Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ 3%

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ 3%
Στα ανεπτυγμένα κράτη οι αγρότες-κτηνοτρόφοι είναι το 3% του πληθυσμου. Αυτό είναι ένα θαυμα της επιστήμης. Ο Θεός μέσω της επιστήμης μας δίνει την δυνατότητα να ζουμε χωρίς να παράγουμε την τροφή μας! Αυτό ηταν αδιανόητο για τους ανθρώπους από τον Αδάμ και την Εύα μέχρι χθές.
Να θυμηθουμε τι έλεγε για τους ανθρώπους που οργανώνονται σε κόμματα ο Ε. Ροΐδης και να το επεκτείνουμε στο 97% των ανθρώπων, οι οποιοι ζουν χωρίς να παράγουν (κυριολεκτικά) την τροφή τους: «Κόμμα είναι ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφωσιν εχόντων χειρας και πόδας υγιεις, αλλά μισούντων πασαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητουσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργου, ίνα παρέχη αυτοις τα μέσα να ζωσι χωρίς να σκάπτωσι».
Το 97% των ανθρώπων ζουν χωρίς να αρμέγουν αγελάδες, χωρίς να βόσκουν πρόβατα, χωρίς να οργώνουν χωράφια, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να ζουν στην φύση (και να ζουν κατά φύσιν).
Το 97% των ανθρώπων είναι εργάτες, υπάλληλοι ή συνταξιουχοι. Πηγαίνουν στο σουπερ μαρκετ και θεωρουν δεδομένο ότι θα βρουν και θα αγοράσουν τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, με τα οποια τρέφεται ο άνθρωπος. Μερικοί μπορει να νομίζουν ότι τα αυγά είναι της μηχανης, ότι δεν τα γεννάει κάποια κότα!
Το 97% των ανθρώπων μπορουν και περνανε τον ελεύθερο χρόνο τους κουτσομπολεύοντας, τρώγοντας, πίνοντας, διασκεδάζοντας, ταξιδεύοντας χωρίς να χρειάζεται να ταΐσουν τα ζωα που τους θρέφουν, χωρίς να φροντίζουν έστω τον κηπο που θα τους δώσει τα λαχανικά.
Το 97% των ανθρώπων έχουν την πολυτέλεια να κατακρίνουν τους πάντες και τα πάντα, να διαμαρτύρονται εναντίον των πολιτικων αρχόντων, να ζητανε τα δικαιώματά τους, να ζητανε χρήματα και φαγητό σε όσο γίνεται μεγαλύτερες ποσότητες, για να μπορουν να κάνουν τις αμαρτίες που προτιμα ο καθένας.
Το 97% των ανθρώπων (εκτός από λίγους που ζουν στα παγκάκια λόγω, μαλλον, ψυχολογικων προβλημάτων) είτε δουλεύουν είτε όχι έχουν φαγητό, ρουχα, στέγη και δεν χρειάζεται να λένε ούτε καλημέρα στον γείτονά τους, αφου ο μικροαστικός τρόπος ζωης τους δίνει αυτήν την δυνατότητα.
Η πολυκατοικία και η μονοκατοικία δίνουν την δυνατότητα να ζει ο κάθενας όπως του αρέσει, χωρίς να δίνει δικαίωμα ούτε στον Θεό ούτε στους ανθρώπους. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η Βουλή νομοθετει όπως νομοθετει (σύμφωνο συμβίωσης, αύριο τεκνοθεσία στους ανώμαλους κλπ).
Το θαυμα, λοιπόν, του 3% ερμηνεύει από μόνο του όλα τα κοινωνικοπολιτικοοικονομικά θέματα που μας απασχολουν κάθε μέρα και με δεδομένο ότι οι κλειστές αγροτοκτηνοτροφικές κοινωνίες και, οικονομίες είναι παρελθόν, καλούμαστε να προσαρμοστουμε, να ευχαριστουμε τον Θεό για τα πλούσια υλικά αγαθά που απολαμβάνουμε, σε σύγκριση με τα δισεκακτομμύρια ανθρώπων που προηγήθηκαν ημων, αλλά και να ζουμε ασκητικά, για να μη μας βλάψει η πρόοδος της επιστήμης στην ψυχή ή στο σωμα.


https://www.youtube.com/watch?v=wSlPMhMMido&feature=youtu.be

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...