Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.

ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. ΑΣ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ (ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ) ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ.

ο γνωστός επιστήμονας Δημήτρης Νανόπουλος…Για το θεό και τη θρησκεία είπε: 
«Πάντοτε έλεγα αυτό που έλεγε ο Σπινόζα ότι dues iva natura, θεός είναι η φύση.
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΗΝ ΕΙΠΑΝ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ (ΒΕΔΕΣ) ΑΠΟ ΤΟ 1500 ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΤΙΣΤΟΣ ΘΕΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΤΙΣΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗ ΟΝΤΟΣ.
 Ο καθένας έχει στο μυαλό του κάτι διαφορετικό με τον θεό.
ΧΑΙΡΩ ΠΟΛΥ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
 Δεν βλέπω καμία, δεν υπάρχει ανάγκη στην επιστήμη και μάλιστα εγώ είμαι εναντίον του να μπερδεύουμε την επιστήμη με τον θεό, γιατί εγώ ομολογώ ότι αυτό είναι μια εσωτερική ανάγκη του καθενός.
Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ή ΟΧΙ ΘΕΟΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ «ΩΣ ΕΜΕΓΑΛΥΝΘΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΟΥ, ΚΥΡΙΕ». ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΕΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΝΝΟΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΘΕΝΟΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ;
 Δηλαδή, ο άλλος έχει ανάγκη να πιστέψει και ο άλλος δεν έχει ανάγκη.
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ. ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΛΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ, ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
 Και δεν μιλάω για συγκεκριμένες θρησκείες ή οτιδήποτε. Ακριβώς, αν έχουμε μια μεγάλη αρρώστια, το οποίο είναι ανθρώπινο, μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι ανθρώπινο; Όλα αυτά έχουν δημιουργηθεί, όλα αυτά ξεκίνησαν με τους μάγους, με τους ανθρωποφάγους και προχωρούσαμε και κάναμε.
ΝΑΙ ΜΕΝ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΝΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ 21 ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ Α΄ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.
 Όλα αυτά ήταν κατά κάποιον τρόπο η μεγάλη αναζήτηση, το άγχος που έχει ο άνθρωπος να καταλάβει τι γίνεται και σιγά σιγά είχαμε το πολυθεϊκό, πήγαμε στο μονοθεϊκό. Όπως επίσης και μην ξεχνάμε ότι η θρησκεία πατάει πάνω στον φόβο του θανάτου, που λέγαμε στην αρχή. Αυτό είναι το βασικό.
ΣΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ, ΤΟΝ ΦΑΝΕΡΩΘΕΝΤΑ ΘΕΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΥΤΡΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΙΟΙ ΣΤΗΝ ΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.
 Η ζωή είναι από εδώ μέχρι εκεί και πρέπει να τη ζήσουμε στο maximum. Και κοινωνικά να μην την αφήνουμε να χάνεται και δημιουργικά».
Η ΖΩΗ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ. ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΝΕ ΚΑΠΟΤΕ ΑΛΛΑ Η ΖΩΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
Για το σωματίδιο του Higgs είπε: 
«Λοιπόν, το σωματίδιο του θεού, το σωματίδιο του Higgs, δίνει μάζα σε όλα τα σωματίδια στη φύση.
ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ; ΑΝ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΣΙΑ.
Καταλάβαμε τελικά, πειραματικά πια, το θεωρητικό το είχαμε καταλάβει από το ‘65 , ‘64, την προέλευση της μάζας. Αλλιώς δεν θα ήμασταν εδώ πέρα. Γιατί ξέρετε, αν δεν έχεις μάζα -μάζα ηρεμίας που λέμε πιο σωστά- τότε θα ήταν όλα ενέργεια, θα ήταν σαν τα φωτόνια. Δεν θα μπορούσαν να μαζευτούν μαζί να φτιάξουν τίποτα. Άρα πρέπει να έχουμε αυτό το τι είναι αυτή η υπόσταση, μας το εξηγεί αυτό το σωματίδιο του Higgs, ο μηχανισμός αυτός.
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΝΑΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ; ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ. ΦΤΟΥ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ «ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΖΙ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ».
Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δηλαδή, αυτό θα μείνει πραγματικά, πολλά μπορεί να πέσουν, αλλά αυτό να μείνει σημαντικό.
Είναι δυνατόν, σύμφωνα με τις θεωρίες τις οποίες έχουμε και πρεσβεύω αυτές τις θεωρίες -δεν λέω ότι είμαι εναντίον- ότι τα πρωτόνια από τα οποία είμαστε φτιαγμένοι, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να διασπώνται. Βέβαια, μην φοβηθείτε και αυτοκτονήσουμε! Θα διασπώνται σε 1035,36 χρόνια! Δηλαδή έχουμε καιρό. Η ύλη θα εξαφανιστεί.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ! ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ, ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ.
Δεν το έχουμε δει πειραματικά, γιατί γίνονται πειράματα τώρα γι’ αυτό, βγάζουν μεγάλες δεξαμενές με νερό, έχουν πολλά πρωτόνια και προσπαθούν να δουν από εκεί πέρα τι γίνεται. Δεν είναι εξακριβωμένο, αυτό δεν είναι θεμελιωμένο πειραματικά. Σε πολλές όμως από τις θεωρίες μας, αυτό βγαίνει κατευθείαν, δηλαδή σε κοιτάζει στα μάτια ότι θα γίνει αυτό το πράγμα.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ! ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ!
Πιστεύω ότι ο άνθρωπος είναι το κέντρο του σύμπαντος, δεν είναι;
ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ. ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟ.
Είμαστε τυχαία γεγονότα, σε ένα τυχαίο σύμπαν έτσι;
ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΟΥΤΕ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ. Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ, ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
 Βεβαίως, πρέπει να προστατευτούμε και να υποστηρίξει ο ένας τον άλλο, δεν συζητάμε αυτά τα πράγματα,
ΝΑΙ, ΣΩΣΤΑ, ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ  ΤΟΝ ΑΛΛΟ.
αλλά τώρα από απόψεως απολύτου αυτής, δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερο ερώτημα από το να καταλάβεις πώς δημιουργήθηκε, πώς εμφανίστηκε το σύμπαν και πώς εξελίχθηκε στηριγμένο σε πειραματικά δεδομένα.
ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ, ΗΣΟΥΝ ΠΑΡΟΝ ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ; ΠΩΣ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙΣ ΚΑΤΙ; Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΫΠΑΡΧΟΥΣΑ ΥΛΗ. ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗ ΟΝΤΟΣ, «ΑΥΤΟΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΓΕΝΗΘΗΣΑΝ».
 Όλα τα άλλα, μου φαίνονται πραγματικά λεπτομέρειες ασήμαντες, ανούσιες».
ΣΩΣΤΑ. ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΚΑΤΙ, ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΑ 3 ΠΡΩΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΑΝ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΔΟΞΑ ΣΟΙ ΤΟ ΔΕΙΞΑΝΤΙ ΤΟ ΦΩΣ…».

- See more at: http://ekklisiaonline.gr/eipan/item/8159#sthash.sPmBcbOb.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...