Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ Ή ΧΘΕΣ;

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ Ή ΧΘΕΣ;
Οι περισσότεροι Έλληνες σήμερα διαμαρτύρονται για την οικονομία, τους πολιτικούς και είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον.
Αν συγκρίνουμε το τώρα της πολιτικης και των πολιτικων με την κατάστασι που επικρατουσε στην χώρα μας πριν 30-40 χρόνια, θα δουμε μία διαφορά. Σήμερα δεν υπάρχει η προσωπολατρεία του παρελθόντος και αυτό είναι κάτι καλό.
Πριν 30 χρόνια οι μισοί Χριστιανοί θεωρουσαν τον Παπανδρέου κάτι σαν αντίχριστο, ενώ κάποιοι άλλοι έβαζαν την φωτογραφία του στο Εικονοστάσι του σπιτιου τους!
Σήμερα καταλάβαμε ότι Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΒΕΡΝΑ και ότι όλοι οι πολιτικοί, από το 1830 μέχρι σήμερα, παίζουν τον ρόλο που τους αναθέτουν οι παγκοσμιοποιητές.
Μπορει να ακούγεται σκληρό το: «οι Τράπεζες και οι επιστήμη κυβερνουν τον κόσμο, οπότε, αφου βαδίζουν με επιστημονικά βήματα, πρέπει να τους έχουμε εμπιστοσύνη και να εφαρμόζουμε την λιτότητα που μας προτείνουν», αλλά από την άλλη αυτό δεν συμβαδίζει με την κοινή λογική και με την διαχρονική θέσι της Εκκλησίας μας;
Η κοινή λογική λέει «άπλωνε τα πόδια σου ανάλογα με το πάπλωμά σου». Πως εσύ ζητας και ζητας και ζητας συνέχεια περισσότερα υλικά αγαθά; Επειδή έτσι σε έμαθαν οι συνδικαλιστές τόσα χρόνια; Αλλά και αυτοί «έβαλαν την ουρά κάτω από τα σκέλια» και κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε το 2010, όταν άρχιζαν τα μνημόνια, διότι και αυτοί ελέγχονται και παίζουν τον ρόλο που τους αναθέτουν.
Διαμαρτύρεσαι για την ανεργία. Αν όμως σου προτείνουν οι ακροδεξιοί ή οι ακροαριστεροί «να ζήσουμε με λιτότητα και να ασχοληθουμε εμεις οι Έλληνες με τον πρωτογενη τομέα, να μην κάνουμε εισαγωγές, να μην δεχόμαστε ξένους και λαθρομετανάστες», θα πης «αυτά είναι δύσκολα, δεν γίνονται».
Δυσκολεύεσαι με την μείωσι των μισθων; Αν κάνουμε μία σύγκρισι των σημερινων μισθων με τους μισθούς της δεκαετίας του ΄80, τι συμπέρασμα θα βγάλουμε; Άρα, χρειάζεται «κουμάντο» και όλα θα πανε καλά. Σήμερα έχουμε ό,τι είχαμε τότε συν τα κινητά, τους υπολογιστές, το ιντερνετ κλπ.
Δεν σου αρέσει που πολλοί νέοι φεύγουν στο εξωτερικό; Αλλά αυτή η υπόθεσι είναι παλιά. Από την δεκαετία του ΄60 φεύγουν οι Έλληνες στην Γερμανία και από τον 19ο αιωνα στην Αμερική.

Μπορουμε, λοιπόν, να συμπεράνουμε ότι μας τρομοκρατουν! Στην πραγματικότητα τα πράγματα σήμερα είναι καλλίτερα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το πολύ φαγητό λειτουργει ως μπουλντόζα, τα ισοπεδώνει όλα: παιδεία, έθνος, θρησκεία, οικογένεια. Αλλά καθηκον μας είναι ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί να αμυνθουμε με τον τρόπο που μας προτείνει η Εκκλησία μας: Νηστεία, Προσευχή, Μυστηριακή ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...