Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα...

https://www.iefimerida.gr/kosmos/kompi-mpraiant-prospathoyse-brei-goneis-prin-pethanei

ο Κόμπι δεν τα πήγαινε καλά με τους γονεις του. οι γονεις του δεν ήθελαν τη νύφη! δεν ήθελαν να παντρευτει ο γιόκας τους σε μικρή ηλικία! (δηλαδή, ήθελαν να πορνεύει και να μοιχεύει. τότε θα τον ήθελαν).
«Τίμα τὸν πατέρα σου καὶ τὴν μητέρα σου. Ἵνα εὖ σοι γένηται καὶ ἵνα μακροχρόνιος γένη ἐπὶ τῆς γῆς» (Ἔξοδ. κ´, 12).
έτσι, αφου δεν τα πήγαινε καλά με τους γονεις του, δεν ηταν μακροχρόνιος επί της γης ο Κόμπι, ο μπασκετμπωλίστας.
αλλά στο στο Γεν 2,24  διαβάζουμε:
«ένεκεν τούτου καταλήψει άνθρωπος τον πατέρα αυτού και την μητέρα αυτού και προσκολληθήσεται προς την γυναίκα αυτού, και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν»
τί έπρεπε να κάνει ο Κόμπι;
αλλου διαβάζουμε: Κατα Ματθαίον 10,36 και εχθροι του ανθρωπου οι οικιακοι αυτου.

επομένως, όπως ένας (ή μία) πηγαίνει στο Μοναστήρι και γίνεται Μοναχός, όχι επειδή μισει τους δικούς του και τον κόσμο αλλά επειδή θέλει συνεχη και απρόσκοπτη σύνδεση με τον Θεό, έτσι και ο λαϊκός που έχει προβλήματα με τους δικούς του εξ αιτίας της σχέσης του με τον Χριστό, κρατα μία απόσταση ασφαλείας (ασφαλιστικά μέτρα) από τους δικούς του. 
έτσι βάζει σε λειτουργία τα ατομικά του δικαιώματα, την αξιοπρέπειά του, ελέγχει τις δυνάμεις του - αν και πόσο μπορει να έχει σχέσεις, και πόσο στενές, με το πρώην οικογενειακό του περιβάλλον - και αγωνίζεται να αρέσει στον Θεό πρωτα.
άλλωστε η σημερινή ζωή, με τις δυνατότητες που δίνει ο τεχνολογικός πολιτισμός, ειναι υπέρ των πυρηνικων οικογενειων και όχι των πατριαρχικων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...