Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΕΡΩΤαπαντήσεις

ΕΡΩΤαπαντήσεις
«Ἐν ρχ ποίησεν Θες τν ορανν κα τν γν» (Γεν. 1,1).
ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΦΤΙΑΞΕ;
Κανένας, ο Θεός είναι Άκτιστος. «γ εμ  ν» μας λέει ο Θεός και σημαίνει: ο υπάρχων, ο ζων. Όταν ο Θεός είπε στο Μωυσή το όνομα του, «γ εμ  ν» (ξοδ. 3, 14), φανέρωσε στους ανθρώπους ότι δεν είναι μια δύναμη αόριστη, που κατευθύνει τον κόσμο από μακριά, αλλά ότι είναι πρόσωπο, είναι Πατέρας γεμάτος αγάπη και στοργή για τα παιδιά του.
ΟΙ ΥΛΙΣΤΕΣ-ΑΘΕΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ.
«Επεν φρων ν καρδί ατο· οκ στι Θεός» ( Ψαλμός ΝΒ΄), «Πς γαρ οκος κατασκευάζεται πό τινος· δ τα πάντα κατασκευάσας, Θεός» (Εβρ. 3,4).
ΟΙ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ.
Ουκ ελάτρευσαν, τη κτίσει οι θεόφρονες παρά τον Κτίσαντα (Χαιρετισμοί). Οι Ινδουιστές, Βουδιστές κλπ. είναι Ειδωλολάτρες, «τ εδωλα τν θνν ργύριον κα χρυσίον, ργα χειρν νθρώπων» (Ψαλ. 134,15).
ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ; ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ
Εμεις ακουμε και ακολουθουμε αυτούς στους οποίους φανερώθηκε ο Θεός και όχι σε εκείνους που μιλανε από μόνοι τους: «Ο ν π᾿ ρχς, κηκαμεν, ωρκαμεν τος φθαλμος μν, θεασμεθα κα α χερες μν ψηλφησαν, περ το λγου τς ζως· – 2 κα ζω φανερθη, κα ωρκαμεν κα μαρτυρομεν κα παγγλλομεν μν τν ζων τν αἰώνιον, τις ν πρς τν πατρα κα φανερθη μν· – 3 ωρκαμεν κα κηκαμεν, παγγλλομεν μν, να κα μες κοινωναν χητε μεθ' μν· κα κοινωνα δ μετρα μετ το πατρς κα μετ το υο ατο ᾿Ιησο Χριστο. 4 Κα τατα γρφομεν μν, να χαρ μν πεπληρωμνη»(Α΄Ιωαν. 1,1-4).
ΕΝΤΑΞΕΙ, Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ, ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΤΙΣΤΟΣ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;
Ο Θεός έπλασε ελεύθερους τους Αγγέλους και τον άνθρωπο. Ο Διάβολος απομακρύνθηκε από τον Θεό λόγω υπερηφάνειας και θέλησε να πάρη μαζί του και τον άνθρωπο: «Ο όφις ήτο το ευφυέστερον και επινοητικώτερον από όλα τα ζώα, τα οποία είχε δημιουργήσει Κυριος ο Θεός επί της γης. Ο όφις (ο διάβολος υπό μορφήν όφεως) ηρώτησε την Ευαν και της είπε· “διατί ο Θεός απηγόρευσε να φάγετε από τους καρπούς όλων των δένδρων, που υπάρχουν στον παράδεισον;» (Γεν. 3,1)”…και ακολουθει η πτωσις του Αδάμ και της Εύας και η απομάκρυνσίς των από τον Παράδεισο.
Επομένως το κακό υπάρχει λόγω της κακης χρήσης εκ μέρους μας της ελευθερίας που μας έδωσε ο Θεός.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ;
Υπάρχει η Εκκλησία. Η Εκκλησία είναι: «το Σωμα του Χριστου το παρατεινόμενον εις τους αιωνας», ο πρόναος του Παραδείσου. Για να γίνουμε μέλη της πρέπει να βαπτισθουμε:  « πιστεύσας κα βαπτισθες σωθήσεται» (Μρκ. 16,16). Εάν τα παμε καλά στον πρόναο, θα περάσουμε άνευ εξετάσεων και στον Παράδεισο, όταν πεθάνουμε.
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;
Ο Χριστός μας λέει: «ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα έχει ζωήν αιώνιον, και εγώ αναστήσω αυτόν εν τη εσχάτη ήμερα» (Ιωαν. 6,54), γι΄αυτό πρέπει να πηγαίνουμε στην Εκκλησία, να αγιαζόμαστε, να παίρνουμε δύναμι, να ενωνόμαστε με τον Θεό και τους αδελφούς μας.
ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ, ΜΕ ΤΑ ΠΑΘΗ, ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ; ΠΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ;
«Τοτο τ γένος οκ κπορεύεται ε μ ν προσευχ κα νηστεί» (Ματθ. 17,21), μας λέει ο ίδιος ο Χριστός. Επομένως χρειάζεται αγωνας κατά των παθων, κατά της αμαρτίας. Νηστεία, προσευχή, Μυστηριακή ζωή είναι το τρίπτυχο με το οποιο παλεύουμε και βγαίνουμε νικητές. Ο Θεός όταν βλέπει να προσπαθουμε, μας βοηθάει να ξεπερναμε τις δυσκολίες, να καταφέρνουμε τους στόχους μας σ΄αυτήν την ζωή αλλά προπάντων δεν πρέπει να ξεχναμε το «ζητετε πρτον τήν βασιλείαν το Θεο καί τήν δικαιοσύνην ατο, καί τατα πάντα προστεθήσεται μν» (Ματθ. 6,33).



