Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΝ

ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΝ
Η πρώτη πολεμική χρήση της πυρίτιδας στην Ευρώπη αναφέρεται ότι έγινε από τους Άγγλους το 1346 στη Μάχη του Κρεσύ, αν και τα πρώτα πυροβόλα φαίνεται να ήταν ήδη γνωστά το 1326, σύμφωνα με την αρχαιότερη απεικόνισή τους. Γρήγορα όμως η εφεύρεση του πυροβόλου άλλαξε τη μέχρι τότε μορφή του πολέμου με συνέπεια η χρήση της πυρίτιδας ν΄ αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό σταθμό στην εξέλιξη των όπλων. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%85%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%B4%CE%B1
Διαβάζοντας την ανωτέρω πληροφορία μπορουμε να σκεφτουμε ως εξης σχετικά με την εξέλιξη της ιστορίας των Ορθοδόξων Ελλήνων (ή Ρωμηων):
Από την στιγμή που η επιστήμη αναπτύχθηκε στην Δυτική Ευρώπη ηταν φυσικό και επόμενο το Βυζάντιο (η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η Ρωμανία) κάποια στιγμή να υποταχθη στα ανεπτυγμένα τεχνολογικά Δυτικά κράτη. Ήδη αυτό έγινε το 1204 με την άλωσι της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους. Το ενδιάμεσο στάδιο μέχρι την άλωσι από τους Τούρκους, το 1453, χαρακτηρίζεται από μία αναζήτησι του αν θα πρέπει να στραφουμε για βοήθεια στην Δύσι ή καλλίτερα να μπη το τουρκικό φακιόλι στην Πόλι. Επικράτησε η τουρκική σκλαβιά, η οποία όμως βοήθησε στο να κρατήσουμε την Ορθόδοξη Πίστη μας.
Αν μας βοηθουσαν οι παπικοί να αποκρούσουμε τους Τούρκους αυτό θα σήμαινε υποταγή στον Πάπα και εξουνιτισμό μας. Αλλά και σήμερα αυτό δεν γίνεται μέσω της Ευρωπαϊκης Ένωσης;
Αν πάλι δεν κάναμε την επανάστασι το 1821 αλλά βοηθούσαμε το Οθωμανικό Κράτος στους πολέμους του εναντίον των αιρετικων δυτικων χριστιανων, ποιος μας λέει ότι οι ανεπτυγμένοι τεχνολογικά δυτικοευρωπαιοι δεν θα νικούσαν το κοινό κράτος μας με τους μουσουλμάνους; Άλλωστε το αποτέλεσμα της ιστορίας λέει πως όντως η Οθωμανική αυτοκρατορία «σαλαμοποιήθηκε», επειδή έτσι βόλευε τα βιομηχανικά κράτη της Δύσης. Αλλά και η συγκατοίκησί μας με τους μουσουλμάνους Τούρκους για πόσο διάστημα (πέρα των 400 χρόνων σκλαβιας) δεν θα ηταν επικίνδυνη για την διατήρησι της Ορθόδοξης Πίστης μας και της γλώσσας μας; Αν θυμηθουμε τους Νεότουρκους θα καταλάβουμε τον κίνδυνο εκτουρκισμου των Ελλήνων αφου η γλωσσα του κράτους θα ηταν τα τουρκικά και οι μικτοί γάμοι σιγά σιγά θα έπαιζαν καταλυτικό ρόλο και στα θρησκευτικά ζητήματα, όπως τείνει να γίνη και σήμερα.

Συμπέρασμα: είτε με τον Πάπα είτε με τους Τούρκους το πεπρωμένο μας ηταν να χάσουμε την πολιτειακή μας ελευθερία. Το Βυζάντιο τελείωσε και τώρα καλούμαστε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί να ζουμε παρέα με αλλόδοξους και αλλόθρησκους ανθρώπους. Η αντίστασί μας έγκειται στο να κραταμε την Ορθόξοξη Πίστη μας ως κόρην οφθαλμου. Η «μόδα» του έθνους-κράτους τελείωσε, οι κλειστές αγροτοκτηνοτροφικές κοινωνίες έδωσαν την θέσι τους στις μικροαστικές. Κάθε εποχή έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...