Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ:
Ανακεφαλαιοποίηση είναι μία διαδικασία κατά την οποία πχ μία τράπεζα, λαμβάνει χρήματα από έξω (και όχι από δικά της κεφάλαια), για να αυξήσει το κεφάλαιό της….Αν δεν γίνει ανακεφαλαιοποίηση, τότε για να μην πτωχεύσει, μπορεί να αναγκαστεί να κάνει κούρεμα καταθέσεων ώστε να βρει τα χρήματα που της χρειάζονται και να μην καταρρεύσει. (Κούρεμα καταθέσεων είναι μία διαδικασία κατά την οποία οι τράπεζες παίρνουν ένα ποσό από τις καταθέσεις που έχουν οι άνθρωποι σε αυτές…Αυτό το κάνουν συνήθως όταν οι τράπεζες χρειάζονται άμεσα χρήματα αφού η χώρα δεν μπορεί να τις στηρίξει κεφαλαιακά και είναι καλύτερα να γίνει αυτό, παρά να κλείσουν).
ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ;
1.   Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΖΗΣΗ. ΕΑΝ ΕΝΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ ΠΕΣΕΙ ΕΞΩ, ΤΟ ΚΛΕΙΝΟΥΝ. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ ΤΕΜΕΝΟΣ! Ή ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Ή ΘΑ ΚΟΥΡΕΨΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ!
2.   ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ Ή Η ΤΡΑΠΕΖΑ; Η ΤΡΑΠΕΖΑ, ΦΥΣΙΚΑ! ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΟ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΑΠΟΘΗΚΕΣ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΛΠ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
3.   ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ: Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ «ΧΡΩΣΤΑΣ, ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΦΙΛΕΤΑ ΚΛΠ., ΓΙΑ ΝΑ ΞΩΦΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ». Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΖΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΠΟΥΛΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΛΠ. ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΤΟΤΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΕΕΙ «ΠΑΡΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΓΕΜΙΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΑΡΤΕ ΑΥΤΑ ΚΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ».
4.   ΟΠΩΣ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ Ή Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΗ, ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! ΟΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...