Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

σχολιασμός άρθρου καρρα αθανασίου

ακολουθει σχολιασμός ορισμένων σημείων ενός άρθρου κάποιου Θανάση με παραπομπές σε ιστοσελίδες.
Ο καθείς έχει δικαίωμα να πιστεύει όπου θέλει. Αυτό που αποφασίζει αυτός όμως, όχι κάτι που του επιβάλλει το Σύνταγμα και σαφώς όχι κάτι που του επιβάλλεται σε βρεφική ηλικία με το έτσι θέλω, χωρίς να έχει τη συνείδηση και τη δυνατότητα να το δεχθεί ή να το αρνηθεί. Κατά την άποψή μου, ο υποχρεωτικός χριστιανικός νηπιοβαπτισμός είναι απαράδεκτος διότι...
Για ποιόν λόγο να αποδεχθώ, ντε και καλά, τον Θεό που επιβάλλει η χριστιανική πίστη;
Γεμάτη η «αγία γραφή» από εντολές του Θεού για γενοκτονίες, σφαγές, δουλεία, αιμομιξίες κλπ. 
Πόσοι άραγε γνωρίζουν πως η χριστιανική θρησκεία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τον όρκο; «Εγώ δε λέγω υμίν μη ομόσαι όλως. Έστω δε ο λόγος υμών ναι ναι, ου ου» (Ματθ. ε΄, 34). Κι όμως, έχουμε μάθει -και μας έχει επιβληθεί- το αντίθετο.
Όσον αφορά τα ποσοστά που αναφέρετε, ας μην ξεχνάμε πως οι Ορθόδοξοι αποτελούν σχεδόν το 4% παγκοσμίως,
απάντησις : ναι. ανέκαθεν ηταν λίγοι οι Άγιοι.
γνωρίζετε κάποιον Έλληνα ο οποίος ήταν δούλος στην Αίγυπτο; 
απάντησις: όχι!
«Δεν είναι σωστό να πάρω το ψωμί από το στόμα των παιδιών του Ισραήλ και να ταϊσω τα σκυλιά»…Όχι βρε συ, καθόλου μίσος και ρατσισμός ο της «αγάπης» και της «τέλειας διδασκαλίας», κυνάριον αποκάλεσε την Ελληνίδα μάνα. 
απάντησις: για να την δοκιμάσει το έκανε. και όταν ειδε ότι ειχε πίστη, έκανε καλά την κόρη της.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στο 15.21 του Κατά Ματθαίον, όπου εκεί ο συγγραφέας προσπαθεί να τα μπαλώσει και η Ελληνίδα μετατρέπεται σε Χαναναία αλλά παρόλα αυτά ο Χριστός αναφέρει και πάλι (15.24): «οὐκ ἀπεστάλην εἰ μὴ εἰς τὰ πρόβατα τὰ ἀπολωλότα οἴκου Ἰσραήλ» , δηλαδή πως ήρθε στην Γη ΜΟΝΟ για τα χαμένα πρόβατα του Ισραήλ.
απάντησις: σε πρώτη φάση ο Χριστός ενδιαφέρεται για τους Εβραίους αλλά ακολούθως για όλους τους ανθρώπους. ελληνίδα σημαίνει ειδωλολάτρισσα...
. Ας ρίξουμε κι ένα μάτι στα λόγια του Γεννάδιου Σχολάριου, Οικουμενικού Πατριάρχη μετά την Άλωση: «Είμαι Χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην».
απάντησις: δες την προηγούμενη απάντηση...
Όσον αφορά τη θρησκεία, λατρεύουν τον Εβραίο Χριστό και στο γάμο και στη βάπτιση ακούνε μετά χαράς και σταυροκοπιούνται όταν τους λέει ο παπάς: «Εμείς τα τέκνα του Αβραάμ και της Σάρας, οι δούλοι του Ισραήλ» και βεβαίως οι πρόγονοι και γεννήτορές τους είναι οι Εβραίοι Αδάμ και Εύα, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, συνομιλούσαν και με φίδια…Και εννοείται πως οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ειδωλολάτρες και ως εκ τούτου απεχθείς.
απάντησις: εισαι τελείως άσχετος ,θανασάκη,. άλλο η φυλετική καταγωγή και άλλο η ενσωμάτωσις όλων των ανθρώπων στο Σωμα του Χριστου, στην Εκκλησία.
Ο επιστημονικός ορισμός της λέξης σχιζοφρένεια.
Ούτε καν το όνομα του θεού στον οποίο πιστεύουν δεν ξέρουν. Το όνομα του Ιησού Χριστού το ξέρουν, το όνομα του μπαμπά του, του Θεού (που πιστεύει το 92% κατά το άρθρο), ποιό είναι άραγε; Οι χριστιανοί ξέρουν καλά να πιπιλίζουν την -τεχνηέντως διαστρεβλωμένη από το ιερατείο- καραμελίτσα «Αγαπάτε αλλήλους» ή το «Ερευνάτε τας γραφάς» αλλά δεν ξέρουν την τύφλα τους πως το όνομα του Θεού, κατά τας γραφάς πάντα, και τας οποίας ξέρουν να πιπιλάνε αλλά ποτέ δεν έχουν ερευνήσει, είναι Γιαχβέ ή Ιαχωβάς επί το ελληνικότερον. Και όταν ακούει το ποίμνιο για «Ιαχωβάδες» βγάζει σπυράκια. Για τέτοιο επίπεδο παντελούς άγνοιας, λοβοτομής και προκατάληψης μιλάμε.
απάντησις: εδω μας φανερώνεσαι και φιλο-γιαχωβας, θανασάκη. "Εγώ ειμί ο Ων" λέει ο Θεός στον Μωυση, όταν του φανερώνεται. Αυτός που υπάρχει, σε αντίθεση με τους ειδωλολατρικούς θεούς, που δεν υπάρχουν. Υπάρχει από μόνος του, δεν τον έφτιαξε η φαντασία κανενός θανασάκη...https://www.oodegr.com/oode/theos/onoma1.htm
πρόσεξε την σχιζοφρένεια...
Η λογική, η γνώση και η επιστήμη έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά…
απάντησις: σωστά! γι'αυτό κοίταξε να μάθεις ορισμένα βασικά πράγματα...

1 σχόλιο:

ευπρεπως...