Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

5 ΕΙΔΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

5 ΕΙΔΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
Θα χωρίσουμε τους ανθρώπους σε πέντε είδη για να δουμε πως σκέφτονται, με τι ευχαριστιουνται και για ποιόν λόγο έρχονται σε σύγκρουσι με τους συνανθρώπους τους.
Πρωτο ειδος, ο καπιταλιστής. Αυτός δουλεύει πολύ, έχει πολλά χρήματα και καμαρώνει για τον πλουτο του.
Δεύτερο ειδος, ο κομμουνιστής. Αυτός δουλεύει, είναι άθεος και καμαρώνει για την ιδεολογία του με την οποία ερμηνεύει τα πάντα.
Τρίτο ειδος, ο εθνικιστής. Αυτός δουλεύει, πιστεύει πως το έθνος στο οποιο ανήκει είναι ανώτερο από τα άλλα και καμαρώνει για τους ήρωες της πατρίδος του, τους οποίους θέλει και να μιμειται.
Τέταρτο ειδος, ο ηδονιστής. Αυτός δουλεύει, τρώει, πίνει, κοιμαται, γλεντάει και καμαρώνει για τον τρόπο ζωης που διάγει.
Πέμπτο ειδος, ο θρησκευόμενος. Αυτός δουλεύει, λατρεύει τον Θεό και καμαρώνει διότι γνωρίζει την αλήθεια γύρω από τον Θεό, τον κόσμο και τον άνθρωπο.
Για να δουμε τώρα πως βλέπει το κάθε ειδος τα υπόλοιπα:
Ο καπιταλιστής δεν συμπαθει τον κομμουνιστή διότι σκοτώνει τους πλούσιους, οι οποιοι ιδρώνουν για να αποκτήσουν αυτά που έχουν. Δεν συμπαθει τον εθνικιστή, διότι ασχολειται με το ένδοξο παρελθόν και ζει σε μεγάλο ή μικρό βαθμό μέσω της εθνικιστικης ιδεολογίας του. Δεν συμπαθει τον ηδονιστή, διότι αντί να δουλεύει περισσότερο, κάθεται και διασκεδάζει ξοδεύοντας τα χρήματα. Τέλος, δεν συμπαθει και τον θρησκευόμενο, διότι αντί να δουλεύει περισσότερο, αφιερώνει τον χρόνο του στην λατρεία του Θεου.
Ο κομμουνιστής δεν συμπαθει τον καπιταλιστή, διότι ρουφα το αιμα του λαου. Δεν συμπαθει τον εθνικιστή, διότι ο υλισμός και ο αθεϊσμός δεν ξεχωρίζουν τους ανθρώπους με βάσι το έθνος τους αλλά την κοινωνικοοικονομική τους τάξη. Δεν συμπαθει τον ηδονιστή, διότι χρειάζεται αγωνας για να αλλάξη η κοινωνία και όχι αραλίκι και «δεν βαριέσαι». Δεν συμπαθει και τον θρησκευόμενο, διότι ασχολειται με κάτι που δεν μπορει να ερευνηθη από την επιστήμη, τον κατηγορει για τεμπελιά και εκμετάλευσι της δεισιδαιμονίας των κατώτερων κοινωνικων τάξεων.
Ο εθνικιστής δεν συμπαθει τον καπιταλιστή, διότι είναι διεθνιστής και δεν βοηθα το έθνος του όσο θα έπρεπε. Δεν συμπαθει τον κομμουνιστή, διότι είναι διεθνιστής και άθεος. Δεν συμπαθει τον ηδονιστή, διότι η στρατιωτική ζωή είναι εναντίον της καλοπέρασης. Δεν συμπαθει και τον θρησκευόμενο, διότι το έθνος γι΄αυτόν είναι και θρησκεία.
Ο ηδονιστής δεν συμπαθει τον καπιταλιστή διότι «η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη». Δεν συμπαθει τον κομμουνιστή, διότι ο άνθρωπος δεν είναι ρομπότ, έχει και πάθη και αδυναμίες και δεν μπορει να ασχολειται συνέχεια με τα διαβάσματα και τις διαμαρτυρίες.
Τέλος, ο θρησκευόμενος δεν συμπαθει τον καπιταλιστή, διότι δεν κάνει όση ελεημοσύνη θα έπρεπε να κάνη. Δεν συμπαθει τον κομμουνιστή, διότι είναι άθεος και θέλει να σκοτώνει τον πλούσιο για να του πάρει τα χρήματα. Δεν συμπαθει τον εθνικιστή, διότι ο Θεός δεν χωρίζει τους ανθρώπους σε ανώτερα και κατώτερα έθνη ούτε θέλει την επιβολή του ενός έθνους στο άλλο. Δεν συμπαθει και τον ηδονιστή, διότι ο άνθρωπος δεν είναι ζωο αλλά πρέπει να λατρεύει τον Θεό και να ζη όχι ηδονιστική ζωή αλλά όπως θέλει ο Θεός.
Εμεις ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί ναι μεν είμαστε πιο κοντά στους θρησκευόμενους αλλά η Εκκλησία μας μας καλει να ανεβουμε ένα σκαλοπάτι ακόμα. Να μην πολεμουμε όπως οι άλλοι τους συνανθρώπους μας, να μην νιώθουμε αισθήματα ανωτερότητας, μίσους και αποστροφης προς τους άλλους για αυτά που λένε ή κάνουν αλλά να αποστρεφόμαστε την αμαρτία, και με το καλό να νουθετουμε όλους τους ανθρώπους ώστε να πλησιάζουν τον αληθινό Θεό, τον Χριστό, και τότε θα ισιώσουν οι στραβές ιδεολογίες και ο λάθος τρόπος ζωης.

https://www.youtube.com/watch?v=XXo6dgJylUE&index=41&list=PLVSe3KRn8Oaem5PMu2EMTebxuqIdNqR-0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...