Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

σύμπλεγμα κατωτερότητος

ο π. Δανιήλ Αεράκης τα έχει με τους Αγίους. γενικά δεν του αρέσουν οι Άγιοι και μάλιστα οι σύγχρονοι! κάποτε στο Ρότσο (Ιερά Μονή) ειδε τοιχογραφίες των συγχρόνων αγίων -Παΐσιο, Ιάκωβο και Πορφύριο- πριν αγιοκαταταχθουν και ειπε "ποιός τους έβαλε εκει;"
μία αντιπαραβολή που κάνει συχνά ειναι και αυτή: «Χαρίσματα και Αγιότητα». ή το ένα ή το άλλο!
για τον παππούλη άλλο αγιότης και άλλο χαρίσματα. τα χαρίσματα γι'αυτόν δεν ειναι καρπός της αγιότητος!
για τον εαυτό του κρατα την αγιότητα και για τους σύγχρονους αγίους αφήνει κάποια χαρίσματα, π.χ. προορατικό, διορατικό κλπ., τα οποια όμως δεν ειναι και τόσο σημαντικά ούτε για αυτόν που τα έχει ούτε για την Εκκλησία γενικότερα!!!
για το προτεσταντικό μυαλό του παππούλη άγιος μπορει να ειναι μόνο όποιος διαβάζει την Αγία Γραφή και κάνει τον δάσκαλο στους άλλους!
το πραγμα ειναι για γέλια...
παρακάτω μία συλλογή κειμένων για την αγιότητα και τον άγιο, για να ξέρουμε για τί μιλαμε:https://docs.google.com/document/d/1VJnAfomPcQGWCMWyyBkQ29YSAaye21jxlktJIJKcha4/edit?usp=sharing

4 σχόλια:

  1. με αφορμή τον π. Δανιήλ Αεράκη…

    όταν πας σε ένα Μοναστήρι, π.χ. στο Άγιον Όρος, οι Μοναχοί δεν σου κάνουν μάθημα. σκαλίζουν τον κηπο, προσεύχονται στο Καθολικό, σου λένε κάπου κάπου ‘η Παναγία θα βοηθήσει”...σου λένε ‘κάνε ό,τι κάνω”, δηλαδή: προσευχή, Μυστηριακή ζωή, διακόνημα-εργασία, και έχει ο Θεός.
    όταν, όμως έχεις μπροστά σου έναν οργανωσιακό Χριστιανό σου επιβάλλει το θέλω του, τις απόψεις του. σου λέει “διάβαζε την Αγία Γραφή και μετέδιδε αυτά που διαβάζεις. κάνε τον δάσκαλο στους άλλους”.
    το ίδιο δεν κάνουν και οι κομμουνιστές και οι τζιχαντιστές και όλοι οι ινστρούχτορες των ιδεολογιων και των κομμάτων;
    ο δρόμος των Μοναχων ειναι ο σωστός. ακολουθαμε τους Αγίους και το ίδιο προτείνουμε και στους άλλους. οι οργανωσιακοί αγχώνουν τους ανθρώπους, γι’αυτό και ειναι αντιπαθητικοί, γι’αυτό και τελείωσε η αποστολή τους...
    https://docs.google.com/…/1fMUN9LvMIl8auqM1zg8qf0XdUe…/edit…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://docs.google.com/drawings/d/1fMUN9LvMIl8auqM1zg8qf0XdUeN87I-AVAFKZBqVrKQ/edit?usp=sharing

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αερολογίας το ανάγνωσμα:

    είναι προτιμότερο να ενεργεί κάποιος δια μέσου του Χριστού, παρά να ενεργεί ο Χριστός δια μέσου κάποιου. Δηλαδή, αν κάποιος έχει υπερφυσικά χαρίσματα, ώστε να επιτελεί θαύματα, όλα τα θαυμαστά τα επιτελεί ο Χριστός. Γι᾿ αυτό για τα θαύματα αυτά ο άνθρωπος αυτός δεν έχει μισθό. Αν όμως κάποιος έχει αρετές, και κυρίως την αγάπη του Χριστού και τις εξασκεί με την χάρη και βοήθεια του Χριστού, αυτός θα έχει πολλή ανταπόδοση για ό,τι καλό πράττει.https://www.orthodoxianewsagency.gr/mitropolitiko_ergo/%ce%b9-%ce%bc-%ce%b5%ce%b4%ce%ad%cf%83%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bb%ce%bc%cf%89%cf%80%ce%af%ce%b1%cf%82/o-arxim-p-daniil-aerakis-omilise-stin-edessa/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λέει: είναι προτιμότερο να ενεργεί κάποιος δια μέσου του Χριστού, παρά να ενεργεί ο Χριστός δια μέσου κάποιου.

    εμεις ξέρουμε πως ο άγιος γίνεται δοχειο του Αγίου Πνεύματος και δι'αυτου ενεργει ο Θεός. ο π. Δανιήλ παίζει με τις λέξεις με αποτέλεσμα να λέει και αρλουμπες.

    λέει:Δηλαδή, αν κάποιος έχει υπερφυσικά χαρίσματα, ώστε να επιτελεί θαύματα, όλα τα θαυμαστά τα επιτελεί ο Χριστός.

    τα χαρίσματα του τα έδωσε ο Χριστός. δεν τα έχει από μόνος του. ο Χριστός δια του χαρισματούχου επιτελει τα θαυμαστά.

    λέει:Γι᾿ αυτό για τα θαύματα αυτά ο άνθρωπος αυτός δεν έχει μισθό.

    και ποιός σου ειπε παππούλη ότι για τον μισθό δουλεύει ο άγιος, ο χαρισματουχος;

    λέει:Αν όμως κάποιος έχει αρετές, και κυρίως την αγάπη του Χριστού και τις εξασκεί με την χάρη και βοήθεια του Χριστού, αυτός θα έχει πολλή ανταπόδοση για ό,τι καλό πράττει.

    και πάλι, οι αρετές δεν ειναι κτήση ούτε κατάκτηση του ανθρώπου. όλα ειναι χάρισμα από τον Θεό. ειναι το αποτέλεσμα της προσωπικης του σχέσης με τον Χριστό. και η ανταπόδοση δεν ειναι στο μυαλό των φίλων του Θεου. αλοίμονό τους αν ηταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ευπρεπως...