Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ο μειωμένος αριθμός γεννήσεων σε μία χώρα, ιδιαίτερα όταν αυτός ο αριθμός είναι μικρότερος ή όχι σημαντικά μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο αριθμό των θανάτων.
Η υπογεννητικότητα σε συνδυασμό με την αύξηση του προσδόκιμου της ζωής οδηγεί στη γήρανση του πληθυσμού. https://el.wiktionary.org/wiki/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1
Τα ανωτέρω δεν είναι ευχάριστα αλλά αν πης στις γυναικες και στους άνδρες να ζουν ασκητικά ώστε να μπορουν τα γεννουν περισσότερα παιδιά, θα πουν «προτιμαμε την καλοπέρασι».
Επομένως αυτά τα άρθρα, οι ανακοινώσεις, οι ιερεμιάδες (ιερεμιάδα θηλυκό, η θρηνωδία, το θρηνητικό ποίημα του προφήτη Ιερεμία που προέβλεψε την άλωση της Ιερουσαλήμ, (μεταφορικά) η μεμψίμοιρη και απαισιόδοξη παρουσίαση μιας κατάστασης. κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, αρχίζουν οι γνωστές ιερεμιάδες) δεν προσφέρουν τίποτα.
Εάν θεωρήσουμε όλον τον πλανήτη ένα κράτος, τότε θα οδηγηθουμε στο συμπέρασμα ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα αρχίση να μειώνεται λόγω καλαπέρασης και τεχνολογίας και οι γεννήσεις θα γίνονται κατά παραγγελίαν: «χρειαζόμαστε τόσους εργάτες, τόσους υπάλληλους, τόσους αγρότες σε εκείνη την περιοχή του πλανήτη». Αν δεν υπάρχουν εκει θα μεταφερθουν από την άλλη άκρη της γης ή θα δοθουν επιδόματα σε ορισμένες γυναικες κάποιας περιοχης του πλανήτη να γεννανε παιδιά για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Μετά, αν υπάρξη κίνδυνος υπερπαραγωγης, θα κόβονται τα επιδόματα, οπότε θα επανέρχεται η ισορροπία.
Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί καλούμεθα να έχουμε ως πρότυπα ζωης τους Αγίους της Εκκλησίας μας. Όποιος έγγαμος μπορει και κάνει πολλά παιδιά μπράβο του, άξιος, ευλογημένος, τυχερός. Όποιος δεν μπορει ή δεν θέλει να κάνη πολλά παιδιά, δεν πάει στην Κόλασι αλλά οφείλει να ζη ασκητικά. Άλλωστε οι περισσότεροι Άγιοι της Εκκλησίας μας δεν ηταν πολύτεκνοι…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...