3 σχόλια:

  1. Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από αυτοκτονίες παρά από τον πόλεμο καθώς κάθε 40 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος σε όλο τον κόσμο θέτει τέρμα στη ζωή του...
    περισσότεροι από 500 άνθρωποι αυτοκτονούν τα τελευταία χρόνια στη χώρα....
    Ο αριθμός των αυτοκτονιών παρουσιάζει μία σταθερή αυξητική τάση.
    Η πλειοψηφία των αυτοχείρων ήταν άνδρες.
    Άτομα ηλικίας 60-64 και 80 ετών και άνω σημειώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοκτονιών και ακολουθούν τα άτομα παραγωγικής ηλικίας που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες των 45 – 49 και 50 – 59.
    Οι περιφέρειες με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από αυτοκτονία είναι η Κρήτη, η Θεσσαλία και η Αττική.
    Η πιο συχνή μέθοδος αυτοκτονίας κατά την τελευταία τριετία παραμένει ο απαγχονισμός.
    Η χρονική περίοδος κατά την οποία σημειώθηκαν τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών είναι κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. (Μάρτιος έως Αύγουστος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ένα 90% των αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών -όχι μόνο στην πατρίδα μας αλλά και παγκόσμια- θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί αν οι άνθρωποι μπορούσαν να επικοινωνούν μεταξύ τους»,...«Η εσωτερίκευση , η απόσυρση, η μοναχικότητα και η μοναξιά, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία και τις μαρτυρίες, αποτελούν κάποια από τα σημάδια που εμφανίζουν τα άτομα αυτά , δέκα μέρες, ένα μήνα ίσως και δύο μήνες πριν δώσουν τέλος στη ζωή τους»,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://docs.google.com/document/d/1fyJeMoPFg9pvGAqOpBEA3Gp9FNPbAlCGJGQIZqGQc5M/edit?usp=sharing
    Ψαλ. 90,1 He who dwells in the shelter of the Most High will abide in the shadow of the Almighty.
    Εκείνος που ευρίσκεται, και παραμένει κάτω από την ακατανίκητον βοήθειαν του Υψίστου, αυτός θα αναπαύεται από την σκέπην του Θεού του ουρανού.
    Ψαλ. 90,2 I will say1 to the Lord, “My refuge and my fortress, my God, in whom I trust.”
    Θα είπη και θα λέγη προς τον Κύριον· Συ είσαι ο βοηθός μου, το καταφύγιόν μου εις όλην μου την ζωήν, μάλιστα δε εις περιπετείας και κινδύνους. Αυτός είναι ο Θεός μου, στον οποίον εγώ στηρίζω και θα στηρίζω τας ελπίδας μου.
    Ψαλ. 90,3 For he will deliver you from the snare of the fowler and from the deadly pestilence.
    έλπιζε και συ εις αυτόν, διότι αυτός θα σε γλυτώση από τας δολίας παγίδας των πονηρών εχθρών σου, οι οποίοι, ωσάν πανούργοι θηρευταί, ζητούν να, συλλάβουν την ψυχήν σου. Αυτός θα σε προφυλάξη από δηλητηριώδη λόγια, τα οποία αναστατώνουν και πικραίνουν την ψυχήν.
    Ψαλ. 90,4 He will cover you with his pinions, and under his wings you will find refuge; his faithfulness is a shield and buckler.
    Αυτός, ιστάμενος εμπρός από σέ, θα σε υπερασπίζη από τους εχθρούς σου, ώστε συ να ευρίσκης ασφάλειαν οπίσω από αυτόν. Κατω από την προστασίαν των πτερύγων του θα ελπίζης εις αποτελεσματικήν βοήθειαν. Ωσάν με ασπίδα θα σε περιβάλλη ολόκληρον η φιλαλήθειά του και η προστασία, την οποίαν έχει υποσχεθη.
    Ψαλ. 90,5 You will not fear the terror of the night, nor the arrow that flies by day,
    Δεν θα φοβηθής από κίνδυνον νυκτερινόν, ούτε από βέλος που ρίπτεται εναντίον σου εν καιρώ ημέρας.
    Ψαλ. 90,6 nor the pestilence that stalks in darkness, nor the destruction that wastes at noonday.
    Δεν θα φοβηθής από φόβητρον, που επέρχεται κατά την νύκτα, ούτε από κανένα δυσάρεστον γεγονός της ημέρας, η από δαιμόνιον πονηρόν, που ενεργεί κατά την μεσημβρίαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ευπρεπως...