Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΛΑ:

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΛΑ:
ΛΕΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ: …Διεισδύοντας κανείς στις αλήθειες της Καμπαλά, συνειδητοποιεί πως η συνήθης αντίληψη που έχει για τον κόσμο, ως μέρος ξέχωρο, και ανεξάρτητο από το δημιουργό του, δεν αποτελεί παρά ψευδαίσθηση, και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτε άλλο εκτός από τον άπειρο φως.
ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΛΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΙΝΔΟΥΙΣΜΟ! Ο ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, ΛΕΝΕ ΠΩΣ «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ. ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ». ΝΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΜΠΑΛΑ!
 Με αυτήν την αντίληψη, είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα, μπορεί κανείς να κατανικήσει όλα τα προσωπικά αρνητικά συναισθήματα και χαρακτηριστικά του χαρακτήρα του.
ΕΤΣΙ, ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ, ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΛΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΝΔΟΥΙΣΜΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΛΥΣΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ: ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΙ, ΦΟΒΙΕΣ, ΘΥΜΟΣ, ΟΡΓΗ, ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.
Μ΄ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΦΟΥ ΘΕΟΣ-ΚΟΣΜΟΣ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ, ΕΝΑ ΨΕΜΑ. ΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΛΥΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ. Ο ΘΕΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ. ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ («ΔΙΑΟΛΙΣΜΟΥΣ») ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ.
…η ψευδαίσθηση που απορρέει από το συναίσθημα της ύπαρξης διαφορετικής οντότητας - του εγώ θα αρχίσει να υποχωρεί, και μαζί της θα υποχωρήσουν και τα αρνητικά συναισθήματα, έκφραση του εγωιστικού εαυτού μας.
ΔΗΛΑΔΗ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ. ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠ΄ΑΥΤΟΝ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ, ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ, ΤΑ ΖΩΑ ΚΛΠ..
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΟΜΩΣ, ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΟΣΟ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ! Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ, ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ. ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ Η ΔΡΑΣΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ, ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...