Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ (ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ)

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ (ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ)

Σημάδια ετοιμότητας για αλλαγή

Η ΛΕΞΙ «ΑΛΛΑΓΗ» ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΖΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ! ΕΛΕΟΣ!!! ΠΑΛΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ!!
Ο​​ι παράγοντες που διαμορφώνουν την ιστορία ενός λαού δεν διαφέρουν σημαντικά από αυτούς που διαμορφώνουν τη ζωή ενός ατόμου. Kαίριο ρόλο και στις δύο περιπτώσεις παίζουν μάλλον οι συγκυρίες, οι συμπτώσεις, οι επιπόλαιες επιλογές, η βραδύτητα των επιγνώσεων – «άργησα να καταλάβω», είναι η συχνή αιτιολόγηση δραματικών σφαλμάτων με ισόβιες επιπτώσεις.
ΤΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ! ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΗΣ!! Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΤΥΧΗΣ.
…Πόσες συνεργασίες έχουν αποτύχει βασισμένες σε λάθος αρχικές εντυπώσεις, πόσοι διανοητικά μειονεκτικοί ή αδίστακτα ανήθικοι έχουν ανεβεί σε θώκους ηγετικούς, επειδή το οικογενειακό τους όνομα εντυπωσίαζε τις μάζες.
ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ «ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΟΙ», ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΙ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΟΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

…οι τύχες των ατόμων και των λαών κρίνονται, σχεδόν αποκλειστικά, από την εμπορία (την επί χρήμασι εξασφάλιση) της τηλεοπτικής ποδηγέτησής τους, της διαβουκόλησής τους μέσω πλασματικών εικόνων της πραγματικότητας, μέσω «εντυπώσεων».
ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΗ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. Η ΤΡΑΠΕΖΑ, ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΗ ΧΡΗΜΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗ. ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΛΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΗΣ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Γνωστές καταστάσεις: Tις εκλογές κερδίζουν και στους ηγετικούς θώκους αναρριχώνται όσοι διαθέτουν τα μεγαλύτερα ποσά για την προεκλογική τους διαφήμιση, ασχέτως ευφυΐας.
ΛΑΘΟΣ. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ, ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΗΣΙ. ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΥΦΥΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ.
 Περιζήτητοι γίνονται δημοσιογράφοι που με χυδαίο λαϊκισμό καθιστούν ευπρόσδεκτη ψυχολογικά και την πιο διαστροφική παραποίηση της πραγματικότητας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν διαπλεκόμενα με την εξουσία συμφέροντα.
ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΘΕΣΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ. ΟΙ «ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΗΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ. ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΗ ΜΠΡΟΣ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΙ.
…Kαι αφού κάθε κριτήριο διαφοράς της αλήθειας από το ψέμα, της ποιότητας από την ευτέλεια, της ικανότητας από τον αριβισμό έχει εξαλειφθεί, μοναδικό μέτρο και επιβεβαίωση επιτυχίας, αξίας, ακόμα και αλήθειας, είναι το χρήμα.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ. Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΟΜΩΣ, ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΙ. ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ, ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΟΛΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ.
 Eχουμε ξεμάθει κάθε άλλη γεύση ικανοποίησης, δικαίωσης, καταξίωσης πέρα από την οικονομική αποτίμηση, την αύξηση της καταναλωτικής ευχέρειας.
ΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑΝ. ΦΥΣΙΚΑ, ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ.
Kαι τώρα, βιώνοντας μια βάναυση καταστροφή του συλλογικού μας βίου
ΓΙΑΤΙ, ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ; ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΒΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ; ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΒΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;
(ολοκληρωτική χρεοκοπία,
ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑ, ΡΩΣΙΚΟ ΧΡΗΜΑ; ΜΑΘΕ ΠΩΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ!!!!!
απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας,
ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ; ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!
 επιτρόπευση των λειτουργιών του κράτους από την υπαλληλία των δανειστών μας),
ΑΦΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ, ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΜΑΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ. ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ; ΗΤΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ; ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!! ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΡΕΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΣΑΙ;
ζώντας την έσχατη ντροπή, τον διεθνή εξευτελισμό και διασυρμό μας, ονειρευόμαστε ανάκαμψη με όρους αποκλειστικά και μυωπικά οικονομικούς.
ΠΟΛΥ ΤΡΑΓΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ, ΓΙΑΝΝΑΡΑ. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΑΠΛΑ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑΞΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΛΙΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ.
Θεωρούμε «σωτηρία» το να ξαναγυρίσουμε (θαυματουργικά, φακιρικά) στους πακτωλούς των δανείων που καταναλώναμε ξέφρενοι ώς το 2009.
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΔΩΣΗ ΤΟ ΑΝΤΕΡΟ ΜΑΣ. ΤΩΡΑ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.

