Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ 1000 ΛΕΞΕΙΣ

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ 1000 ΛΕΞΕΙΣ
Με αφορμή την παροιμία που λέει «μία εικόνα χίλιες λέξεις», θα σχολιάσουμε (με 1000 λέξεις) την ανωτέρω φώτο, στην οποία βλέπουμε τον Πάπα να φιλάη το χέρι ενός (Αρχι-)Εβραίου!
Από την αρχή της Ιστορίας η πολιτική εξουσία ειχε στο πλάι της και την θρησκευτική. Αρχικά, μάλιστα, ταυτιζόταν ο πολιτικός-στρατιωτικός αρχηγός με τον Αρχιερέα του έθνους. Αργότερα χωρίστηκαν οι εξουσίες, όμως ο θρησκευτικός αρχηγός ήταν σεβαστός από τον Βασιλιά-Αυτοκράτορα-Πρόεδρο, εισακουόταν και ήλεγχε πολλές φορές τον Βασιλιά του κράτους και υπηρχε συναλληλία, αφου ο λαός του Θεου ηταν συγχρόνως και οι πολίτες του κράτους.
Σήμερα βλέπουμε πως αυτοί που έχουν τα χρήματα, αυτοί δηλαδή που κυβερνανε από το παρασκήνιο ή από το προσκήνιο, έχουν βάλει στην άκρη τους θρησκευτικούς αρχηγούς, τους έχουν υποτάξει πλήρως και αυτό φαίνεται στην ανωτέρω εικόνα πολύ καθαρά! Ήδη και στην χώρα μας ακούγεται ο χωρισμός Εκκλησίας – Πολιτείας, διότι έτσι διατάζουν οι Τραπεζίτες και διότι δεν υπάρχει αντίδρασι εκ μέρους μας. Παλαιότερα οι Κανόνες της Εκκλησίας ηταν και Νόμοι του Κράτους, ενώ σήμερα οι άνομοι νόμοι των κοσμικων ανθρώπων έχουν την απαίτησι να υπηρετουνται και από τους Πιστούς!
Συνέχεια ακουμε για συνέδρια υπέρ της ειρήνης που γίνονται με την συμμετοχή και των θρησκευτικων αρχηγων. Οι περισσότεροι Χριστιανοί ίσως δεν έχουν υπ΄όψιν τους ότι η ειρήνη που δίνει ο Χριστός είναι η εσωτερική χαρά που δίνει ο Χριστός σε όσους ασκουνται εν Αγίω Πνεύματι μέσα στην Εκκλησία και όχι η εξωτερική ειρήνη των κοσμικων ανθρώπων, των πολιτικων και των οικονομολόγων.
Η παγκοσμιοποίησι θα φέρη στο τέλος τον Μεσσία των Εβραίων, δηλαδή τον Αντίχριστο, ο οποιος θα είναι και πολιτικός και θρησκευτικός αρχηγός. Μία πρόγευσι αυτου που θα συμβη στο τέλος είναι και αυτό βλέπουμε όταν αποθεώνουν τους πολιτικούς αρχηγούς οι ψηφοφόροι.
Αντί για το «Πάτερ ημων…τον άρτον ημων τον επιούσιον δος ημιν σήμερον», ήδη ακούστηκε το «πατερούλη Στάλιν, δωσε μας να φαμε», το οποιο θα μοιάζει με το τελικό «Big Brother, εσύ εισαι ο θεός, εσύ μας ταΐζεις, κανένας δεν είναι ανώτερός σου».
Οι δυτικοί χριστιανοί έχουν υποταχθει στον πρώην λαό του Θεου και νυν λαό του Σατανα (οι Σιωνιστές είναι ο λαός του Σατανα όχι όλοι Εβραιοι). Έχουν μπερδέψει την μέλλουσα να συμβη Β΄Παρουσία του Κυρίου με τον ερχομό-παρουσία του Μεσσία των Εβραίων, την οποία μεθοδικά ετοιμάζουν οι παγκοσμιοποιητές. Έχουν μπερδέψει την Βασιλεία των Ουρανων με επίγειες βασιλείες, με δόξες, με απολαύσεις και ηδονές.
Το χρημα κυριαρχει, «το βδέλυγμα της ερημώσεως» όπου να ΄ναι θα σταθη «εν τόπω αγίω», «οι πατημασιές του Αντιχρίστου (όπως έλεγε ο μακαριστός Φλωρίνης Αυγουστινος Καντιώτης) ακούγονται».
Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί καλούμεθα να ομολογουμε, χωρίς φανατισμό, την Πίστι μας, η οποία είναι και η μόνη αληθινή. Δεν έχουμε καμία όρεξι να ασχολούμαστε με τους αιρετικούς, τον Πάπα, τον Αντίχριστο κλπ. αλλά, όπως ο γιατρός δεν μιλάει μόνο για υγεία αλλά και για αρρώστιες, έτσι και εμεις, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί ομιλουμε για την μοναδική Αλήθεια, της οποίας είμασε μέτοχοι, αλλά οφείλουμε να μιλαμε και εναντίον των αιρέσεων και του 666, αφ΄ενός μεν για να γίνεται μία αντιπαράθεσι της Αλήθειας με το ψευδος και από την άλλη για να είμαστε σε εγρήγορσι, ώστε να μη μας πιάσουν στον ύπνο.
