Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Πότε θα νυμφευθείς Θαλή;

Ρωτούσε επίμονα η μητέρα του τον Θαλή τον Μιλήσιο πότε θα νυμφευθεί.– «Ούπω καιρός». Τής έλεγε εκείνος. Δεν είναι ακόμη καιρός.Έπειτα από πολύ καιρό η μητέρα του επανήλθε. Πότε επιτέλους θα παντρευτείς; ρώτησε με αγωνία.– «Ουκέτι καιρός» απάντησε αυτή τη φορά. Πέρασε πια ο καιρός.


1. Ο Ιερός Χρυσόστομος λέει: "όταν το παιδί σου γίνει 17 ετων, πάντρεψέ το, για να μη πάει στις πόρνες".
2. Μία Μητρόπολη έβγαλε φιρμάνι που λέει πως, η διαφορά ηλικίας ενός ανδρός από την γυναικα που θα νυμφευτει, πρέπει να ειναι μέχρι 12 έτη (της γυναικός από τον άνδρα της μέχρι 5).
3. Όταν ήμουν 32 ετων μία Μοναχή στα Ιεροσόλυμα μου ειπε πως μέχρι τα 35 να έχω παντρευτει, "τί θα σε κάνει μετά, θα σου δίνει τσάι;", μου ειπε.
4. σήμερα ειδα έναν 50άρη και του ειπα να παντρευτει μία γυναικα από 38 ετων και άνω...(βλέπε νούμερο 2).
5. έχοντας υπ'όψιν τα ανωτέρω και με δεδομένο ότι τα όρια ηλικίας γάμου άλλαξαν, μπορουμε να προτείνουμε στους ανθρώπους να έρχονται εις γάμου κοινωνίαν και να μην απελπίζονται. για παράδειγμα, όταν κάποιος νέος ειναι 23 ετων, έχει να διαλέξει ανάμεσα σε κοπέλες ηλικίας 17-23 (ή 17-28). αν ειναι 30 ετων, οι υποψήφιες ειναι περισσότερες, 18-30 (ή 18-35)! αν ειναι 34, 22-34...

βέβαια, δεν πρέπει να ξεχναμε το "ζητεῖτε πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ καί τήν δικαιοσύνην αὐτοῦ, καί ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...