Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΣΥΖΗΤΗΣΙ ΜΕ ΒΛΑΧΟ (ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ Ο ΣΧΟΛΛΙΑΣΜΟΣ)

ΣΥΖΗΤΗΣΙ ΜΕ ΒΛΑΧΟ (ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ Ο ΣΧΟΛΛΙΑΣΜΟΣ)
Ξέρω γνωστό που σπούδασε στη Ρουμανία και ήταν από την Αθήνα, όπως και άλλοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας σπουδάζουν στην Ρουμανία ειδικά όσοι δεν περάσουν τις εξετάσεις και θέλουν να πάνε για ιατρική.  Αυτό δεν σημαίνει ότι έγιναν και Ρουμάνοι.
ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΡΟΥΜΑΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΤΟ Ο,ΤΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΙΣΤΙΝΑ Π.Χ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ. ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΜΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΠΡΙΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ, ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ. ΟΜΩΣ, Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΟΥΜΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ, Η ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ, ΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ. ΠΩΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΙΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ Ή ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ; ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;

 Εδώ εγώ έχω γεννηθεί στην Αμερική, έχω μεγαλώσει στην Αθήνα,, έχω σπουδάσει στην Αμερική και ζω εδώ στη Νέα Υόρκη τόσα χρόνια και δεν θεωρώ τον εαυτό μου Αμερικανό ούτε κατά διάνοια και ούτε και οι Αμερικανοί με θεωρούν δικό τους, γιατί είμαι Έλληνας.  
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΕ ΘΕΩΡΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΜΕ ΒΑΣΙ ΤΟ ΝΤΙΕΝΕΙ Ή ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ Ή ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ) ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΛΠ. ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 50 ΚΑΙ ΤΟΥ 60 ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ Ή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Ή ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ.

Αυτό με τους βοσκούς και τους εμπόρους από τη Ρουμανία είναι γνωστό και ισχύει, όμως πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις.  Σλαβοχώρια (Βουλγάρων και Σκοπιανών), ρουμανοχώρια, αρβανιτοχώρια (με τους Αρβανίτες που είναι Έλληνες που μιλάνε αλβανικά) και τουρκοχώρια υπήρχαν από τον Μεσαίωνα στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλη η Θράκη ανήκει στους Τούρκους ή όλοι οι Βλάχοι είναι Ρουμάνοι, κ.τ.λ.  
ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΒΑΝΟΕΛΛΗΝΕΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΕΛΛΗΝΕΣ, ΡΟΥΜΑΝΟΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ, ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΟΙ ΚΛΠ. ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΕΘΝΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ. ΒΕΒΑΙΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ».

