Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

για το σκοπιανό (3)

επειδή δεν θέλω να ξοδεύω χρόνο ανεβάζοντας τις απόψεις μου σε σελιδες αριστερων, οι οποιοι δεν έχουν μπέσα και μπορει να σου διαγράψουν ό,τι ανέβασες...τα αποθηκεύω και εδω...
όσο για το «Μακεντόν ορτοντόξ» ειναι η αγγλική και γενικότερα η ευρωπαϊκή προπαγάνδα, η οποία πέρασε όχι μόνο στους απλούς χωρικούς αλλά και στον Μυριβήλη -όταν πρωτοέγραψε το κείμενο-. ακόμη και ο Παυλος Μελας, η Πηνελόπη Δέλτα κλπ. μιλανε για “μακεδονική γλωσσα”, ενω θα έπρεπε να λένε για βουλγαρική γλωσσα που μιλανε οι Έλληνες της Μακεδονίας λόγω συγκατοίκησης αιώνων με τους Βουλγάρους. το ίδιο συνέβαινε και με τους τουρκόφωνους Έλληνες της Μικρας Ασίας (κανένας δεν ειπε πως μιλάει ένα ιδίωμα της Μικρας Ασίας…).
https://docs.google.com/document/d/17IOJXkwpu9VbANRJfM0BxBuvNioqkDefklVJnnNTP9E/edit?usp=sharing
από το 1880 κυκλοφορει το ‘η Μακεδονία στους Μακεδόνες». ο Παυλος Μελας ειχε εμποτιστει με την προπαγάνδα των άγγλων, οπότε δεν καταλάβαινε ότι οι Μακεδόνες μιλουσαν βουλγαρικά. νόμιζε πως μιλουσαν εντόπικα…το ότι μιλουσαν βουλγάρικα δεν σήμαινε ότι ηταν και βούλγαροι. έπρεπε, όμως, να διαλέξουν ανάμεσα σε Ελλάδα και Βουλγαρία. εμεις οι ίδιοι όμως τους ρίξαμε στην αγκαλιά του μακεδονισμου. κανένας εντόπιος Έλληνας Μακεδόνας δεν παραδέχεται ότι η γλωσσα που μιλάει ειναι βουλγαρική!
το «Ορθόδοξος» ειναι δεδομένο. το μακεδόνσκατα ειναι το νέο. στη σελ. 22 της εργασίας μου αντιγράφω το τί συνέβη στην Ουκρανία. τό ίδιο ακριβως μοτίβο:Στην παράγραφο που ακολουθει, αν βάλουμε την λέξη «Μακεδονία» στη θέση της λεξης «Ουκρανια», θα καταλάβουμε πως οι Άγγλοι, και γενικότερα οι δυτικοί, άλλαξαν την ιστορία! !!
Ο δυτικός πληθυσμός, υπό την αυστριακή εξουσία, ονομάστηκε «Ruthenian» (παραφρασμένα λατινικά για την λέξη «ρωσικός»). Στα κεντρικά και ανατολικά εδάφη, ο πληθυσμός κατηγοριοποιήθηκε ως «μικροί Ρώσοι» από το τσαρικό κράτος (το οποίο είχε καταστήσει παράνομη την εκτύπωση της λέξης «Ουκρανία»). Σε πολλές από τις απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές της επικράτειας, υπήρχε τόσο μεγάλη εθνοτική ανάμειξη που ήταν δύσκολο να ριζώσει στη λαϊκή συνείδηση οτιδήποτε περισσότερο από μια τοπική μορφή ταυτότητας. «Αν κάποιος ζητήσει να μάθει από τον μέσο αγρότη στην Ουκρανία την ιθαγένειά του», παρατηρούσε ένας Βρετανός διπλωμάτης το 1918, «θα απαντήσει ότι είναι ελληνορθόδοξος. Εάν πιεστεί να πει αν είναι ένας Μέγας Ρώσος, ένας Πολωνός ή ένας Ουκρανός, πιθανότατα θα απαντήσει ότι είναι ένας χωρικός. Και αν κάποιος επέμενε να μάθει ποια γλώσσα μιλούσε, θα του έλεγε ότι μιλά “την τοπική γλώσσα”».
http://www.onalert.gr/stories/giati-oi-oukranoi-ethnikistes-misoun-toso-poly-ti-russia/32859
η λέξη «Ουκρανία» έχει ρίζα ελληνική!!!προέρχεται από την Ρωσική λέξη «ΚΡΑΙ» που σημαίνει ΑΚΡΗ, διότι η Ουκρανία βρισκόταν στην άκρη της Ρωσικής αυτοκρατορίας.
https://docs.google.com/document/d/17IOJXkwpu9VbANRJfM0BxBuvNioqkDefklVJnnNTP9E/edit?usp=sharing


εμπιστεύεσαι τον άγγλο; μήπως ο αγρότης ειπε βουλγαρικά μιλάω και ο άγγλος το μετέφρασε από μόνος του σε μακεδονικά; όπως ανέφερα προηγουμένως για την Ουκρανία…οι άγγλοι έβαζαν στο στόμα των εντοπίων Ελλήνων βουλγαροφώνων ό,τι ήθελαν, μέχρι που και εμεις και οι εντόπιοι και οι πολιτικοί και οι στρατιωτικοί το πίστεψαν, ότι δηλαδή οι εντόπιοι δεν μιλανε βουλγάρικα!


επίσης, οι μικροδιαφορές ανάμεσα στα βουλγάρικα των σκοπιανων, εντός και εκτός των συνόρων μας, και των βουλγάρικων της ανατολικης βουλγαρίας ειναι κάτι το φυσιολογικό. τα σκοπιανά ειναι βουλγάρικα.



η αλήθεια κόβει και θερίζει…δεν μπορεις να εισαι με την αλήθεια, όταν παίζεις με τις λέξεις, όταν φοβασαι να τις πεις ως έχουν, όταν ενω εισαι κομμουνιστής το παίζεις εθνικόφρων ή μαλλον πατριώτης…
άκου να δεις…δεν υπάρχει περιθώριο συζήτησης…δημοκράτη μου εσύ; σώγαμπρε!!


ξέχασες αυτό:https://apologhtika.blogspot.com/2019/03/3.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...