Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

κατάργηση αργίας Τριων Ιεραρχων

επί νέας δημοκρατίας (2008) ένα υπουργός "κατά λάθος" έστειλε ένα έγγραφο που έλεγε πως απαλλάσσεται από τα θρησκευτικά όποιος θέλει. η επόμενη κυβέρνηση πηρε την σκυτάλη και άλλαξε την ύλη των θρησκευτικων, τα έκανε θρησκειολογικό αλαλούμ.
σήμερα η κυβέρνηση της νδ κατήργησε την αργία της 30ης Ιανουαρίου, των Τριων Ιεραρχων. το πρόσχημα ακούγεται καλό: οι τρεις Ιεράρχες δεν θέλουν την λούφα αλλά τα γράμματα.
αύριο, όμως, θα βγει άλλη κυβέρνηση και θα αντικαταστήσει την αργία των Τριων Ιεραρχων με μία αργία τύπου "η ημέρα της πατάτας" ή κάτι ανάλογο.
έτσι χάνεται η ευκαιρία στους Ορθοδόξους μαθητές να "σχολάσουν" - "σχολάσατε καὶ γνῶτε ὅτι ἐγώ εἰμι ὁ Θεός" - να εκκλησιαστουν, να θυμηθουν τους αγίους της Εκκλησίας μας, να ξεκουραστουν κλπ.. επίσης, και οι αλλόδοξοι χάνουν την ευκαιρία να συνδέσουν μία αργία, μία ημέρα έστω ξεκούρασης, με την Ορθόδοξη Εκκλησία των Ελλήνων και της Ελλάδας.

 *Ψαλ. 45,11                Αφήσατε κατά μέρος κάθε βιοτικόν περισπασμόν και μάθετε ότι εγώ είμαι ο αληθινός Θεός. 
11 Be still, and know that I am God 
σχολάσατε καὶ γνῶτε ὅτι ἐγώ εἰμι ὁ Θεός·
και μία ωραια μετάφραση:Step out of the traffic! Take a long, loving look at me, your High God, above politics, above everythinghttps://www.biblestudytools.com/msg/psalms/46.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...