Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

ΝΤΟΠΑΜΙΝΗ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ

ΝΤΟΠΑΜΙΝΗ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ
Ένας επιστήμονας ανακάλυψε την δύναμη του μεσεγκεφάλου όταν έκανε πειράματα με ποντίκια. Κατά τη χαρτογράφηση της αντίδρασης του εγκεφάλου στα ευχάριστα ερεθίσματα με την τοποθέτηση ηλεκτροδίων σε διάφορες περιοχές του εγκεφάλου, έμεινε έκπληκτος όταν είδε τι συνέβη στα ποντίκια όταν συνέδεσε τα ηλεκτρόδια στον μεσεγκέφαλο. Βρήκε ότι όταν τα ποντίκια είχαν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα κέντρα ευχαρίστησης του μεσεγκεφάλου και να λαμβάνουν συνεχή ευχαρίστηση, το έπρατταν σε βάρος όλων των άλλων λειτουργιών, έως ότου πεθάνουν. Με άλλα λόγια, αυτά τα ποντίκια θα συνέχιζαν να πατάνε έναν συγκεκριμένο μοχλό που τους έδινε απίστευτη ευχαρίστηση, μέχρι να πεθάνουν από ασιτία ή εξάντληση. Αυτά τα κέντρα ευχαρίστησης, απλά, καταλύουν όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες του εγκεφάλου. http://www.sarkamia.gr/pornografia-kai-egkefalos/
Έτσι και οι άνθρωποι: πίνουν, καπνίζουν, θυμώνουν, τρωνε υπερβολικά, παίρνουν ναρκωτικά, πορνεύουν, μοιχεύουν, κυνηγανε το χρημα και την δόξα ενώ ξέρουν (;) ότι αυτά τους σκοτώνουν σε βάθος χρόνου σωματικά και ψυχικά. Προτιμανε την αφύσικη διέγερσι της ντοπαμίνης από την ίδια την επιβίωσι ή την μακροημέρευσι.
Μπορει και να αυτοκτονήσουν, όταν δεν παίρνουν ευχαρίστησι από το περιβάλλον τους ή όταν δεν εκπληρώνονται οι επιθυμίες τους. Μπορει να γίνουν καμικάζι ή επαναστάτες και να πεθάνουν για την ιδεολογία τους. Είναι σαν να λένε: «καλλίτερα να πεθάνω παρά να ζω χωρίς ντοπαμίνη».
Η υπέρβασι των ανωτέρω βρίσκεται στην ασκητική ζωή που μας προτείνει η Εκκλησία μας. Όταν ζουμε ασκητικά η ντοπαμίνη διεγείρεται με φυσικούς τρόπους (ικανοποίησι από: εργασία, κοινωνική και οικογενειακή ζωή, επαφή με την φύσι, μελέτη Αγίας Γραφης και βίων Αγίων κλπ.), χωρίς τις παρενέργειες που φέρνει το κυνήγι της δόξας, του πλούτου και των ηδονων.

https://www.youtube.com/watch?v=1-uwCEHqpgo&index=2&list=PLVSe3KRn8Oaf6uDTXgLqIJcOiS_xrear0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...