Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

γιατί υπάρχει το ουκρανικό πρόβλημα;

έχουμε και λέμε: 1. υπάρχει ρωσικό έθνος, το οποιο ξεκίνησε από τα σημερινά εδάφη του κράτους της Ουκρανίας. ενός κράτους που το έφτιαξε ο στάλιν, ο χίτλτερ, οι ουνιτες, οι πολωνοί, οι εβραιοι, οι ευρωπαιοι, οι αμερικανοί κλπ.. και ο Πατριάρχης μας παίζει το παιχνίδι όλων αυτων εναντίον των Ρώσων ομοδόξων μας.
2. τα εκκλησιαστικά συμμεταβάλλονται με τα πολιτικά («τά ἐκκλησιαστικά τοῖς πολιτικοῖς συμμεταβάλλεσθαι εἴωθεν»- είθισται τα εκκλησιαστικά πράγματα, οι εκκλησιαστικές διοικήσεις να συμμεταβάλλονται με τις πολιτειακές μεταβολές). έτσι, όταν μεταφέρεται η πρωτεύουσα των Ρώσων από το Κίεβο στη Μόσχα, έρχονται ανακατατάξεις και στα εκκλησιαστικά. ειναι δυνατόν μία αυτοκρατορία, στην συγκεκριμένη περίπτωση η ρωσική, να επιτρέπει έναν Οικουμενικό Πατριάρχη από έναν τουρκομαχαλα να κυβερνα ένα μέρος (το καλύτερο, το ευφορότερο, το πιό πολιτισμένο), μία άκρη (Ουκρανία σημαίνει άκρη) του βασιλείου τους;;;;;;;
3. σήμερα, ο Πατριάρχης μας, αφου άλλαξαν πάλι τα πολιτικά (διαλύθηκε η κομμουνιστική Ρωσία), παριστάνει τον αδικημένο και θέλει "να επαναφέρει την τάξη στην Εκκλησία της Ουκρανίας". δηλαδή, παίζοντας το παιχνίδι των αμερικανων και των λοιπων παρουσιάζεται ως διεκδικητής μιας παλιας δικαιοδοσίας του!
4. και ενω ειναι βρωμοδουλειά, το φταίξιμο δεν ειναι δικό του! αφου κατάφεραν Ρωσοι και Ουκρανοί να χωρίσουν, ενω ειναι το ίδιο έθνος, γιατί ο Πατριάρχης μας να ειναι ο κακός της υπόθεσης; πρωτοι κακοί ειναι οι ίδιοι οι Ρωσοι που επέτρεψαν στον στάλιν και τους λοιπούς να φτιάξει ξεχωριστό κράτος, την Ουκρανία.
βλέπε και: https://apologhtika.blogspot.com/search?q=%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1

 Η ΥΠΑΡΞΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ (ΧΡΟΝΟΣ-ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΘΕ ΕΘΝΟΥΣ!)
Δευτ. 32,8 ὅτε διεμέριζεν ὁ Ὕψιστος ἔθνη, ὡς διέσπειρεν υἱοὺς 
Ἀδάμ, ἔστησεν ὅρια ἐθνῶν κατὰ ἀριθμὸν ἀγγέλων Θεοῦ,
Οτε ο Θεός διεμέριζε τα έθνη εις τα διάφορα μέρη της γης και ώριζε τας 
περιοχάς όπου θα μένουν, όταν διέσπειρε τους απογόνους του Αδάμ εις 
τα διάφορα σημεία της γης, καθώριζε και τα σύνορα των εθνών σύμφωνα 
με τον αριθμόν των αγγέλων, που θα ήσαν οι φύλακές των.
When God Most High divided up the nations—when he divided up
humankind—he decided the people’s boundaries based on the
number of the gods.
Πραξ. 17,26       ποίησέ τε ξ νς αματος πνθνος νθρώπων κατοικεν π πν τ πρόσωπον τς γς, ρίσας προστεταγμένους καιρος κα τςροθεσίας τς κατοικίας ατν.
ΚΑΙ ΕΠΟΙΗΣΕΝ ΑΠΟ ΕΝ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΝ ΖΕΥΓΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΕΙΣ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΝ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΩΡΙΣΕ ΔΙΑ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΘΝΗ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΟΥΣ ΕΚ ΠΡΟΤΕΡΟΥ ΠΡΟΣΔΙΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΙΝ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΝ ΑΥΤΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ. (ΜΕΤ. ΤΡΕΜΠΕΛΑ)
  Αυτός έκαμε από ένα αίμα όλα τα έθνη των ανθρώπων, να κατοικούν στο πρόσωπον της γης και ώρισε δια τον καθένα από αυτά προσδιωρισμένους καιρούς εμφανίσεως και ζωής, όπως επίσης και τα σύνορα της κατοικίας των. (Μεταφρασι Κολιτσάρα)
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΠΑΝΩ Σ΄ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ, ΚΑΙ ΟΡΙΣΕ ΠΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΘΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ. (Μεταφρασι Καθηγητων, Βιβλικη Εταιρεία)
26 From one person God created every human nation to live on the whole earth, having determined their appointed times and the boundaries of their lands.

