Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΝΩΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΦΡΟΫΝΤ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΝΩΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΦΡΟΫΝΤ

Το πραγματικό αρσενικό είναι μονογαμικό
ΚΑΛΟ! Ο ΑΔΑΜ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΤΗΝ ΕΥΑ.

Ο άνθρωπος είναι το προϊόν των τραυμάτων της παιδικής του ηλικίας.
ΝΑΙ ΜΕΝ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΛΛΑ ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ DNA ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ. Ο ΘΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΣΧΗΜΟ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ.
Η μεγαλύτερη ερώτηση που δεν έχει απαντηθεί ποτέ και που κι εγώ δεν έχω κατορθώσει να απαντήσω μετά από τριάντα χρόνια έρευνας, είναι: «τι θέλει μια γυναίκα;»
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ. ΘΕΛΕΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ, ΣΟΦΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ, ΤΡΥΦΕΡΟΣ, ΚΑΛΟΣ, ΑΓΙΟΣ, ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΚΛΠ.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν πραγματικά ελευθερία, επειδή η ελευθερία προϋποθέτει ανάληψη ευθύνης, και οι περισσότεροι άνθρωποι τρέμουν την ανάληψη ευθύνης.
ΣΩΣΤΟ. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΘΗ (ΧΡΟΝΙΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΗΔΟΝΗΣ-ΟΔΥΝΗΣ.
Κάποια μέρα κοιτάζοντας πίσω, τα χρόνια που αγωνίστηκες θα σου φαίνονται τα πιο ωραία.
ΣΩΣΤΟ. ΤΑ ΚΑΛΑ «ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ», ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ.
Πίσω από κάθε ισχυρή γυναίκα, κρύβεται ένας τυραννικός πατέρας.
ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ. Ο ΤΥΡΑΝΝΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ, ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Πού πάει μια σκέψη όταν έχει ξεχαστεί; (σ.σ: στο υποσυνείδητο)
ΣΩΣΤΟ. ΟΙ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ, ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

 Ο διάβολος παραμένει πάντα η καλύτερη δικαιολογία για να απενοχοποιήσουμε το Θεό.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ Η ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ, ΒΕΒΑΙΑ, ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ.
Αν ένας άνθρωπος υπήρξε το αδιαμφισβήτητα αγαπημένο παιδί της μητέρας του, διατηρεί σε όλη του τη ζωή το αίσθημα θριάμβου, την πίστη στην επιτυχία, που συχνά οδηγεί πραγματικά στην επιτυχία.
ΚΑΛΟ. ΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΣ.
 Σε αποφάσεις δευτερευούσης σημασίας, είναι χρήσιμο να εξετάζουμε τα υπέρ και τα κατά. Σε κρίσιμα ζητήματα όμως, η απόφαση πρέπει να προέρχεται από την καρδιά.
«Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ» ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ. Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ, ΝΑ ΡΩΤΑΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
Από λάθος σε λάθος, ανακαλύπτει κανείς ολόκληρη την αλήθεια.
ΚΑΛΟ. ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ (ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΙ), ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ «ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΙ» ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ.
 Όπου και αν με πήγαν οι θεωρίες μου, βρήκα ότι ένας ποιητής ήδη είχε πάει εκεί.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ: ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΗ ΓΗ ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΕΣΙ ΤΟΥ ΜΩΫΣΗ.

 Η ερμηνεία των ονείρων είναι η βασιλική οδός για την εξερεύνηση του υποσυνείδητου.
ΚΑΛΟ. «Ο ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ» ΛΕΕΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΜΑΣ.

Οι δύο θεμέλιοι λίθοι της ευτυχίας: αγάπη και δουλειά.
ΣΩΣΤΟ.

Η θρησκεία είναι νεύρωση.

ΝΑΙ ΜΕΝ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΑΛΛΑ…Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ Η ΦΑΝΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...