέκταση των Ισπανων. Ισπανοί εισι οι της ημετέρας παιδεύσεως μετέχοντες, θα έλεγε ο Ισοκράτης.
οι σκοπιανοί, όμως, δίνουν έμφαση στο αιμα, όχι στη γλωσσα!!!!!
και σου λένε πως οι λατινοαμερικάνοι δεν ειναι Ισπανοί. έτσι και αυτοί, δεν ειναι Σλάβοι!!!
οι Παλαιστίνιοι ειναι Άραβες αλλά και αυτοί δίνουν έμφαση στο αιμα. λένε πως κατάγονται από τους Φιλισταίους, οπότε γίνονται και αυτοί συνήγοροι των Σκοπιανων!
όλοι οι Άραβες παίρνουν το όνομά τους από το κράτος που δημιούργησαν γι'αυτούς οι μεγάλες δυνάμεις. έτσι υπάρχουν Άραβες που ονομάζονται Σύριοι, Ιορδανοί, Αιγύπτιοι κλπ. παίρνοντας το όνομά τους από την χώρα που κατοικουν ή από το αιμα που λένε πως κυκλοφορει στις φλέβες τους.
και ενω ειναι ρατσιστικό και φασιστικό να μιλάει κανείς για αιμα, όλος ο πλανήτης σχεδόν δίνει δίκιο στους Σκοπιανούς, οι οποιοι επικαλουνται το ποσοστό ελληνικου (μακεδονικου) αίματος που κυκλοφορει στις φλέβες τους και όχι τον πολιτισμό τους που ειναι βουλγαρικός ή βουλγαροσλαβικός.
έτσι, χάσαμε και οι Σκοπιανοί ονομάζονται Μακεδόνες! Σλάβοι που ζουν στην Μακεδονία ή Έλληνες που εκσλαβίστηκαν και απορροφήθηκαν από τους Βούλγαρους, παίρνουν το όνομά τους από την γη που πατανε.
περαστικά μας.

1 σχόλιο:

  1. το “βόρεια” από το “Μακεδονία” μαλλον θα σβηστει στο μέλλον ή δεν θα έχει καμία σημασία.
    η λογική που θα επικρατήσει δεν θα ειναι η δική μας, που λέμε “αφου υπάρχουν Έλληνες από την αρχή της ιστορίας μέχρι σήμερα στην Μακεδονία, μόνο οι Έλληνες δικαιουνται να ονομάζουνται Μακεδόνες σ’ αυτή την περιοχή, η οποία ταυτίζεται γεωγραφικά με την σημερινή ελληνική Μακεδονία”. θα επικρατήσει η άποψη που λέει “τί σχέση έχουν π.χ. οι σημερινοί Παλαιστίνιοι, οι σημερινοί Αιγύπτιοι, οι σημερινοί Σύροι με τους αρχαίους κατοίκους αυτων των κρατων; καμία. μόνο το ότι κατοικουν στον ίδιο τόπο που κατοικουσαν και οι αρχαιοι. ούτε η γλωσσα ούτε η θρησκεία ειναι ίδια με των αρχαίων. το ίδιο κάνουμε και με τους σκοπιανούς (μας λενε οι μεγάλες δυνάμεις). ξέρουμε πως δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους κατοίκους αυτης της περιοχης αλλά εμεις φτιάχνουμε τα κράτη, εμεις δίνουμε και την ονομασία”. η Ελλάδα ανήκει στα κράτη που έχουν κοινή γλωσσα οι κάτοικοί της με τους αρχαίους ή με την αρχή της ιστορίας τους. το ίδιο συμβαίνει στα περισσότερα εθνικά κράτη (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, κλπ.). υπάρχουν κράτη που έχουν και την ίδια γλωσσα και την ίδια θρησκεια με τους αρχαιους ή με την αρχή της ιστορίας τους (Ισραήλ, Κίνα, Ινδία, Ρωσία, Ιαπωνία κλπ.). αλλά υπάρχουν και κράτη στα οποια αυθαίρετα δόθηκε μία ονομασία και οι κάτοικοί τους πηραν το όνομα του κράτους των (Κογκό, Ιράκ, Λουξεμβουργο, Βέλγιο, Αμερική, Καναδας, Αυστραλία κλπ.). οι σκοπιανοί ανήκουν στην τελευταια κατηγορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ευπρεπως...