Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΣΕ ΤΙ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ;

              ΣΕ ΤΙ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ;
              Οι άνθρωποι, και κυρίως στις ημέρες μας, ρωτανε συνέχεια «με συμφέρει αυτό; Γιατί να το κάνω; Τι θα κερδίσω; Ποιο το όφελος;».
              Έτσι αναπόφευκτα ρωταμε ή μας ρωτουν: «τι μου δίνει η Εκκλησία; Γιατί να πηγαίνω στην Εκκλησία; Τι έχει να μου προσφέρει η Εκκλησία; Τι έχω να κερδίσω από την Εκκλησία;».
              Η Εκκλησία μας δίνει απαντήσεις για τα ζητήματα ζωης και θανάτου. Αφου λύσουμε τα προβλήματα αυτά ακαδημαϊκά, που είναι πολύ βασικό για την ζωή μας, θα πρέπει να ζουμε και ανάλογα ώστε να είμαστε συνεπεις με αυτά που διδαχθήκαμε και για να τα παμε καλά με την προσωπική μας ζωή και να είμαστε έτοιμοι και για τον θάνατό μας. Δηλαδή, πρέπει να δραστηριοποιούμαστε ώστε οι διαπροσωπικές μας σχέσεις να είναι καλές ώστε να παίρνουμε το εισιτήριο για τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας.
              Όταν ένας άνθρωπος καλλιεργει τον εαυτό του, μεταμορφώνει τα πάθη του σε αρετές, τότε αυτό έχει αντίκρισμα και στις καθημερινές του σχέσεις με τους συνανθρώπους του. Δηλαδή, η ζωή της Εκκλησίας μας βοηθα στις σχέσεις μας, στην εργασία μας και κατά συνέπεια μας βοηθα και στο να κάνουμε και οικογένεια και να την διατηρήσουμε.
              Αφου, λοιπόν, η ζωή μας μέσα στην Εκκλησία μας βοηθα στον τομέα εργασία και στον τομέα διαπροσωπικές – οικογενειακές σχέσεις (σύν τα «μεταφυσικά»), δεν αξίζει τον κόπο, δεν μας συμφέρει να είμαστε ενεργοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί;

              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...