Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Η ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΤΩΝ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΩΝ

Η ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΤΩΝ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΩΝ
«Δόξα εν υψίστοις Θεω», πρέπει πρωτα να λέμε, για να έρθει και το «επι γης ειρήνη». Ειρήνη όχι μόνο με απουσία πολέμων ανάμεσα στα έθνη και τα κράτη αλλά ειρήνη μέσα μας, ειρήνη με τον Θεό και ως αποτέλεσμα αυτης της ειρήνης και ειρήνη με τον συνάνθρωπό μας.
Για να αποκτήσουμε ειρήνη με τον Θεό πρέπει να εφαρμόζουμε τις εντολές Του και να ζουμε ασκητικά (νηστεία, προσευχή, Μυστηριακή ζωή). Όταν σηκώνουμε αυτόν τον σταυρό, την άσκηση δηλαδή που απαιτει ο Θεός από μας για να μας δώσει τα αγαθά του και τις άκτιστες ενέργειές Του (αγάπη, χαρά, ειρήνη, ελπίδα κλπ.), τότε δεν χρειάζεται να καταφεύγουμε σε ψεύτικες καταστάσεις ειρήνης (αλκοόλ, τηλεόραση, ναρκωτικά, ψυχοφάρμακα και όλων των ειδων τις ηδονές που φέρνουν και τις ανάλογες ωδίνες).
Δυστυχως, ο σημερινός άνθρωπος (με την βοήθεια της επιστήμης) καταφεύγει στις εύκολες λύσεις και αντί να νηστέψει, το ρίχνει στο φαΐ, αντί να προσευχηθει, ταξιδεύει γενικως (όπως αναφέραμε και ανωτέρω), αντί να ζητήσει συγγνώμη από τον Θεό στην Εξομολόγηση και να αναλάβει τις ευθύνες του, καταφεύγει στους ψυχολόγους-ψυχιάτρους, οι οποιοι τον καθησυχάζουν κυριολεκτικά (με ανόητες συμβουλές του τύπου «φταίει η παιδική σου ηλικία, ζήσε την ζωή σου, φάε – πιές – κοιμήσου- διασκέδασε» ή με φάρμακα), χωρίς όμως να του επιτρέπουν και να ξυπνήσει για να αντιμετωπίσει την ζωή κατάματα.
Καλούμεθα να ενωθουμε με τον Θεό, ώστε την ειρήνη που θα μας δώσει να την κρατήσουμε μέσα μας (αυτή είναι η Βασιλεία του Θεου μέσα μας) και να ωφεληθουν και οι γύρω μας από το φως που θα εκπέμπουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...