4 σχόλια:

  1. Κανὼν ΛΔ´
    Τοὺς ἐπισκόπους ἑκάστου ἔθνους εἰδέναι χρή τὸν ἐν αὐτοῖς πρῶτον, καὶ ἠγεῖσθαι αὐτὸν ὡς κεφαλήν, καὶ μηδὲν τι πράττειν ἄνευ τῆς ἐκείνου γνώμης· ἐκεῖνα δὲ μόνα πράττειν ἕκαοτον, ὅσα τῇ αὐτοῦ παροικίᾳ ἐπιβάλλει, καὶ ταῖς ὑπ᾿ αὐτὴν χώραις. Ἀλλὰ μηδὲ ἐκεῖνος ἄνευ τῆς πάντων γνώμης ποιείτω τι. Οὕτω γὰρ ὁμόνοια ἔσται, καὶ δοξασθήσεται ὁ θεός, διὰ Κυρίου, ἐν ἁγίῳ Πνεύματι· ὁ Πατήρ, καὶ ὁ Υἱός, καὶ τὸ ἅγιον Πνεῦμα.

    Πόσο προφητικά χρησιμοποιεί την λέξη ΕΘΝΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://el.orthodoxwiki.org/%CE%9A%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%91%CE%B3%CE%AF%CF%89%CE%BD_%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BB%CF%89%CE%BD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://docs.google.com/document/d/1-zGyjdGJbTv5wrJVQWJ0VKqU-Xse3CqjT6Kjp7RjoHk/edit?usp=sharing
    1. υπάρχουν έθνη και μάλιστα στις μέρες μας κάθε έθνος έχει το δικό του κράτος. μόνο που αυθαίρετα δημιουργουνται κάθε μέρα νέα κράτη, όχι με βάση το έθνος (γλωσσα-θρησκεια-ιστορία-παραδόσεις) αλλά τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων, των βιομηχανικων κρατων.
    2. ένα τέτοιο κράτος ειναι και η Ουκρανία. ενω ειναι Ρωσοι τους έκαναν Ουκρανούς. δηλαδή, οι Ουκρανοί δεν μιλανε ρωσικά; δεν ειναι χριστιανοί Ορθόδοξοι; δεν έχουν την ίδια ιστορία με τους υπόλοιπους Ρώσους;
    3. τα εκκλησιαστικά συμμεταβάλλονται με τα πολιτικά. έτσι, βλέποντας το Οικουμενικό Πατριαρχειο ότι οι αμερικάνοι θέλουν αυτό...τους κάνουν την χάρη και δίνουν, όπως ειναι φυσικό και λογικό, την αυτοκεφαλία στην ουκρανική Εκκλησία.
    4. ο αποστολικός κανόνας λέει πως κάθε έθνος έχει τον πρωτο του αλλά από τη στιγμή που χωρίστηκαν ρωσοι και ουκρανοί παύει να ισχύει γι'αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82_%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BC%CF%80%CE%B1
    στο μυθιστόρημα τάρας μπούλμπα του γκόγκολ φαίνεται καθαρά η ιστορία της Ουκρανίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ευπρεπως...