Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

τα ορφανά του Καντιώτη (π. Αυγουστινος, Επίσκοπος Φλωρίνης 1967-2000)

πριν το 2010 - αυτή η χρονιά ειναι ορόσημο, διότι με το ΔΝΤ μάθαμε πως ζούσαμε στον κόσμο μας- οι περισσότεροι Χριστιανοί στην Ελλάδα ηταν δεξιοί.
ο π. Αυγουστινος ήθελε μία Ελλάδα καθαρή, ηθική, Χριστιανική και για να γίνει αυτό (ή για να κρατηθει) πρέπει οι Έλληνες να ζουν ασκητικά, στρατιωτικά, προσηλωμένοι στα ιδανικά και τις αξίες του Ελληνοχριστιανικου πολιτισμου. αγαπουσε τις χριστιανικές οργανώσεις μέσα στον κόσμο και λιγότερο τον Μοναχισμό.
ο ίδιος, όμως, ο Φλωρίνης, Πρεσπων και Εορδαίας, έβλεπε το μέλλον και δεν ηταν αισιόδοξος. μάλιστα σε μία από τις τελευταιες του "Σπιθες" λέει πως "οι πατημασιές του Αντίχριστου ακούγονται".
σήμερα έμειναν μερικοί καντιωτικοί, π.χ. π. Μάξιμος Καραβας μετά της συνοδείας του, π. Παΐσιος Παπαδόπουλοςς, π. Νικόλαος Μανώλης (αποτειχισμένοι) και άλλοι, πολύ περισσότεροι, μέσα στην κανονική Εκκλησία.
το λάθος αυτων των πατέρων ειναι ότι δεν κατάλαβαν πως οι Έλληνες σήμερα ειναι σε ποσοστό 90% αριστεροί-κεντροαριστεροί. το "πατρίς-θρησκεία-οικογένεια" αντικαταστάθηκε από το "ψωμί-παιδεία-ελευθερία". τα θέματα που απασχολουν σήμερα τους ανθρώπους ειναι τα συναισθηματικά τους, τα οικονομικά τους και όχι τα εθνικά και τα δογματικά.
από κεκτημένη, όμως, ταχύτητα οι πατέρες αυτοί συνεχίζουν σα να μη συμβαίνει τίποτα, σα να μήν άλλαξε τίποτα. δεν κατάλαβαν ότι το σύστημα ειναι τραπεζοκομμουνιστικό και ότι οι άνθρωποι πηγαίνουν εκει που έχει φαγητό, ψηφίζουν τα κόμματα που παίρνουν χρήματα από την ΤΡΑΠΕΖΑ και τους εβραίους και όχι τα κόμματα που έχουν πατριωτικές αποχρώσεις, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.
έτσι, ο συνδυασμός Ορθοδοξίας και δεξιας πολιτικης ειναι καταδικασμένος. ήδη από το 1981 ή το 1974 άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. το χρημα δεν το κόβει το ελληνικό κράτος αλλα το χρημα που κυκλοφορει ειναι όλο ένας μισθός που δίνει η παγκόσμια τράπεζα -σε συνεργασία με τους παγκόσμιους οργανισμούς - σε κάθε κράτος (και στα κόμματα και στους ιδιωτες).
αυτό δεν κατάλαβε κανένας πνευματικός άνθρωπος πρίν το 2010!!!
κανένας δεν μας ειπε αυτό το απλό: δεν υπάρχει ελληνικό χρημα, το χρημα έρχεται έτοιμο από έξω και κατευθύνει τους Έλληνες μέσω των κομμάτων. το χρημα το κόβει η τράπεζα και επειδή έχει στα χέρια της όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, μπορει και κόβει όσο χρημα χρειάζεται για να κατευθύνει τα πράγματα με επαναστάσεις-αντεπαναστάσεις και αλλαγές πολιτικων συστημάτων μέσω της χρηματοδότησης κομμάτων.
γι'αυτό στις ημέρες μας έχουν απήχηση οι ιεροκήρυκες που μιλανε για τα αισθηματικά των ανθρώπων και όχι για τα εθνικά (π.χ. π. Ανδρέας Κονάνος). ήδη ο Γιανναρας από την δεκαετία του 1960 το μυρίστηκε και μιλάει από τότε για την "σχέση"!
τί προτείνουμε στους πατέρες, στα ορφανά του Καντιώτη:
με δεδομένο ότι η δεξιά τελείωσε, καλύτερα να βάλουν νερό στο κρασί τους. να μιλανε και αυτοί για τις σχέσεις των ανθρώπων, για την μεταμόρφωση των παθων σε αρετές, για την κάθαρση από τα πάθη, για την προσευχή, την Μυστηριακή ζωή και τόσα άλλα πνευματικά και ωραια και χρήσιμα.
διαφορετικά, μέρα με τη μέρα θα μεταμορφωθουν σε αντικοινωνικά πλάσματα, όπως οι ΓΟΧ, θα λιγοστέψει το ακροατήριό τους, θα έρθουν σε ρήξη με το ίδιο τους το περιβάλλον και θα μοιάσουν με τον Σαμψών, "αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...