Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ
Το 1821 ξεκίνησε η ελληνική επανάσταση και το 1830 έγινε το νεοελληνικό κράτος. Στην Ευρώπη ειχε ήδη ξεκινήσει η βιομηχανική επανάσταση και η Οθωμανική αυτοκρατορία έπρεπε να κατακερματιστη, για να μην έχει δύναμη και για να κάνουν τη δουλειά τους άνετα τα κράτη που έκαναν την βιομηχανική επανάσταση.
Το 1912 συνεχίζεται ο διαμελισμός της Οθωμανικης αυτοκρατορίας και με τους Βαλκανικούς πολέμους η Ελλάδα παίρνει το μερίδιό της στην Ήπειρο και την Μακεδονία.
Το 1917 η Ελλάδα μπαίνει στον α΄παγκόσμιο πόλεμο στο πλευρό των Άγγλων.
Το 1919 οι Ευρωπαιοι στέλνουν τους Έλληνες στην Μικρά Ασία για να «ελευθερώσουν» τους Έλληνες που ζουσαν σε κεινα τα μέρη της Οθωμανικης αυτοκρατορίας ή για να πάρουν όσα εδάφη δικαιουταν από την μοιρασιά της κατακερματισμένης ήδη αυτοκρατορίας.
 Μήπως τους έστειλαν για να δώσουν την αφορμή στους Τούρκους να φτιάξουν κι αυτοί το έθνος-κράτος τους; Ενώ επικράτησε το μοντέλο του έθνους-κράτους στα Βαλκάνια (Ελλάδα, Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία), οι Τουρκοι ζουσαν παρέα με Έλληνες, Αρμένιους, Κούρδους κλπ. Δεν ειχαν το δικαίωμα να έχουν κι αυτοί το έθνος-κράτος τους; Έτσι, το 1922 οι Έλληνες διώκονται από την Μικρά Ασία, ανατολική Θράκη και τον Πόντο.
Το 1940 η Ελλάδα μπαίνει στον β΄παγκόσμιο πόλεμο στο πλευρό των Άγγλων και αμέσως μετά, αφου έβαλαν στην άκρη τους κομμουνιστές, η Ελλάδα δόθηκε στους Αμερικανούς.
Το 1967 οι Αμερικανοί επιβάλουν δικτατορία στην Ελλάδα. Τον Ιούλιο του 1974 οι Αμερικανοί λένε στους χουντικούς να ανατρέψουν τον Μακάριο. Αυτό δίνει την ευκαιρία στους Τούρκους να εισβάλλουν στην Κύπρο. Αυτό έπρεπε να το περιμένουν οι χουντικοί, ότι δηλαδή η ανατροπή του Μακαρίου θα έφερνε τους Τούρκους στο νησί, επομένως θα έπρεπε να ηταν έτοιμοι για ελληνοτουρκικό πόλεμο. Όμως αντί να ξεκινήσουν πόλεμο, κάλεσαν τους πολιτικούς και οι πολιτικοί ειπαν «η Κύπρος κειται μακράν».
Το 1981 η Ελλάδα μπηκε στην Ενωμένη Ευρώπη και η Κύπρος το 2004 (επομένως κατά κάποιον τρόπο η ένωση έγινε).
Το 2010 η Ελλάδα μπηκε στο μνημόνιο. Δηλαδή, τέλος το έθνος-κράτος. Από το 1821 μέχρι σήμερα οι Έλληνες πολεμουσαν για την δημιουργία, αύξηση και διατήρηση του εθνικου τους κράτους. Σήμερα μας λένε πως αυτό το μοντέλο έπαψε να είναι λειτουργικό. Η οικονομία είναι παγκόσμια και ως εκ τούτου τα εθνικά κράτη πρέπει να παραδώσουν την εξουσία τους στις Τράπεζες. Και ενώ πολεμήσαμε για να ζουμε μόνοι μας στο έθνος-κράτος μας, τώρα μας λένε πως πρέπει να ζουμε και πάλι παρέα με αλλόθρησκους και αλλόδοξους και αλλόφυλους, βέβαια κάτω από διαφορετικές συνθηκες.
https://www.youtube.com/watch?v=4TGJPFM86XU&list=PLVSe3KRn8Oaf8S78_ZKyXBUYyPCWUeVlY&index=5



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...