Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

ο Πλάτων και οι άθεοι

διαβάζουμε:
Ο Πλάτων διακρίνει τους άθεους σε τρεις κατηγορίες: α) εκείνους που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη θεών, β) εκείνους που θεωρούν ότι οι θεοί αδιαφορούν για τους ανθρώπους και γ) εκείνους που προσπαθούν να παραπλανήσουν τους θεούς με θυσίες και προσευχές.
Οι πολίτες επιβάλλεται να καταδίδουν όλους τους άθεους, αλλιώς είναι συνυπεύθυνος και ασεβής όποιος παραλείπει αυτή την καταγγελία. Όποιοι προσβάλλονται από τη «νόσον της αθεΐας» θα εγκλείονται σε πρώτη φάση, τουλάχιστον για πέντε χρόνια, σε «Σωφρονιστήριο», τουτέστιν στρατόπεδο συγκεντρώσεως, όπου θα παρακολουθούν μαθήματα αναμορφώσεως. Εφόσον δείξει αναμορφωμένος ένας κρατούμενος, θα απολύεται δοκιμαστικά. Αν όμως δεν δεχτεί να αναμορφωθεί ή μεταπέσει πάλι στην αθεΐα θα εκτελείται!

σήμερα υπάρχουν καθεστωτα που να εφαρμόζουν αυτά που λέει ανωτέρω ο Πλάτων;
1. στα χριστιανικά κράτη παλαιότερα μπορει να εφαρμοζόταν σε μεγάλο ή μικρό βαθμό. σήμερα όχι.
2. στα μουσουλμανικά εν μέρει σήμερα εφαρμόζονται αυτά που λέει ο Πλάτων. όποιος ειναι πολίτης ενός μουσουλμανικου κράτους δεν μπορει να ειναι και άθεος.
3. στην Ινδία το ίδιο. όποιος ειναι Ινδός πρέπει και να θρησκεύει ινδουιστικω τω τρόπω. διαφορετικά ειναι εχθρός της πατρίδας. κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Ιαπωνία. μόνο που εκει υπάρχει μία παραλλαγή του Ινδουισμου ο Σιντοϊσμός.
3. στην Κίνα επικρατει η αθεΐα. όποιος θέλει να θρησκεύει θεωρειται εχθρός της Κίνας! το κόμμα ειναι και θρησκεία!
4. στην υποσαχάρια Αφρική τα κράτη ειναι χριστιανικά ή μουσουλμανικά. οπότε ισχύουν τα ανωτέρω αντίστοιχα.

συμπέρασμα: μέχρι να τελειώσει αυτός ο κόσμος οι άνθρωποι θα χωρίζονται σε θρησκευόμενους και μή θρησκευόμενους. οι θρησκευόμενοι θα σιχαίνονται τους άθεους πολιτικούς και οι άθρησκοι θα πολεμουν τους θρησκευόμενους πολιτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...