Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Μάρθα Καραγιάννη

Ανακατεύεται με τα μεταφυσικά κι έρχεται πιο κοντά στον Θεό. 
αυτό το "ανακατεύεται" ειναι πολύ κουλτουριάρικο...και αφου τα καταφέρνει και "έρχεται πιό κοντά στον Θεό", μπράβο της, ξεπέρασε και τους πνευματικούς ανθρώπους που αγωνίζονται πολύ και πολλές δεκαετίες μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία. 
«Πιστεύω σ’ έναν οικουμενικό Θεό. 
ωχ, τήν πέταξε την κοτσάνα...μήπως ειναι και οικουμενίστρια;
Σ’ ένα χέρι μαγικό, που δεν ξέρω ποιο είναι.
το "μαγικό" ειναι επικίνδυνο, να το προσέχεις και μάλιστα αφου παραδέχεσαι πως δεν ξέρεις ποιό ειναι. υπάρχει, εκτός από τον Θεό, και ο Διάβολος...
 Διάβασα πολλά βιβλία. Τι συμπέρασμα έβγαλα; Κανένα.
ανέγνως αλλ'ουκ έγνως...και καλά έκανες που δεν έβγαλες κανένα συμπέρασμα. η γνώση της Αλήθειας δεν έχει να κάνει με την ανάγνωση βιβλίων. ο άνθρωπος μόνος του δεν μπορει να φτάσει στην Αλήθεια. μόνο με την βοήθεια του Θεου και μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία γίνεται αυτό, όταν είμεθα επόμενοι τοις αγίοις πατράσιν.
Τα συμπεράσματα βγαίνουν μετά το θάνατο. 
ναι, αλλά τότε ίσως ειναι αργά...υπάρχει εκτός από τον Παράδεισο και η Κόλαση...
Αν και ο θάνατος δεν μ’ ενδιαφέρει, γιατί δεν θα είμαι εκεί για να νιώσω τον πόνο. 
όπα, και επικούρεια η Μάρθα...αν και φαίνεται πως φοβαται τον πόνο...μόνο που ο πόνος προηγειται του θανάτου, οπότε θα τον υποστει, όπως όλοι μας.
Δεν πηγαίνω συχνά στην εκκλησία, αλλά στους πολύ θρησκευόμενους ανθρώπους βγάζω το καπέλο, γιατί η θρησκεία είναι ένα βάλσαμο».
κακως δεν πας συχνά στην Εκκλησία. η Εκκλησία ειναι Σχολειο και Νοσοκομειο. εκει μαθαίνουμε την Αλήθεια και θεραπευόμαστε από τα πάθη της ψυχης, όταν αγωνιζόμαστε σωστά, και καμιά φορά και του σώματος, όταν το επιτρέψει ο Θεός. το ότι "βγάζεις το καπέλο στους θρησκευόμενους'" δεν λέει τίποτα. γεύσασθε και ίδετε ότι χρηστός ο Κύριος. ποιό το όφελος από αυτήν σου την στάση;
τέλος, η θρησκεία μπορει να ειναι ένα βάλσαμο, ο μαρξ το ειπε όπιο-ναρκωτικό, αλλά η αληθινή θρησκεία, η Εκκλησία, ειναι ο πρόναος του Παραδείσου, της Βασιλείας των Ουρανων, η πρόγευση των εσχάτων, το Σωμα του Χριστου το παρατεινόμενον εις τους αιωνας. γι'αυτό καλύτερα να ακολουθουμε τους αγίους της Εκκλησίας μας, παρά να περιμένουμε τα γεράματα και το βιολογικό τέλος μας για να πεταμε φιλοσοφίες και "θεολογίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...