Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

οι χρυσαυγιτες μετανοουν

στο δικαστήριο που βρίσκονται οι χρυσαυγίτες ένας ένας δηλώνει πως μετανοει για ό,τι έκανε τα τελευταια 9 χρόνια της κρίσης.
ειδαν ότι η ακροδεξιά του Χίτλερ δεν έχει πέραση.
ειδαν ότι το δντ ηταν στημένο, ότι δεν ηταν πραγματική ευκαιρία να ανέβουν στην εξουσία, αφου τα πράγματα βελτιώθηκαν ήδη τα τελευταια 4 χρόνια. η οικονομία πάει καλά, οπότε ο ρόλος τους τελείωσε.
βιάστηκαν να βγάλουν τις σβάστιγκες και να κάνουν στρατιωτικές παρελάσεις. αυτά συνέβαιναν παλιά, όταν ακόμα υπηρχε ανάγκη από στρατιωτική εγρήγορση, όταν το έθνος απειλειτο από εξωτερικούς εχθρούς από την εποχή την αρχαία μέχρι το 1940.
μετά τον β'παγκόσμιο πόλεμο το σύστημα γίνεται μέρα με τη μέρα τραπεζοκομμουνιστικό.
το ηρωικό ιδεώδες έπαψε να ειναι της μόδας, έπαψε να ειναι απαραίτητο και την θέση του πηρε το "οικονομικό" ιδεωδες.
στον Όμηρο και στην Παλαιά Διαθήκη βλέπουμε και το "οικογενειακό" ιδεωδες. ναι μεν χρειάζονται οι στρατιωτες, που θα μας βοηθήσουν υπερασπιζόμενοι τα χώματά μας αλλά ωραια ειναι και η ειρηνική ζωή, όπου ο άνθρωπος κάνει οικογένεια, ζει παρέα με τους δικούς του, ζει κατά φύσιν, μέχρι τα βαθιά γεράματα ευλογημένος από τον Θεό.
παλιά υπηρχαν οι εξωτερικοί εχθροί. σήμερα υπάρχουν κοινωνικά προβλήματα, τα οποία λύνονται όχι με τα όπλα αλλά με διάλογο.
ειρήνη υμιν και ημιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...