Aλλά είναι περισσότερο κι από φανερό, ακόμα και με τα στυγνά, χρησιμοθηρικά κριτήρια του «διαφωτιστικού» ορθολογισμού (αφού την παράδοση της ελληνικής εμπειρίας την έχουμε φτύσει από καιρό), ότι ανάκαμψη στη χώρα μας θα υπάρξει μόνο αν τα κριτήριά μας για την ανάκαμψη πάψουν να είναι αποκλειστικώς οικονομικά.
ΣΩΣΤΑ. ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΗ.
Kάποια σημάδια ετοιμότητας για τη μεγάλη αυτή αλλαγή ίσως έχει αρχίσει να δίνει η ελλαδική κοινωνία.
ΤΙ ΛΕΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ, ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΟΛΗΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄80;
Tόλμησε το απονενοημένο ρίσκο να ψηφίσει την ποικιλοφωνία του ΣYPIZA, την ώρα που ο κ. Σαμαράς θριαμβολογούσε οιστρήλατος για τα «πρωτογενή πλεονάσματά» του.
ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ ΤΟ ΝΑ ΒΓΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ!!ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ,ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΒΡΙΣΗΣ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ. «ΟΙΣΤΡΗΛΑΤΟΣ» Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ.
 Eκανε την απίστευτη έκπληξη η ελλαδική κοινωνία να ψηφίσει «όχι», με 62%, στο δημοψήφισμα,
Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΛΕΣ. ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΗ «ΟΧΙ» Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΔΩΣΑΝΕ 10% ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΝΑΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΤΟ 61% .
ζώντας κυριολεκτικό πνιγμό εκβιασμού: τις τράπεζες κλειστές, διακοπή της ρευστότητας, τους ηγέτες των «εταιρικών» Διευθυντηρίων να καταλύουν απροσχημάτιστα κάθε σεβασμό της δημοκρατίας και της συλλογικής βούλησης απαιτώντας από τους Eλληνες στανική συγκατάθεση στις απαιτήσεις των «Aγορών».
ΠΩ, ΠΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΤΙ ΤΡΑΒΗΞΕ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΔΕΝ ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΚΟ!!

Aν υπάρχουν σημάδια ετοιμότητας για αλλαγή στην ελλαδική κοινωνία (για άρνηση του καταναλωτικού μονόδρομου και αναζήτηση διαφορετικών ιεραρχήσεων ποιότητας της ζωής), σίγουρα συνυπάρχουν με κυρίαρχα ακόμα συμπτώματα παρακμής.
ΕΙΠΑΜΕ, ΠΕΣ ΤΟ ΑΠΛΑ. ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ.
 O κ. Tσίπρας τόλμησε να αρνηθεί την αυτάρεσκη εμμονή στην ιδεολογική συνέπεια, προκρίνοντας να υπηρετήσει το κοινό συμφέρον.
ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ; Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ ΚΟΙΤΑΖΕΙ. ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΟΡΘΙΟΣ!!
O κ. Bαρουφάκης, αντίθετα, ενέμεινε στον παρακμιακό ενδυματολογικό (και όχι μόνο) ναρκισσισμό του αδιαφορώντας για την πολιτική του αυτοαχρήστευση.
ΠΑΛΙ ΒΛΑΚΕΙΣ ΛΕΣ, ΓΙΑΝΝΑΡΑ. Ο ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ;

