Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

ΔΕΞΙΑ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΔΕΞΙΑ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Η τεχνητή οικονομική κρίση που περνα η χώρα μας μας έδωσε την ευκαιρία να μάθουμε πως λειτουργει, σε γενικές γραμμες, το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Αυτό που γίνεται, δηλαδή, είναι το εξης: οι τράπεζες «κόβουν» το χρημα και το μοιράζουν στα κράτη και τους ιδιωτες (όταν θέλουν, όπου θέλουν, για τους λόγους που θέλουν, όπως θέλουν κλπ.).
Οι κυβερνήσεις πλέον είναι μαριονέτες σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Σε όλα τα κράτη υπάρχουν δύο μεγάλες ομάδες ψηφοφόρων, οι «δεξιοί» και οι «αριστεροί». Αλλου τους αποκαλουν ρεπουμπλικάνους- δημοκρατικούς, αλλου χριστιανοδημοκράτες-σοσιαλδημοκράτες, αλλου συντηριτικούς-εργατικούς, κλπ.
Πως προηλθε αυτός ο χωρισμός σε «δεξιά» και «αριστερά» ; σε «δεξιούς» και «αριστερούς»;
Όταν οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για να αποφασίσουν κάτι που απασχολει την κοινότητα ή το κράτος χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
1.                   Αυτοί που αποφασίζουν δίνοντας περισσότερο βάση στο «μυαλό», και
2.                   Αυτοί που αποφασίζουν δίνοντας περισσότερο βάση στην «κοιλιά».
Την «καρδιά» την χρησιμοποιουν και οι δύο ομάδες για να παρακινήσουν τους ψηφοφόρους τους ή τους ομοϊδεάτες τους για να κινηθουν προς την «σωστή» κατεύθυνση, π.χ. : ο « δεξιός» θα μιλήσει υπέρ του τριπτύχου «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» και ο αριστερός υπέρ του άλλου τριπτύχου «ψωμί, παιδεία, ελευθερία».
Έχοντας αυτά υπ΄όψιν τους οι τραπεζίτες και οι παγκοσμιοποιητές δίνουν τα χρήματά τους άλλοτε στους «δεξιούς» αρχηγούς και άλλοτε στους «αριστερούς», ανάλογα με το εξελικτικό στάδιο του κάθε κράτους (η εξέλιξη του Δαρβίνου δεν ισχύει αλλά υπάρχει εξέλιξη στα κράτη από την βιομηχανική επανάσταση και δωθε).
 Οι «αριστεροί» αρχηγοί παρουσιάζονται από τα Μ.Μ.Ε. πιο κοντά στο λαό, ενώ οι «δεξιοί» παρουσιάζονται πιο σκληροί όσον αφορα την οικονομικοινωνική πολιτική. Το παραμύθι λειτουργει και οι μάζες κατευθύνονται όπου θέλουν οι παγκοσμιοποιητές. Το ότι είναι παραμύθι ότι οι «αριστεροί» πολιτικοί είναι πιο κοντά στο λαό, το βλέπουμε από σύγχρονα παραδείγματα, π.χ. ποιος έφερε το μνημόνιο και την τρόικα στην Ελλάδα; Ή ποιός έβαλε στα χρέη την Ελλάδα τα τελευταια 40 χρόνια;
Συμπέρασμα: από δω και πέρα είναι α-νόητο να συμμετέχει κανείς στις εκλογές αφου οι περισσότεροι ψηφίζουν με βάση την «κοιλιά». Και αυτό που έχουμε να κάνουμε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι να προσέχουμε, να προσευχόμαστε και να ζουμε ασκητικά.

  https://www.youtube.com/watch?v=QVBL9kEGILA&list=PLVSe3KRn8Oaem5PMu2EMTebxuqIdNqR-0&index=19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...