Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

η ύπαρξη του κακου αποδεικνύει ότι ο Θεός ειναι προσωπικός

 η ύπαρξη του κακου αποδεικνύει ότι ο Θεός ειναι προσωπικός

ο υλιστής δεν δικαιουται να ρωτάει για την ύπαρξη του κακου, αφου θα πεθάνει και θα γίνει ηλεκτρόνια και πρωτόνια, σύμφωνα με την θεωρία του.

ο ινδουιστής -και όλοι οι ειδωλολάτρες, βουδιστές, σαμανιστές, αστρολόγοι, μασόνοι- δεν δικαιουνται να ρωτουν για την ύπαρξη του κακου, αφου πιστεύουν ότι ειναι μέρος μιας ανωτέρας δύναμης, μιας απρόσωπης θεότητας, που βρίσκεται, κατ'αυτούς, χυμένη μέσα στο σύμπαν και θα ενωθουν μετά θάνατον με αυτήν, όπως μία σταγόνα που πέφτει στον ωκεανό. άλλωστε στις ανατολικές θρησκειες το καλό και το κακό ειναι αλληλένδετα και αλληλοσυμπληρούμενα.

το γεγονός ότι οι άνθρωποι ρωτουν γιατί υπάρχει το κακό στον κόσμο, δείχνει πως απευθύνονται σε Προσωπικό Θεό. πρόσωπο ο άνθρωπος, Κάποιο Πρόσωπο μπορει να του δώσει και την απάντηση.

και ο Τριαδικός Θεός μας λέει πως το κακό υπάρχει επειδή υπάρχει η ελευθερία, η κακή χρήση της από τον Διάβολο και τον άνθρωπο. 

εμεις, αφου έχουμε υπ'όψιν την απάντηση που μας δίνει ο Θεός για την ύπαρξη του κακου, λέμε "Κύριε, ελέησον" και "ρυσαι ημας από του πονηρου".

αν τώρα τους πεις ότι υπάρχει και Κόλαση, τότε παίρνουν το μέρος των κακων και θέλουν να μην υπάρχει Κόλαση. η ελευθερία, όμως, φέρνει και την υπευθυνότητα και όταν λέμε "Κύριε, ελέησον" και "ρυσαι ημας από του πονηρου", σημαίνει πως και εμεις έχουμε κάποια πιθανότητα να παμε στην Κόλαση, όχι μόνο οι έξω από εμας, οι φανερά κακοί, αν δεν μετανοήσουμε, αν δεν ζητήσουμε την βοήθεια και το έλεος του Θεου με ταπεινότητα.

όπως το σκοτάδι ειναι η έλλειψη του φωτός, έτσι και το κακό ειναι η απουσία του καλου.

ο Θεός από αγάπη μας έφτιαξε και εμεις πρέπει να αγαπαμε τους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας, για να περναμε και εδω καλά και να πηγαίνουμε, μετά θάνατον, και στον Παράδεισο-Βασιλεία των Ουρανων.

όποιος αγαπα ζει από τώρα στον Παράδεισο. όποιος μισει, ζει από τώρα στην Κόλαση. ο Θεός φταίει που μερικοί ζουν από τώρα στην Κόλαση;

η ελευθερία συνδέεται με την υπευθυνότητα. είμαστε υπεύθυνοι για την συμπεριφορά μας και πρέπει συνέχεια, όταν πέφτουμε να σηκωνόμαστε. μέχρι να πεθάνουμε καλούμεθα να αγαπαμε τους συνανθρώπους μας. μας συμφέρει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...