Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

ο θεός ειναι η αυτοσυνειδησία;

διαβάζουμε:
ο τρόπος με τον οποίο συνδέουμε τη φύση με τη δημιουργία μας αποκαλύπτει πώς συνδέουμε με την ίδια τη βάση της αυτοσυνειδησίας – την οποία ονομάσαμε Θεό.
https://www.pentapostagma.gr/2019/10/%CE%BF-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%85%CF%80%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1.html


τα ανωτέρω ειναι καθαρός ινδουισμός! ο ινδουισμός λέει πως όλα ειναι ένα, θεός και σύμπαν ειναι ένα. δεν δέχονται τον Άκτιστο Θεό, ο οποιος δημιούργησε εκ του μή όντος το Σύμπαν, τους αγγέλους και τον άνθρωπο.
αυτό λέει και ο Χέγκελ:  Γιά τόν Χέγκελ ὁ Θεός δέν εἶναι μιά ὀντότητα πέρα ἀπ’ τόν κόσμο, ἀλλά ἡ ἰδέα πού πραγματοποιεῖται μέσα στήν ἱστορία.
και ο καζαντζάκης: Εγώ, ανθρωπότητα, Γης, Σύμπαντο, Θεός. Πώς ν’ ανέβουμε όλα τούτα τα σκαλοπάτια κι όταν φτάσομε στο ανώτατο να ζήσομε όλους τους προηγούμενους κύκλους.
για τον ινδουισμό, και για όλες τις ανατολικές θρησκείες, η απρόσωπη θεότητα βρίσκεται παντου, μέσα στη φύση, στον άνθρωπο, στα ζωα.
αυτή η απρόσωπη θεότητα αποκτα αυτοσυνειδησία μέσω του ανθρώπου!!! δηλαδή, ο άνθρωπος ειναι θεός (κατά φύσιν) και μάλιστα βρίσκεται στο ανώτερο σκαλοπάτι αυτοσυνειδησίας, όταν ενώνεται με το μπράχμαν, την απρόσωπη θεότητα του ινδουισμου.
και προτρέπει ο ινδουισμός: να ψάλλουν ή να διαλογίζονται και σταδιακά να συνειδητοποιούν την αληθινή τους φύση (σ.σ. ότι δηλαδή ειναι θεοί οι άνθρωποι).  «η υπέρτατη κλήση κάθε ανθρώπινης ύπαρξης (ειναι) να υψωθεί στην αυτογνωσία.»
http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGYM-A121/777/5080,23146/

φυσικά, όλες οι ανωτέρω ανοησίες του ινδουισμου πρέπει να ειναι μακρυά από εμας τους Ορθοδόξους Χριστιανούς και όταν ακουμε ή διαβάζουμε τέτοια χαζά, να υπενθυμίζουμε στους γύρω μας ότι ο Θεός ειναι Άκτιστος, Προσωπικός, Τριαδικός και έφτιαξε τον κόσμο από αγάπη. ο σκοπός της ζωης μας ειναι η αγιότης και η μετάβασή μας στον Παράδεισο μετά τον θάνατό μας ή μετά την Β'Παρουσία του Κυρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...