Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΗ Η ΕΝΩΣΙΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ;

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΗ Η ΕΝΩΣΙΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ;
Αν παρατηρήση κανείς τα ενδιαφέροντα των σημερινων Ορθοδόξων Χριστιανων, θα δη πως κινουνται γύρω από τα εργασιακά-οικογενειακά και θέματα υγείας.
Αλλά και όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη γι΄αυτά τα θέματα ενδιαφέρονται. Βρίσκεται σε καλλίτερη θέσι ένας Χριστιανός από έναν αλλόθρησκο όταν επιδιώκει να βρη δουλειά ή γυναικα; Αντιμετωπίζει ή χειρίζεται αυτά τα θέματα καλλίτερα από έναν άθεο; (εδώ μπορουμε να απαντήσουμε «ναι» αλλά όχι πάντα).
 Έχουμε καμιά αυτοκρατορία που να θέλη να επιβάλη άμεσα ή έμμεσα τον Χριστιανισμό παράλληλα με την εξάπλωσι του κράτους; Τα χρήματα της παγκοσμιοποίησης σε τι χέρια βρίσκονται; Η ένωσι όλων των κρατων σε ποια βάσι προωθειται;
Έτσι, λοιπόν, το να μιλα κάποιος σήμερα για θέματα όπως: αίρεσι, οικουμενισμός, παπισμός, μασονία, σιωνισμός κλπ. τον κάνουν σχεδόν γραφικό. Η συντριπτική πλειοψηφία των ακροατων ή δεν θα καταλαβαίνη ή θα αδιαφορη ή θα δυσανασχετη.
Τί θα συζηταμε για να βοηθαμε τους ακροατές μας; Αυτά που αναφέραμε ανωτέρω: πς θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα γύρω από την εργασία, την εύρεσι συζύγου, την επίλυσι οικογενειακων προβλημάτων, ψυχολογικά προβλήματα κλπ.
Εάν με την προσευχή μας και τον λόγο μας μπορέσουμε να κάνουμε κάτι, έχει ο Θεός. Τα υπόλοιπα είναι για να περναμε την ώρα μας. Αν είμαστε εντάξει σ΄αυτά τα θέματα, ο Θεός θα μας βάλη και σε μία θέσι στον Παράδεισο. Αν δεν είμαστε εντάξει σε αυτά τα βασικά, όσες γνώσεις και αν έχουμε γύρω από την πολεμική εναντίον των αιρέσεων, δεν θα ωφεληθουμε ούτε θα ωφελήσουμε.
Αυτό, πάλι, τι σημαίνει ότι θα παραδώσουμε «γην και ύδωρ» σε ό,τι αφορα την Πίστι μας; Όχι, βέβαια, αλλά στις 10 λέξεις που θα βγαίνουν από το στόμα μας, να μην είναι οι 9 γύρω από τον Πάπα και τους οικουμενιστές…
Τέλος, υποχρέωσί μας είναι να καθαρίζουμε τον εαυτό μας από τα πάθη, να μετέχουμε επάξια μέσα στην αναξιότητά μας των Θείων Μυστηρίων, να κάνουμε την Ιεραποστολή μας (εξωτερική και εσωτερική) με κάθε τρόπο και ο Θεός θα μας βοηθήση σ΄αυτήν την ζωή να περάσουμε καλά, να παμε και στον Παράδεισο και να βοηθήσουμε και όποιους συνανθρώπους μας μπορέσουμε (Ορθοδόξους, αλλοδόξους, αλλοθρήσκους) με τον Ορθόξοξο λόγο μας και το παράδειγμά μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...