Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Η ΘΕΤΙΚΗ ΟΨΙ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Η ΘΕΤΙΚΗ ΟΨΙ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
Όταν γινόταν η επανάστασι του 1821, οι Έλληνες πηγαν στην Αγγλία για να δανειστουν. Ορισμένοι εστιάζουν στο ότι τα λεφτά κατασπαταλήθηκαν, οι τόκοι ηταν μεγάλοι κλπ. Το θετικό της υπόθεσης δεν ηταν ότι δανειστήκαμε αλλά το ότι μέσω του δανεισμου γίναμε αποδεκτοί στην Ευρώπη και μετά από λίγο αποκτήσαμε ανεξάρτητο Ελληνικό κράτος.
Έτσι και σήμερα. Σχεδόν όλοι διαμαρτύρονται για τους δανειστές, την κρίσι κλπ. και ξεχνανε ή δεν ξέρουν πως έτσι λειτουργει το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Μπήκαμε για τα καλά στον χορό και χορεύουμε. Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα δουλεύει ως εξης: η ΤΡΑΠΕΖΑ «κόβει» το χρημα και το μοιράζει όπου, όπως και όποτε θέλει.
Ας είμαστε αισιόδοξοι. Η παγκοσμιοποίησι προχωρα με βάσι την επιστήμη και το χρημα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ζουμε ασκητικά. Έτσι θα επιβιώσουμε, έτσι θα συνεχίσουμε τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό μας. Δυστυχως, τα τελευταια 800 ο τεχνολογικός πολιτισμός και οι τράπεζες αναπτύχθηκαν στην Δύση. Εμεις, όπως και όλα τα έθνη, καλούμαστε να προσαρμοστουμε.
Ένα αρνητικό στην υπόθεσι είναι η ανεργία. Οι άνθρωποι θα χωριστουν σε δύο τρία μέρη: 1. Η άρχουσα τάξι, 2. Αυτοί που θα εργάζονται και θα καταφέρνουν να επιβιώνουν ανθρώπινα και 3. Οι άνεργοι, οι οποίοι, βέβαια, θα έχουν τις διαβαθμίσεις τους (άνεργοι για λίγο χρονικό διάστημα, άνεργοι του συσσιτίου, άνεργοι χωρίς στέγη).
Επίσης, η μετανάστευσι των Ελλήνων που θα έχουν πτυχία και γνώσεις θα αυξηθη, αφου οι θέσεις στην χώρα μας είναι λίγες.

Με δεδομένο ότι δεν μπορουμε να γυρίσουμε στις κλειστές αγροτοκτηνοτροφικές κοινωνίες, καλούμεθα να προσαρμοστουμε, για να μη συμβη αυτό που λέει η βιολογία: «όποιος δεν προσαρμόζεται στο περιβάλλον, αποβάλλεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...