Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

μήπως εισαι φασίστας;

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CE%B1%CF%83%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82_(%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE)
φασισμός < ιταλική fascismo < fascio < λατινική fascis < πρωτοϊνδοευρωπαϊκή *bʰask- (δέσμη)....επομένως, όποιος μας καλει σε ενότητα ειναι φασίστας!

από τον Αδάμ και την Εύα μέχρι τον Χίτλερ (εκτός από τον στάλιν...) όλοι οι βασιλεις, αυτοκράτορες, φαραώ, τσάροι, χαγάνοι, σουλτάνοι, κυβερνητες, άρχοντες κλπ. ηταν φασίστες, δηλαδή αυταρχικοί.
σήμερα η παγκοσμιοποίηση έχει βάλει αρνητικό πρόσημο στην λέξη "φασισμός", "φασίστας".
οι αντίθετοι στην παγκοσμιοποίηση πάλι αποκαλουν "φασίστες" τους εκπροσώπους της, δηλαδή πολιτικούς όπως τον δικό μας τον τσίπρα, προσθέτοντας και το συνθετικό "αριστερός".
έτσι γίνεται ένα μπέρδεμα. όλοι μιλανε εναντίον του φασισμου!!!
όλοι ντρέπονται να πουν "ναι, ρε συ, ειμαι φασίστας", ακόμη και οι ακροδεξιοί!!!
πως κατάφεραν οι αριστεροί, οι παγκοσμιοποιητές, οι εβραιοι, οι άγγλοι και πηραν τον έλεγχο της σημασίας των λέξεων!!!
έτσι και το "πατρίς-θρησκεία-οικογένεια" έγινε "φασιστικό" σύνθημα!!!
ενώ το "ψωμί-παιδεία-ελευθερία" ειναι το "καλό" σύνθημα.
και με δεδομένο ότι οι επιστήμονες καθοδηγουν τις μάζες, με μαθηματική ακρίβεια η ανθρωπότητα μετατρέπεται σε μία αγέλη, που θα ζητα μόνο ψωμί!
τί να την κάνεις την ελευθερία χωρίς ψωμί;
και τί να την κάνεις την παιδεία χωρίς ψωμί;
άλλωστε παιδεία χωρίς ανώτερες αξίες και ιδανικά, χωρίς πνευματικότητα, χωρίς Ορθοδοξία πάλι οδηγει στην μοναδική "αξία", στο ψωμί!
στις ημέρες μας το κράτος ασκει βία υπέρ της ανηθικότητας και εναντίον της ηθικης! παλαιότερα συνέβαινε το αντίθετο, αλλά δεν ηταν καλό, διότι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. έτσι πήρανε το πάνω χέρι αυτοί που δεν έχουν "ιησουιτικό" πρόβλημα και ασκουν βία υπέρ των αριστερων σκοπων τους.
αλλά όλα αυτά συμβαίνουν, διότι δεν ειναι σε χριστιανικά χέρια η παγκοσμιοποίηση. όμως, μπορει να ασκηθει εξουσία και κρατική βία με βάση το Ευαγγέλιο; το καλό πρέπει να γίνεται και με καλό τρόπο. οπότε κοιταμε τον εαυτό μας, προσπαθουμε να εγκλιματιζόμαστε, όσο γίνεται, και έχει ο Θεός.

2 σχόλια:

  1. «Ανδρισμός», που διοχετεύει το δύσκολο έργο του διαρκούς πολέμου και του ηρωισμού στην ερωτική σφαίρα. Έτσι, οι φασίστες υποτιμούν τις γυναίκες και ταυτόχρονα δεν ανέχονται τις μη καθιερωμένες σεξουαλικές συνήθειες, από την αγνότητα μέχρι την ομοφυλοφιλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο όρος Σωματειακό Κράτος, κατά μετάφραση του διεθνή όρου κορπορατισμός, ή κορπορατιβισμός(Συντεχνιασμός) είναι ονομασία οικονομικής θεωρίας με προεκτάσεις πολιτικής και κοινωνικής οργάνωσης - συστήματος ενός κράτους. Ετυμολογικά ο όρος προέρχεται από τη λατινική corpus (= σώμα) και εξ αυτής οι όροι corporatism, corporativism.
    Η αντίληψη αυτή έχει ιστορικά την προέλευσή της στην αρχαία Ελλάδα και ειδικότερα στον Πλάτωνα [εκκρεμεί παραπομπή] και βέβαια σε νεότερους χρόνους από άλλους στοχαστές όπως ο Μπούρκε και ο Γερμανός φιλόσοφος Γκ. Φρ. Χέγκελ. Το 1881, ο Πάπας Λέων ΙΓ΄ ανέθεσε σε θεολόγους και κοινωνικούς στοχαστές να μελετήσουν την θεωρία αυτή και να την οροθετήσουν για σύγχρονη εφαρμογή. Το 1884 στο Φράιμπουργκ , η ορισθείσα επιτροπή δήλωσε ότι «ο κορπορατισμός αποτελεί σύστημα κοινωνικής οργάνωσης που έχει ως βάση του τους εργαζόμενους, σύμφωνα με την κοινότητα των φυσικών τους συμφερόντων και των κοινωνικών λειτουργιών, ενώ τα όργανα του κράτους συντονίζουν την εργασία και το κεφάλαιο σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.».
    Τελικά αυτό το οικονομικο-κοινωνικό σύστημα υιοθέτησε και εφάρμοσε ο φασισμός και στη συνέχεια χώρες της Λατινικής Αμερικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ευπρεπως...