Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

οι Άγιοι οι τουρκοι και οι λοιποί εχθροί του έθνους

όταν διαβάζουμε τις θέσεις του αγίου Παϊσίου για τους τούρκους, ότι δεν ειναι τίποτα, ότι δεν πρέπει να τους λογαριάζουμε κλπ., παραξενευόμαστε σκεπτόμενοι ορθολογιστικά.
τί κάνει, όμως, έναν άγιο να μιλα έτσι για τους εχθρούς του έθνους;
η απάντηση ειναι ότι ο άγιος "κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια". δηλαδή, επειδή αυτός δεν φοβαται τίποτα ούτε τον διάβολο ούτε τον θάνατο ούτε κανένα άνθρωπο, μας παρακινει όλοι να γίνουμε σαν κι αυτόν ώστε να ενεργήσει ο Θεός και να συντρίψει τους εχθρούς της πατρίδος και του έθνους.
πράγματι, για τον Θεό όλα ειναι δυνατά και βοηθα όσους τον επικαλουνται με πίστη και αφοσίωση. το λέει και η ιστορία των Εβραίων στα προ Χριστου έτη, το λέει και η εκκλησιαστική ιστορία.
αν ο εργάτης γίνει άγιος, ο στρατιώτης γίνει άγιος, ο υπάλληλος γίνει άγιος, ο έγγαμος γίνει άγιος, ο άγαμος γίνει άγιος, ο πολιτικός γίνει άγιος, τότε ποιός θα φοβαται τους τούρκους; ποιός θα αναρωτιέται τί λένε οι μεγάλες δυνάμεις; ποιός θα μετράει τον πληθυσμό και τα κανόνια των τούρκων;
κανένας!
με τον ίδιο τρόπο απαντουμε και σε εκείνους που κατηγορουν το Βυζάντιο για την ύπαρξη πολλων Μοναχων. αν οι προπάτορές μας ηταν άγιοι, δεν θα έμπαιναν οι τουρκοι στην Πόλη, όσα κανόνια κι αν ειχαν, όσο στράτευμα και αν διέθεταν!
ψαλμ. 19,8 οὗτοι ἐν ἅρμασι καὶ οὗτοι ἐν ἵπποις, ἡμεῖς δὲ ἐν ὀνόματι Κυρίου Θεοῦ ἡμῶν μεγαλυνθησόμεθα.!
20,
Some trust in their war chariots
    and others in their horses,
    but we trust in the power of the Lord our God.
 Εκείνοι μεν οι εχθροί επέρχονται εναντίον μας με πολεμικά άρματα και με το φοβερόν ιππικόν των. Ημείς όμως με το παντοδύναμον όνομα του Κυρίου και Θεού μας θα θριαμβεύσωμεν εναντίον των.
7 See those people polishing their chariots, and those others grooming their horses? But we're making garlands for God our God. 
Οι μεν ελπίζουν σε άμαξες, οι δε σε άλογα, εμείς όμως θα καυχώμαστε στο όνομα του Κυρίου τού Θεού μας·

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...