Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΙ

ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΙ
Ορισμός της λέξης «έθνος»: το δια των αυτων συνηθιων συνδεόμενον πληθος. (έθος=συνήθεια)
Ο Ηρόδοτος λέει πως «έθνος» είναι ένα σύνολο ανθρώπων που έχουν το ίδιο αίμα, την ίδια γλώσσα, την ίδια θρησκεια και τα ίδια ήθη και έθιμα.
Σήμερα, σε χρόνους και καιρούς παγκοσμιοποίησης ισχύουν τα ανωτέρω;
Όσον αφορα το αιμα, είμαστε όλοι απόγονοι του Αδάμ. Επομένως δικαιολογημένα αποκαλουνται ρατσιστές όσοι μιλανε για ανωτερότητα του αίματός τους.
Η γλωσσα είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας για τον καθορισμό του έθνους στο οποιο ανήκει ένας άνθρωπος αλλά ένας εργάτης ή ένας υπάλληλος όταν μεταναστεύει μαθαίνει κι άλλη γλωσσα και κατά κάποιον τρόπο μετέχει περισσοτέρων του ενός έθνους.
Οι θρησκειες τείνουν να ενωθουν και πολλοί δεν θρησκεύουν ή και μάχονται τους θρησκευομένους.
Τα ήθη και τα έθιμα και αυτά μοιάζουν στα ανεπτυγμένα κράτη. Ο εργάτης και ο υπάλληλος πηγαίνουν στην δουλειά τους, γυρίζουν στο σπίτι τους, ξοδεύουν με τον ίδιο τρόπο τον ελεύθερο χρόνο τους. Άρα και εδώ έχουμε ομογενοποίησι.
Τα έθνη-κράτη ενώνονται κι αυτά, π.χ. Ενωμένη Ευρώπη, οπότε όλοι οι κάτοικοι της γης σιγά σιγά θα γίνουν πολίτες ένός κράτους.
Τέλος, στον Παράδεισο δεν θα υπάρχουν έθνη, οπότε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν πρέπει να είμαστε φανατικοί με αυτά τα θέματα. Ο αγωνας μας πρέπει να είναι επικεντρωμένος γύρω από την Εκκλησία μας και την γλωσσα μας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ευπρεπως...