Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΚΛΗΡΙΚΩΝ

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΚΛΗΡΙΚΩΝ
Στις κλειστές αγροτοκτηνοτροφικές κοινωνίες οι Ιερεις δεν έπαιρναν μισθό από το κράτος. Ηταν και οι ίδιοι αγρότες ή κτηνοτρόφοι όπως και οι συγχωριανοί τους και για κάποιες ιεροπραξίες πληρωνόντουσαν σε ειδος (αυγά, σιτάρι κλπ.)
Αργότερα, όταν εμφανίστηκαν τα χρήματα και στα χωριά, έπαιρναν και κανένα νόμισμα ή χαρτονόμισμα από τα λίγα που κυκλοφορουσαν. Στις πόλεις τα χρήματα ηταν περισσότερα και κυκλοφορουσαν από καιρό.
Στις ημέρες μας οι αριστερης αποκλίσεως, κυρίως, ψηφοφόροι διαμαρτύρονται για την μισθοδοσία των Κληρικων από το Κράτος. (Προφανως θεωρουν πως οι Κληρικοί δεν έχουν ανάγκη από χρήματα αφου δεν έχουν στομάχι αλλά είναι άσαρκοι, ως Άγγελοι).
Σιγά σιγά δεν αποκλείεται την μισθοδοσία των Ιερέων να αναλάβει (και) η Εκκλησία, αφου, εννοειται, της δώσει το κράτος το δικαίωμα να δραστηριοποιηθη στον τομέα της οικονομίας. (Βέβαια, μετά δεν αποκλείεται να αυξήσουν την φορολογία στις οικονομικές δραστηριότητες της Εκκλησίας, οπότε θα έχουμε και πάλι «πόλεμο»).
Τέλος, όταν καταργηθη το χρημα και οι συναλλαγές γίνονται με τις κάρτες ή τα τσιπάκια, οι Κληρικοί (αν η Εκκλησία δεν μπορει να τους δίνει χρήματα) ή θα πρέπει να έχουν και ένα επάγγελμα για να ζουν ή θα πρέπει να παίρνουν από τους πιστούς χρήματα (αν επιτρέπεται), μέσω e-banking.

https://www.youtube.com/watch?v=MgLvhryM-hk&index=10&list=PLVSe3KRn8Oaem5PMu2EMTebxuqIdNqR-0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...