Εάν στις ημέρες μας έρθη το σφράγισμα οφείλουμε να το αρνηθουμε, διότι εμεις είμαστε σφραγισμένοι με το Χρισμα, με το Άγιο Πνευμα, με τον Σταυρό του Κυρίου. Δεν είναι δυνατόν να είναι μαζί αυτά τα δύο μαζί. «Οδες δναται δυσ κυροις ­δουλεειν· γρ τν να μισσει κα τν ­τερον γαπσει, νς νθξεται κα το τρου καταφρον­σει. ο δνασθε Θε δουλεειν κα μαμων»(Ματθ. 6,24), Διότι, «τίς μετοχή δικαιοσύνη καί νομία; τίς δέ κοινωνία φωτί πρός σκότος; τίς δέ συμφώνησις Χριστ πρός Βελίαρ; (ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Β΄, Κεφάλαιο 6, 14-15)
Άλλωστε αυτοί που θα σφραγιστουν με το 666, με το όνομα του Αντιχρίστου, δεν θα περάσουν καλλίτερα από όσους δεν σφραγιστουν, διότι μετά από λίγο χρονικό διάστημα θα «φτύσουν αιμα» από τις «παρενέργειες» του σφραγίσματος λόγω των σωματικων και ψυχικων προβλημάτων που θα τους παρουσιαστουν, αφου ο Διάβολος είναι ανθρωποκτόνος και θέλει το κακό των ανθρώπων.
Όσοι δεν σφραγιστουν είτε θα επιβιώσουν με την βοήθεια του Θεου είτε θα λογαριαστουν ως Μάρτυρες της Πίστεως, ισάξιοι με τους Αγίους των πρώτων αιώνων, οι οποίοι μαρτύρησαν στους διωγμούς των ειδωλολατρων Ρωμαίων αυτοκρατόρων.
Αμέσως μετά την ολιγόχρονη παγκόσμια κυριαρχία του Μεσσία των Εβραίων, θα γίνη η Β΄Παρουσία του Κυρίου και Θεου και Σωτηρος ημων Ιησου Χριστου (Υπάρχει και η άποψι ότι ο Χριστός θα εξαφανίση με ένα φύσημα τον Αντίχριστο, θα λάμψη η Ορθοδοξία σε όλον τον πλανήτη, μετά θα ξαναπομακρυνθουν οι άνθρωποι από τον Χριστό και την Εκκλησία και στο τέλος θα γίνη η Β΄Παρουσία).
Η Εσχατολογία είναι ένα μέρος της Δογματικης της Εκκλησίας μας, βρίσκεται στο τέλος των βιβλίων Δογματικης και δεν είναι και πολύ εκτενής, αλλά έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, αφου όλη μας η ζωή είναι στραμμένη στο αύριο, αφου «αύριο» θα έλθη ο Χριστός, «αύριο» θα έλθη και ο θάνατός μας. Έτσι, είτε προηγηθει η Β΄Παρουσία του Χριστου μας είτε ο προσωπικός μας βιολογικός θάνατος, θα έρθουμε πρόσωπο προς πρόσωπο με τον Δημουργό μας, με τον Υιό και Λόγο του Θεου, και θα λογοδοτησουμε για ό,τι είπαμε, πράξαμε ή σκεφτήκαμε σ΄αυτήν την ζωή.
Η άλλη ζωή δεν ξεκινα μετά θάνατον αλλά ξεκινα από αυτήν εδώ την ζωή. Μερικοί ρωτουν αν υπάρχει μετά θάνατον ζωή ενώ καλλίτερα θα ηταν αν ρωτουσαν αν υπάρχει πριν τον θάνατο ζωή, διότι αν είμαστε συνδεδεμένοι από αυτήν εδώ την ζωή με τον Αρχηγό της ζωης, τότε δεν έχουμε να φοβηθουμε τον θάνατο, τον Διάβολο, τους δαίμονες και ό,τι μπορει να φοβήση έναν άνθρωπο. Αν είμαστε συνδεδεμένοι από τώρα με τον Χριστό ζουμε και πριν και μετά τον βιολογικό μας θάνατο χάρι στην αγάπη του Θεου.
Ο μεγάλος Ρωσος συγγραφέας Θεόδωρος (Φιοντόρ) Ντοστογιέφσκι από τον 19ο αιωνα έβλεπε πως οι άνθρωποι προτιμουν το φαγητό από την πνευματική ελευθερία, από την ελευθερία από τα πάθη. Έτσι και σήμερα βλέπουμε στην ανωτέρω φωτογραφία τον θρησκευτικό αρχηγό που λέγεται Πάπας της Ρώμης να υποκλίνεται και να φιλη δουλικά το χέρι ενός Μεγαλοεβραίου και είναι σα να λέη «Χριστέ σε αρνούμαστε, εμεις προτιμουμε τα λεφτά, τις ηδονές, αυτήν την ζωή».
Εμεις, όμως, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί λέμε: «τς μς χωρσει π τς γπης το Χριστο; θλψις στενοχωρα διωγμς λιμς γυμντης κνδυνος μχαιρα;  36 καθς γγραπται τι νεκ σου θανατομεθα λην τν μραν· λογσθημεν ς πρβατα σφαγς.  37 λλ᾿ ν τοτοις πσιν περνικμεν δι το γαπσαντος μς.  38 ππεισμαι γρ τι οτε θνατος οτε ζω οτε γγελοι οτε ρχα οτε δυνμεις οτε νεσττα οτε μλλοντα  39 οτε ψωμα οτε βθος οτε τις κτσις τρα δυνσεται μς χωρσαι π τς γπης το Θεο τς ν Χριστ ᾿Ιησο τ Κυρίῳ μν» (Προς Ρωμαιους, (ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 8)).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...