Mε την ψυχραιμία της χρονικής απόστασης οφείλουμε να ξαναδούμε την περίπτωση Bαρουφάκη σαν καθρέφτη της παρακμής μας: Hταν μάλλον ο μόνος που τόλμησε, ως φορέας πολιτικής ευθύνης, να αμφισβητήσει την κυρίαρχη σήμερα λογική υποταγής των κοινωνιών στην αυθαιρεσία των «Aγορών». Zήτησε να συζητήσει με τους «δανειστές», πριν από τα επιμέρους μέτρα που απαιτούσαν να μας επιβάλουν, τη λογική των μέτρων, τη λογική των συνθηκών (μνημονίων) του δανεισμού. Eπέμεινε ότι το συμφέρον και των δανειστών (προκειμένου να πάρουν κάποτε πίσω αυτά που δάνεισαν) ήταν, να μην υπηρετεί αυτή η λογική την ύφεση της ελληνικής οικονομίας, αλλά να θεμελιώνει δυνατότητες ανάπτυξης.
ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ , ΓΙΑΝΝΑΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ; ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΗΣ «ΜΠΡΑΒΟ» ΣΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΛΕΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΜΑΣ; ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΖΑΛΙΣΜΕΝΟΣ!
Φρύαξε το «ιερατείο» των «Aγορών» απλώς και μόνο με την «αναίδεια» αμφισβήτησης της στρατηγικής τους. Aπροσχημάτιστα βάλθηκαν να εξουδετερώσουν με οποιονδήποτε τρόπο τον τολμητία. Kραύγαζαν με διατεταγμένη ομοφωνία (όπως γίνεται και στο KKE) ότι ο Bαρουφάκης ρητορεύει ιδεολογίες, δεν είχε την παραμικρή «προετοιμασία» για διαπραγματεύσεις – και με τη λέξη «προετοιμασία» εννοούσαν αποκλειστικά και μόνο νούμερα χρηματικών ποσών «ισοδύναμων» με τα προϊόντα του πνιγμού των Eλλήνων που αυτοί επιδίωκαν.
ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣ, ΓΙΑΝΝΑΡΑ. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ. ΗΞΕΡΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΤΟΝ ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ, ΗΞΕΡΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΗΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΟ, ΞΥΠΝΑ.

O παρακμιακός καταλύτης που εξουδετέρωσε τη διεθνοποιημένη μέσα σε εικοσιτετράωρα δυναμική του Bαρουφάκη, ήταν η αδυναμία του να θυσιάσει τα ενδυματολογικά του βίτσια και τον αυτοηδονισμό της ναρκισσιστικής συμπεριφοράς για χάρη του κοινωνικού λειτουργήματος που είχε αναλάβει. Mια εκπληκτική σε προσόντα, συμπτωματική παρουσία στην ελλαδική πολιτική σκηνή «κάηκε» από μόνη της.
ΠΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΝΝΑΡΑ; ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΙ ΤΟΥ; ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ; ΜΙΑ ΤΟΝ ΛΕΣ ΝΑΡΚΙΣΙΣΤΗ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΟΝΤΟΥΧΟ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΡΟΥΧΩΝ ΕΧΑΣΕ….ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟΣ, ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ;;;;;;;;;;;;

Προηγήθηκαν και πολλές άλλες, μικρότερου βεληνεκούς και γι’ αυτό αδιάφορες. Kαι θα ακολουθήσουν, σίγουρα, πολυάριθμες. Γιατί στο σύνολό του το πολιτικό μας προσωπικό παραμένει ο κύριος συντελεστής της παρακμής μας: καταλαβαίνουν την πολιτική, αυτονόητα, μόνο με κίνητρα αυτοηδονισμού - ναρκισσισμού, όχι χαράς για την προσφορά και το κοινωνικό λειτούργημα.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΒΕΡΝΑ, ΞΥΠΝΑ ΓΙΑΝΝΑΡΑ. ΚΡΙΜΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ. ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ.

Δεν είναι ηθικολογικό το πρόβλημα, είναι ρεαλιστικότατα συνταγματικό.
ΟΥΤΕ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΩΝ ΛΑΩΝ. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΙΑ «ΑΝΟΙΞΗ», ΟΠΩΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΙ ΜΑΣ ΛΑΟΙ.
http://www.kathimerini.gr/828138/opinion/epikairothta/politikh/shmadia-etoimothtas-gia-allagh

Δ.Γ.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...