Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙ

ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙ
Τελικά, το να πηγαίνει κανείς στην Εκκλησία δεν φαίνεται να τον βοηθα και πολύ στο να παίρνει σωστή θέσι απέναντι στην οικονομική κρίσι που μαστίζει την χώρα μας τα τελευταια χρόνια.
Αν ανοίξης συζήτησι και τους καλέσης σε πόλεμο, θα σου πουν «απαγορεύεται ο πόλεμος».
Αν πεις «αυτοί που μας κυβερνανε είναι επιστήμονες, γνωρίζουν πως λειτουργει η ανθρώπινη φύσι, ξέρουν τις ιδιαιτερότητες κάθε έθνους, οπότε πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι», θα σου πουν «μακρυά από τεχνοκράτες, πρέπει οι πολιτικοί να είναι κοντά στο λαό».
Αν τους πεις «να ψηφίζουμε ανθρώπους της Εκκλησίας, οι οποιοι είναι ηθικοί, έντιμοι ώστε να αποφεύγονται τα οικονομικά σκάνδαλα κλπ.», θα σου πουν «οι δεξιοί είναι υποκριτές, είναι πλουτοκράτες, καλλίτερα ένας άθεος να κυβερνα παρά οι άλλοι».
Αν τους πεις «η Εκκλησία ανέκαθεν μας λέει να ζουμε λιτά, ασκητικά», θα σου πουν «ναι, αλλά οι πλούσιοι γιατί να έχουν πιο πολλά;».
Ποιος Χριστός; Ο Μαρξ και ο Φρόυντ είναι στις καρδιές των ανθρώπων.
Εμεις, όμως, γνωρίζουμε και πιστεύουμε ότι στο τέλος νικητής θα είναι ο Νικητής του θανάτου, ο Χριστός, γι΄αυτό και πρέπει να Τον ακολουθαμε μέχρι το τέλος. Άλλωστε και σ΄αυτήν την ζωή μας δίνει από αυτά που έχουμε πραγματική ανάγκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...