Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ

Μετά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο η αριστερά επεκτείνεται και κυριαρχει σε όλο τον πλανήτη. Παλιά ο άνθρωποι εύκολα παραδέχονταν κάτι που ερχόταν «από πάνω». Δηλαδή, ηταν έτοιμοι να υπακούσουν σε μία εντολή του Θεου ή του Κράτους ή του αρχηγου της Κοινότητας (μικρης ή ευρύτερης).
Σήμερα, όμως, οι άνθρωποι θέλουν πρωτα να συζητήσουν, να αναλύσουν και μετά να αποφασίσουν για ένα θέμα που απασχολει μία μικρή ή μεγάλη ομάδα ανθρώπων. Αυτό σημαίνει πως οι «άνωθεν εντολές» περνανε «από κόσκινο». Οι άνθρωποι προτιμουν να ξεκινανε από κάτω, να επαναδιαπραγματεύονται οτιδήποτε και τίποτα δεν θεωρειται αυτονόητο.
Αλλά και οι λίγοι άνθρωποι που έμειναν, οι οποιοι επικαλουνται τις άνωθεν κατερχόμενες εντολές, χρειάζεται να επαληθεύουν τα λεγόμενά τους με την ζωή τους και να μην αρκουνται στην αναφορά στον Θεό ή στους Αγίους της Εκκλησίας μας ή στην ανθρωπιά ή στο γενικό καλό ή στο φυσιολογικό ή στο «έτσι μάθαμε από τους πατέρες μας». Οι αριστεροί θα τους πολεμήσουν υπενθυμίζοντάς τους τις ελλείψεις τους, οπότε το «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτης» απομονώνει όσους θέλουν να υπενθυμίσουν στο περιβάλλον τους τους Νόμους του Θεου ή του Καλου ή όπως αλλιως το ονομάζουν.
Το αποτέλεσμα είναι να πέφτει το επίπεδο των πάντων σε επίπεδο δαπέδου. Όταν δεν εισαι Άγιος πώς να μιλήσεις στο όνομα των Αγίων; Σιωπας και επικαλεισαι το «κατ΄οικονομίαν» και το «έχει ο Θεός».
 Αλλά το ένα φέρνει το άλλο, ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Σήμερα φτάσαμε στο σύμφωνο συμβίωσης ανώμαλων! Μας υπόσχονται ότι δεν θα περάσουν και στην υιοθεσία παιδιων από τους ανώμαλους αλλά είναι σα να μας το βεβαιώνουν ότι θα γίνει μετά από λίγο. Και μετά η κτηνοβασία, η αιμομιξία κλπ.
Ο αριστερός, λοιπόν, τρόπος επικρατει (χάριν της επιστήμης και της τεχνολογίας). Η κοιλιά ανεβαίνει πάνω και από το κεφάλι, οι άνθρωποι μεταμορφώνονται σε ζωα και δαίμονες.
Συμπέρασμα – προτροπή: μέσα στην Εκκλησία μπορουμε να πολεμήσουμε τα πάθη μας και τους εμπαθεις συνανθρώπους μας και τους δαίμονες και οτιδήποτε εχθρικό προς την ανθρώπινη φύση μας, γι΄αυτό σήμερα έχουμε όσο ποτέ άλλοτε την ανάγκη του ζωντανου συνδέσμου μας με τον Χριστό μέσω των Μυστηρίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...