Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΠΩΣ ΘΡΗΣΚΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

ΠΩΣ ΘΡΗΣΚΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
Σε άλλη ανάλυσι γράψαμε: +ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;
Αν κάναμε σε όλους τους ανθρώπους, όλων των εποχων, την ερώτηση «τί υπάρχει;», θα παίρναμε τρεις απαντήσεις (αν νομίζετε ότι είναι περισσότερες το συζηταμε…οι επιπλέον απαντήσεις θα είναι υποσύνολα των παρακάτω τριων).
Απαντήσεις
1.Υπάρχει μόνο η ύλη (Υλισμός).
2.Υπάρχει εκτός από την ύλη και μία απρόσωπη θεότητα (το Μπράχμαν του Ινδουισμου) κάτι σαν «ψυχή» του σύμπαντος, που αποτελουν μία πραγματικότητα («εν το παν»).
3. Ο (Ακτιστος, Προσωπικός, Τριαδικός) Θεός δημιούργησε τους Αγγέλους, την ύλη και τον άνθρωπο.
Από τις τρεις ανωτέρω θέσεις οι δύο πρωτες απορρίπτονται: Είναι δυνατόν η ύλη να υπάρχει από μόνη της (1); Είναι δυνατόν η ύλη (η φύση) να είναι Θεός (2);
Η τρίτη πρόταση ικανοποιει και το λογικό του ανθρώπου. Ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο εκ του μηδενός, «εκ του μη όντος». Ειπε και εγενήθησαν (δημιουργήθηκαν).
Τώρα, πώς ξέρουμε ότι η αλήθεια βρίσκεται μόνο μέσα στην Εκκλησία μας;
Οι θρησκείες δεν είναι πολλές. Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τις ειδωλολατρικές (αυτές, δηλαδή, που ταυτίζουν τον Θεό με τον Κόσμο, με την φύση) και στις Μονοθεϊστικές.
Στις ειδωλολατρικές θρησκείες ανήκουν οι άνθρωποι που έδωσαν την δεύτερη απάντηση. Σήμερα τέτοιες θρησκείες είναι ο Ινδουισμός, Βουδισμός, Σίντο, Ταοϊσμός, Δωδεκάθεο, Ανιμισμός, Πανθεϊσμός, Νέα Εποχή, Μασωνισμός, κλπ.
Οι Μονοθεϊστικές είναι ο Χριστιανισμός, το Ισλάμ και ο Ιουδαϊσμός. Από αυτές ο Ιουδαϊσμός τελείωσε την αποστολή του αφου ηλθε ο Μεσσίας (ο Χριστός) αλλά δεν τον δέχτηκαν και ετοιμάζουν (οι Σιωνιστές Εβραίοι) την έλευση του Αντιχρίστου, που θα είναι ο Μεσσίας τους. Το Ισλάμ έχει για αρχηγό έναν άνθρωπο που παρίστανε τον προφήτη...Αυτός πηρε διάφορα στοιχεια από τον Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό και έκανε μια βολική θρησκεία για τους Άραβες (και όχι μόνο).
Μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η αληθινή Θρησκεία (για την ακρίβεια δεν είναι θρησκεία αλλά η φανέρωση του Θεου στον κόσμο), διότι την ίδρυσε ο Θεάνθρωπος Χριστός. Είναι «το σωμα του Χριστου το παρατεινόμενον εις τους αιωνας», και το Άγιο Πνευμα καθοδηγει τους Αγίους μας.
Ο παπισμός, ο προτεσταντισμός και οι λοιπές αιρέσεις είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα που διαστρέβλωσαν το Ευαγγέλιο.
Τι πρέπει να γνωρίζουμε: 1. Ο Θεός δημιούργησε τον Κόσμο, 2. Με το προπατορικό αμάρτημα ηρθε ο θάνατος και το κακό στη ζωή μας, 3. Ο Χριστός έγινε άνθρωπος για να μας ξαναβάλει στον Παράδεισο (αιώνια ζωή κοντά στον Θεό) και 4. Η Εκκλησία μας είναι Νοσοκομειο και Σχολειο, και ζωντας τη Μυστηριακή ζωή της προγευόμεθα τον Παράδεισο.
Τι πρέπει να κάνουμε: α΄. Προσευχή, β΄. Θεία Ευχαριστία, γ΄. Εξομολόγηση, δ΄. Νηστεία….       
Για να δουμε τώρα πως εφαρμόζονται τα ανωτέρω στον τρόπο με τον οποιο θρήσκευαν οι πολιτικοί άρχοντες των Ελλήνων και ο λαός από την αρχή της ιστορίας μέχρι σήμερα.
Από την αρχή της ελληνικης ιστορίας μέχρι τον Μ. Κωνσταντίνο οι αρχηγοί των Ελλήνων θρήσκευαν με τον νούμερο 2 τρόπο, όπως και ο λαός. Ελάχιστοι θρήσκευαν με τον νούμερο 1 τρόπο.
Από τον Μ. Κωνσταντίνο και σε όλο το Βυζάντιο (330 μ.Χ-1453) οι περισσότεροι αυτοκράτορες και ο λαός ηταν Ορθόδοξοι Χριστιανοί (νούμερο 3) και θρήσκευαν σύμφωνα με την διδασκαλία της Εκκλησίας μας. Βέβαια, δεν ηταν όλα τέλεια, υπηρχαν και κάποιες αποκλίσεις.
Από το 1453-1821 οι κατακτητές άρχοντες θρήσκευαν με βάσι το ισλάμ. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν υπάρχει διαφορά στο θρησκεύειν ανάμεσα σε ειδωλολάτρες και μουσουλμάνους. Οι Έλληνες στην Τουρκοκρατία συνέχισαν να είναι Ορθόδοξοι, όπως στο Βυζάντιο.
Από το 1830 μέχρι το 1974 οι πολιτικοί άρχοντες του νεοελληνικου κρατιδίου ηταν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, όμως στην πράξι, εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις, θρήσκευαν με ειδωλολατρικό τρόπο (νούμερο 2). Ο λαός συνέχισε να ζη και να θρησκεύει όπως στο Βυζάντιο και την Τουρκοκρατία αλλά εμφανίζεται και ο Υλισμός (νούμερο 1) κυρίως στα αστικά και μικροαστικά στρώματα.
Από το 1974 μέχρι σήμερα οι πολιτικοί της Ελλάδας ναι μεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, πλην εξαιρέσεων, αλλά ο τρόπος του θρησκεύειν είναι ειδωλολατρικός ή υλιστικός-αθεϊστικός (νούμερο 2 και 1). Ο Ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια θρησκεύει με βάσι την ειδωλολατρία ή τον υλισμό αλλά υπάρχει και το λειμμα που μένει πιστό στην Ορθόδοξη αγιοπνευματική παράδοσι.  

Εμεις ας μην ακουμε τις σειρηνες αλλά τον απόστολο που μας λέει:«στήκετε καὶ κρατεῖτε τὰς παραδόσεις» (2 Θεσσαλ. 2,15).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...