Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΔΩ ΒΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΔΩ ΒΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Ο Μουσουλμάνος που έχει πετροδολάρια και ζει μέσα στις ηδονές ή ο φτωχός Μουσουλμάνος που τα επιθυμει αλλά δεν τα έχει, ονειρεύονται πως και στην άλλη ζωή θα τρωνε ρύζι και θα έχουν και 72 κοπέλες ο καθένας.
Ο Ινδουιστής-Βουδιστής-Σιντοϊστής που παίρνουν ναρκωτικά και θέλουν την ηρεμία τους, νομίζουν πως μεταθάνατον θα «σβήσουν» μέσα στην απρόσωπη θεότητα.
Ο Παπικός που έχει πολλές ενοχές και είναι νομικιστής, περιμένει το καθαρτήριον πυρ να τον απαλλάξη επιτέλους από τις ενοχές και να μπη στον Παράδεισο.
Ο Προτεστάντης, ο οποιος απέβαλε τις ενοχές του ρωμαιοκαθολικισμου, λέει πως μόνο με την πίστη (όπως την εννοει ο καθένας διαβάζοντας την Αγία Γραφή) θα πάη στον Παράδεισο.
Ο Γιαχωβας, που του αρέσουν τα φρουτα (βερύκοκα, κεράσια, μηλα κλπ.) και η ηθική, περιμένει τα 1000 χρόνια της επίγειας βασιλείας του Χριστου για να απολαύση, χωρίς να βλέπη κακούς ανθρώπους πάνω στην γη.
Ο Εβραιος, ο οποιος δουλεύει για τον Μαμωνα σ΄αυτήν την ζωή, δεν πολυενδιαφέρεται για την άλλη ζωή, διότι δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Πρέπει να δουλεύη ώστε να έρθη ο «Μεσσίας» όσο γίνεται γρηγορότερα και για τα μεταθάνατον είναι εξασφαλισμένος αφου ανήκει στον λαό του Θεου.
Ο Ορθόδοξος Χριστιανός λέει «άραγε μεταθάνατον έχουμε να ζήσουμε κάτι ανώτερο από αυτό που ήδη ζουμε από αυτήν την ζωή;» εννοωντας τις Αγιοπνευματικές εμπειρίες, την πρόγευσι του Παραδείσου, την συνομιλία με τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους και την πνευματική χαρά και ειρήνη που ζουν μέσα από την ορθόδοξη άσκηση και την Μυστηριακή ζωή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...