Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΗ

Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΗ
Ο Πλάτωνας έλεγε πως οι πολιτικοί πρέπει να είναι και παιδαγωγοί του λαου. Αυτό που λένε συνέχεια όλοι οι λογικοί άνθρωποι, ότι δηλαδή όσοι έχουν αξιώματα στην Πολιτεία πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα στους πολίτες.
 Υπάρχουν οι Νόμοι του Θεου και οι νόμοι των ανθρώπων. Το καλλίτερο είναι όλοι να εφαρμόζουν τους Νόμους του Θεου, οπότε δεν θα χρειάζεται να ψάχνουμε τι πρέπει και τι δεν πρέπει συνέχεια με βάση τους ανθρώπινους νόμους, οι οποίοι μεταβάλλονται συνέχεια.
Εάν κυβερνουσαν οι πολιτικοί, τότε θα ειχε βάση η διαμαρτυρία των ηθικων ανθρώπων (για να μην λέμε των Χριστιανων, διότι η ηθική πιάνει όλους τους ανθρώπους της γης, θρησκευόμενους και μη) ενάντια σε νομοσχέδια που είναι αντίθετα με τον Νόμο του Θεου, π.χ. σύμφωνο συμβίωσης, ομοφυλοφιλία κλπ.
Όμως, σήμερα, κυβερνα η Τράπεζα, η οποία μας βλέπει ως ζωα και δεν την ενδιαφέρει η ηθική παρά μόνο το χρημα και η κίνησή του. Έτσι, τα πράγματα είναι δύσκολα. Οι πολιτικοί είναι υπάλληλοι της Τράπεζας και είναι αδύνατον να κάνουν κάτι που να πηγαίνει κόντρα στις επιθυμίες της!
Η Τράπεζα βάζει στο ίδιο επίπεδο έναν πολύτεκνο με έναν κίναιδο. Κόβει τα επιδόματα των εγγάμων και τα δίνει στα ομόφυλα ζευγάρια ή δίνει και στις δύο ομάδες τα ίδια. Αυτό είναι παράλογο και ανήθικο αλλά για την Τράπεζα δεν υπάρχει ηθική. Για την Τράπεζα υπάρχει μόνο η επιβίωση. Όποιος προσαρμόζεται επιβιώνει. Άλλωστε έχουμε και την προβλεπόμενη μείωση του πληθυσμου.
Με αυτά τα δεδομένα ο πόλεμος ανάμεσα στους φυσιολογικούς ανθρώπους και στους άρρωστους θα κρατήσει για πολύ καιρό. Νικητής δεν θα υπάρξει, αφου όλοι μας μοιραζόμαστε τον ίδιο πλανήτη και όλοι μας κάνουμε αμαρτίες. Όσοι κάνουν λιγότερες αμαρτίες θα μπορουν να ελέγχουν τους παραβάτες του Νόμου του Θεου αλλά τα αποτελέσματα, όπως δείχνει και η Ιστορία, θα είναι πενιχρά. Για παράδειγμα ο π. Αυγουστινος Καντιώτης (ο Φλωρίνης) και άλλοι άνθρωποι της Εκκλησίας επί δεκαετίες έκαναν αγωνες ώστε να κρατηθει η κοινωνία στα σωστά πλαίσια. Ποιο ηταν το αποτέλεσμα;…
Γι΄αυτό να καθαρίζουμε τον εαυτό μας από τα πάθη ώστε τουλάχιστον να πολεμαμε τους δαίμονες που κρύβονται μέσα στους ανώμαλους (αν δεν μπορουμε να τους βοηθήσουμε να σταματήσουν την αμαρτία τους)  και ο Θεός θα μας βοηθα μέχρι να φύγουμε από αυτόν τον μάταιο Κόσμο. Δεν φτιάξαμε εμεις τον Κόσμο και καλούμαστε να σώσουμε τον εαυτό μας, όχι όλους τους συνανθρώπους μας. Άλλωστε η τιμωρία των ανώμαλων είναι το ότι δεν ζουν φυσιολογικά, ότι στερουνται τα «νόμιμα αγαθά» που μας επιτρέπει ο καλός Θεός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...