Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ!

ΦΟΒΕΡΟ! ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ!

ΠΡΙΝ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ, ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΖΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ Η ΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕ ΤΟ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΦΕΙΔΩ, ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ, ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΤΗ, ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥ. Η ΖΩΗ ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΤΑΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΗΤΑΝ ΑΓΡΟΤΕΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ 4% ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ!

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. ΟΛΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΕΦΤΟΥΝ!

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ 2 ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ! ΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ; ΣΤΙΣ 5 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ;!;!

ΦΟΒΕΡΟ! ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ «ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ, ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ»! ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟΙ ΧΕΡΟΠΟΔΑΡΑ: ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ, ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΡΕΧΟΥΝ, Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ!

       ΔΗΛΑΔΗ, ΑΠΟ ΤΟ 4% ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ; ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΗ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ «ΠΡΕΠΕΙ» ΝΑ ΜΕΙΩΘΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ;
https://www.youtube.com/watch?v=tG3oPm0Qbvc

http://gr.euronews.com/2015/10/02/farmers-suicides-the-rising-human-cost-of-the-eu-s-agriculture-crisis/

7 σχόλια:

  1. https://www.agro24.gr/agrotika/agrotiki-epikairotita/diethni/giati-oi-aytoktonies-metaxy-ton-amerikanon-agroton-ehoyn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κρίση αυτοκτονιών στους Αμερικανούς αγρότες αντανακλά μια πολύ μεγαλύτερη κρίση αγροτικών αυτοκτονιών, που συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο: Ένας Αυστραλός αγρότης αυτοκτονεί κάθε τέσσερις ημέρες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένας γεωργός την εβδομάδα, στη Γαλλία ένας κάθε δύο μέρες, στην Ινδία πάνω από 270.000 αγρότες έχουν αυτοκτονήσει από το 1995 μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στις ΗΠΑ, οι αυτοκτονίες ανθρώπων άνω των 16 ετών εμφανίζουν αύξηση πάνω από 20% μετά το 2000. Οι ετήσιες αυτοκτονίες μεταξύ αγροτών και αλιέων είναι 85 ανά 100.000 άτομα (στους άνδρες 91 ανά 100.000).
    Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/news/275584/giati-oi-psarades-kai-oi-agrotes-einai-pio-epirrepeis-stis-aytoktonies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι αγρότες εκτίθενται συχνότερα στις χημικές ουσίες των εντομοκτόνων-παρασιτοκτόνων, που μπορεί να επηρεάσουν το νευρικό σύστημά τους και να συμβάλουν έτσι σε κατάθλιψη.
    Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/news/275584/giati-oi-psarades-kai-oi-agrotes-einai-pio-epirrepeis-stis-aytoktonies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατά τη Figaro οι αγρότες της Γαλλίας με 32 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους είναι η πλέον δυστυχισμένη κατηγορία πληθυσμού. Ακολουθούν οι εργάτες με 28 και οι μορφωμένοι με 8. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στη Γαλλία καταγράφονται καθημερινά 29 αυτοκτονίες και 550 απόπειρες. Ετησίως αυτοκτονούν 10.500 άτομα και αποπειρώνται να αυτοκτονήσουν 200.000. Με 14,7 αυτοκτονίες σε 100.000 ανθρώπους η Γαλλία βρίσκεται πολύ πάνω από τη Γερμανία, τη Βρετανία και τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. (https://www.planetoscope.com/mortalite/1371-nombre-de-suicides-en-france.html). Σύμφωνα με στοιχεία (2015) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η Ελλάδα βρίσκεται τελευταία στην Ευρώπη με 3,2 αυτοκτονίες ανά 100.000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το 2009, 17.638 Ινδοί αγρότες έβαλαν τέλος στη ζωή τους, αριθμός που αντιστοιχεί σε μία αυτοκτονία κάθε 30 λεπτά. Από το 2015 ώς το 2014, οι αυτοκτονίες αγροτών -λόγω χρεών- σημείωσαν αύξηση κατά 41,7% και εκείνες λόγω καταστροφής της σοδειάς κατά 61%!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από τους περισσότερους από 3.000 αγρότες που κατέφυγαν στην απονενοημένη πράξη λόγω οικονομικών προβλημάτων, οι 2.474 είχαν δανειστεί από τράπεζες ή μικροδανειστήρια. Όσοι γνωρίζουν την κατάσταση, λένε ότι πολλές φορές οι τοκογλύφοι είναι προτιμότεροι από τον νόμιμο δανεισμό. Οι τράπεζες και γενικότερα οι επίσημοι φορείς χορήγησης πιστώσεων είναι πολύ λιγότερο ελαστικοί στις απαιτήσεις τους. Όπως εξηγεί ο Αμπχιτζίντ Σεν, πρώην μέλος της πάλαι ποτέ Επιτροπής Σχεδιασμού της κυβέρνησης του Νέου Δελχί, οι μικροδανειστές είναι οι χειρότεροι, απειλώντας τους αγρότες που καλλιεργούν συνεταιριστικά ότι θα τους κόψουν την πίστωση αν κάποιος από τον συνεταιρισμό δεν πληρώσει εγκαίρως τα χρέη του. Πολλές φορές μάλιστα στέλνουν μπράβους στα χωριά για να τρομάξουν όσους χρωστούν.

    Η Ινδία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρώπων στον κόσμο που πάσχουν από κατάθλιψη. Λόγω της γενικότερης έλλειψης υποδομών Υγείας στις αγροτικές περιοχές και ιδιαίτερα ψυχιατρικών υποδομών, πολλές περιπτώσεις δεν διαγνώσκονται και δεν αντιμετωπίζονται θεραπευτικά, με αποτέλεσμα οι πάσχοντες να βλέπουν την αυτοκτονία ως τη μοναδική λύση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ευπρεπως...