 Η περιοχή της Βλαχίας επί της Τουρκοκρατίας, όντως περιελάμβανε και την Ρουμανία και είναι ο γνωστός ο χάρτης του Ρήγα Φερραίου ή Βελεστινλή περί Βλάχίας, Μολδοβλαχίας και Βλαχομπογδανίας.  Πολλοί εκπρόσωποι του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, έμποροι, διπλωμάτες και άλλοι Έλληνες έζησαν και προόδευσαν στις λεγόμενες Παραδουνάβιες Ηγεμονίες, συμπεριλαμβανομένου και των προαναφερθέντων περιοχών, όπου υπήρχε και ρουμάνικος πληθυσμός ανάμεσα όμως σε πολλούς άλλους.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ, ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΡΙΩΤΕΣ. ΕΑΝ ΚΡΑΤΟΥΣΕ Η ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΠΑΡΑΕΞΩ.
 Όμως οι Βλάχοι υπήρχαν πολύ πριν την Τουρκοκρατία.  Είναι μύριες όσες οι αναφορές περί Βλάχων σε ιστορικές πηγές και χάρτες από τον μεσαίωνα.
ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ. Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ. ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΑΘΑΝΕΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ.
 Όπως προανέφερα ο όρος "βλάχος" προέρχεται από το wolk που χρησιμοποιούσαν τα γερμανικά φύλα (π.χ. γότθοι) τον μεσαίωνα για τους εκλατινισθέντες Κέλτες και αργότερα το χρησιμοποίησαν και άλλοι λαοί ,(π.χ, Σλάβοι, Ρουμάνοι, και Έλληνες) για εκλατινισμένους ομοεθνείς τους μετατρέποντας το σε βαλάχ, βλαχ, βλάχος, κ.τ.λ.
ΕΔΩ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΑΤΙΝΙΣΘΕΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΣΩΣΤΟ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΛΒΑΝΙΣΘΕΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ) ΕΚΒΟΥΛΓΑΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΘΕΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΛΠ.
ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΘΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΚΑΙ ΤΙ ΑΞΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝ ΖΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΠΙΘΑΝΩΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ; ΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ;
ΟΜΩΣ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ.
 Η συντριπτική πλειοψηφία των Βλαχόφωνων Ελλήνων ή Βλάχων της Ελλάδας δεν ήταν οι βοσκοί και έμποροι από τη Ρουμανία, αλλά οι Έλληνες έμποροι παρά της Εγνατίας Οδού και άλλων τοπικών εμπορικών κέντρων που είχαν υιοθετήσει το νεολατινικό γλωσσικό ιδίωμα βάσει όμως γλωσσικών στοιχείων που προέδιδαν την προέλευση τους, όπως το συντακτικό.  Ιστορικές πηγές, εθνογραφικές έρευνες πεδίου και γλωσσολογική μελέτη της μορφολογίας και του συντακτικού της γλώσσας αυτής αποδεικνύουν περίτρανα τις αρχαιοελληνικές δομές της και τοποθετούν τους πρώτους Βλαχόφωνους Έλληνες στη Ρωμαιοκρατία (μετά το 146 π.Χ.).
ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ «ΕΝΤΟΠΙΟΙ», ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ , Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΚΛΠ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ; Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ 19 ΑΙΩΝΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΙΑΖΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ; ΟΜΩΣ, Η ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ.
 Οι συγκεκριμένοι μοναχοί που μίλησαν περί βοσκών της Βλαχίας που κατέβαιναν στην Ελλάδα απλώς κάνουν την εξαίρεση κανόνα.  
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΡΟΥΜΑΝΟΕΛΛΗΝΑΣ Ή ΕΛΛΗΝΟΡΟΥΜΑΝΟΣ. Ο ΓΑΜΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΕΘΝΗ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΔΟΞΑ.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο και αποδεδειγμένο από τη γλωσσολογία ότι οι Βλάχοι της Ελλάδας μιλάνε διαφορετικά από αυτούς της Ρουμανίας και μάλιστα το συντακτικό τους είναι αυτό της αρχαίας ελληνικής με λατινικές λέξεις ενώ οι βλάχοι της Ρουμανίας, οι Αρμάνοι, έχουν πολύ διαφορετική γλώσσα, ήθη και έθιμα και κατά βάθος ξέρουν ότι είναι διαφορετικοί,
ΜΙΛΑΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΟΝΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ. ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ. ΜΙΛΑΝΕ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΟΥΣ.
ΕΠΙΣΗΣ, ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΡΤΖΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑ ΜΕ ΒΛΑΧΟΥΣ. ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ, ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΕΙΣΤΕ; ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ , «ΑΡΟΥΜΑΝΟΙ». ΕΙΠΑΜΕ, ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ…

αλλά η προπαγάνδα πάει σύννεφο, αφού με οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο κάνουν δήθεν εκδρομές στην Ελλάδα για να πάρουν με τα νερά τους τούς Βλάχους της Ελλάδας, οι οποίοι όμως αρνούνται κάθε σχέση με τους Ρουμάνους.  Θέλουν να καπελώσουν όλους τους βλάχικους συλλόγους και να τους εντάξουν στον δικό τους.  

Έχω μιλήσει με μέλη του συλλόγου Βλαχόφωνων Ελλήνων και με τον δραστήριο πρόεδρο τους τον κ. Μαγειρία και οι άνθρωποι όχι μόνο είναι 100% Έλληνες, αλλά δεν θέλουν να ακούνε για τους Αρμάνους και δεν έχουν καμμία σχέση ούτε με τον πολιτισμό τους, ούτε με τη γλώσσα τους.  Άλλη μουσική, άλλοι χοροί, άλλες ενδυμασίες, άλλα φαγητά, άλλα ήθη και έθιμα.  

ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ , ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. ΑΛΛΑ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ , ΓΙΑΤΙ;
ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΄90. ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΩΜΑΖΩΜΑ Ή ΛΟΓΩ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄40.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ , ΣΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΑΜΕΡΙΚΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ.

ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΕΡΩ ΧΑΙΡΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...